BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #509663 przez patrycja280791
niewiem jaki kupimy, moze jak wejde do sklepu to cos mi wpadnie w oko, jeszcze nie ogladalismy wozkow na zywo, jedynie na alegro ale jednak jak zobacze dotkne przejade sie po sklepie to inaczej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #509664 przez kaikai
agi-p napisał:

i Suzi nadal nei uważam tego jako wstyd . Sa tu Mamy an forum , akurat nie na naszym wątku , które mają taką różnice jak u Ciebie :) Będzie super . Wszystkiego szybko się nauczysz , resztę przypomnisz i będzie dobrze . Ja też musiałam sobie przypomniec wiele rzeczy i dostosować do nowych wymogów :p

Coraz więcej jest par z taką duzą różnicą wieku miedzy dziećmi , wiec głowa do góry :)

Agi ja mam duza różnice i nawet w rodzinie nie mam już małych dzieci

12 lata 3 miesiąc temu #509673 przez kaikai
faceci to jednak świnie
mój siedzi jeszcze w pracy wcina coś i sobie jaja ze mnie robi ,
myślałam ze już dawno wyszedł z pracy, teraz to już nic nie pooglądam w sklepie :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #509675 przez Suzi
Ja powoli dojrzewałam do tego żeby tu do was się wprosic, czytałam sobie tu i tam trochę i coraz bardziej mnie korciło, zeby jednak sie ujawnić, choć zdawałam sobie sprawe z tego że będę tu seniorką :silly:
zmiany jakie zaszły "w temacie" od czasu moich poprzednich "edycji" są kolosalne. jak sobie pomyslę, ze bedąc w szpitalu po urodzeniu syna nie miałam nawet telefonu kom. to niejedna nie uwierzy :woohoo: :side: , a jak urodziłam córkę, to nie było systemu rooming - in czyli dzieci były oddzielnie a mamy oddzielnie i tylko na karmienie przywozili, a to sie działo w stolicy... ehhh, czuje sie jak dinozaur

12 lata 3 miesiąc temu #509679 przez kaikai
Suzi ja rodziłam moja starsza córkę tez w Warszawie 16 lat temu na Karowej i tez nie miałam tel. kom. ale dziecko było ze mną i w nocy i w dzień , tylko wtedy były pieluchy tetrowe w szpitalu i swoich nie można było mieć, umordowałam się strasznie

12 lata 3 miesiąc temu #509713 przez monia89
Witaj Suzi różnica spora ale to nie ważne napewno rodzeństwo będzie Mikołajka bardzo Kochało :)Powiem CI tak tylko że coraz więcej jest takich sytuacji jak Twoja :) sama mam siostrę 10 lat młodszą a przyjaciółka ma brata o 21 lat młodszego i świata poza nim nie widzi :)

12 lata 3 miesiąc temu #509788 przez Dave
Hallo, ja wskakuję na chwilę.

Zaraz nadrabiam, robię herbatkę i się relaksuję :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #509796 przez Dave
MoNiaaa - twarda, czasem aż za bardzo. I za dobra, niestety z tego powodu często dostaję po dupie.
Ciągle zaciskam kciukasy za teściora :kiss: :kiss:

Ale mąż dziś już dzwonił, kocham Cię i takie tam. Więc nie wiem czy sobie przemyślał, czy mu przeszło.

Agi - już nie wiem co ze mną się porobiło. Pisałam, że przy Majce to zbytnio kataru nie miałam a teraz już 2 miesiąc się męczę. Najgorsze, że kaszel mam i całym brzuchem i targa :(
Fajnie, że się rozerwiecie w sylwka :)

Monisia
- jak pisałam, wózek we fiolecie fajniejszy :) Trzymaj się Kochana :)

Suzi - witam serdecznie :lol: :lol:
Super, że będzie trójeczka. Też mi się marzy :side:
A co do różnicy wieku. Fajnie, odmłodzicie się z mężem. A ile macie latek. Moi sąsiedzi mają czwórkę chłopaków, najmłodszy 20 lat, i synka z 2011 roku. Zawsze chciała mieć córkę, ale się nie doczekała. Mówi, że jeśli ktoś by jej córkę zagwarantował to idzie w ciążę jak w dym :laugh:
A co do opieki, jak tylko się synek pojawi, od razu będziesz wiedziała co robić. Podejrzewam, że i nam coś podpowiesz, a my Ci się odwdzięczymy tym samym :)
No i przestań z tym dinozaurem. U nas się poczujesz jak nastka :woohoo: :woohoo:
kaikai - no to apetyt dopisuje. A ja jakoś odwrotnie, jem bo wiem że muszę. Ale jakoś szczególnie glodu nie odczuwam. Za to coś mnie na słodkie bierze :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #509804 przez kasia1329
Witam. Ja dziś chodzę przymulona. W nocy niedospałam i tak się ciągnie za mną brak snu. Po południu miałam się położyć, ale niestety rozdzwoniły się telefony i ze spania nici.
Teraz wróciłam z drobnych zakupów i w końcu usiadłam do kompa.

Aga mnie też denerwuje ten brak wiadomości na pocztę o nowych postach na forum. No ale co zrobić. Mam nadzieję że to wróci do normy.

Dave mam nadzieję, że do końca roku wyzdrowiejesz i Nowy Rok rozpoczniesz już zupełnie zdrowa.

Monia nie denerwuj się. Ja teraz też robiłam test w dzień kiedy miałam dostać okres i wyszedł negatywny. A za dwa tygodnie już wyraźnie było widać drugą, czerwoną kreseczkę.
To zależy kiedy dojdzie do zapłodnienia itd. a poza tym niektóre testy nie są aż tak bardzo czułe. Być może będziesz miała prezent na Nowy Rok :)
Albo faktycznie coś się rozregulowało po tym zabiegu i potrzeba czasu żeby wróciło do normalności.
A gadaniem położnej nie ma co się przejmować.

Monisia leż jak najdłużej możesz. Chorobę trzeba wyleżeć. Obyś miała tylko zwykłe przeciążenie kręgosłupa a nie rwę. Jeśli chodzi o wydzielinę z piersi to ani z Mateuszkiem, ani teraz póki co nie mam.
Co do wózka to jeśli chodzi o kolor to bym wybrała fioletowy. Tym bardziej że tak jak piszesz że u Ciebie pełno czerwonych. A fiolet też do dziewczynki pasuje :)

Witaj Suzi. Rozgość się u nas. Fajnie że zdecydowałaś się do nas dołączyć. My też czekamy na Mikołaja :) a że ciąża to niespodzianka i to po wielu latach to żaden wstyd. Ja mam sąsiadkę która miała już wnuki i wieku 44 lat urodziła bliźnięta :) Ważne żebyś Ty się dobrze czuła i żeby mały był zdrowy, a reszta nieistotna. Teraz inaczej na pewno będziesz podchodziła do opieki nad maluszkiem. A w razie pytań czy wątpliwości zawsze możesz się do nas zwrócić. Jest nas tu trochę mamusiek z małymi dziećmi i chętnie służymy pomocą.
A co do różnic wieku to z jednej strony fajnie że taka duża gdyż przynajmniej nie musisz się martwić że starsze dzieci będą zazdrosne o maluszka a pewnie czasami bedziesz też mogła liczyć na ich pomoc.

Kaikai ja z kolei ostatnio wmuszam w siebie jedzenie. W święta jeszcze jakoś to szło, a teraz już w ogóle nie mam chęci na jedzenie.

Ja dziś Mateuszka na noc oddaję do moich rodziców :)
Zajrzę jeszcze przed snem. Miłego wieczoru!!

12 lata 3 miesiąc temu #509854 przez Dave
Kasiu - to będziecie mieli fajną nockę :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #509860 przez agi-p
Suzi czasy sie zmieniają cały czas . Nawet coś co 2 lata temu było tzw "schematem żywienia niemowląt" uległo już diametralnej zmianie . Każda z Nas , nawet te które mają małe dzieci czegoś sie będzie musiała nauczyć .
No i widzisz wszędzie sporo Mamuś ,które mają już dorosłe dzieci :)
A moja była Teściowa Mamusią została w wieku 46 lat :P
Dobrze , ze zdecydowałaś się do Nas dołączyć ... w kupie raźniej :)

Kaikai może jutro uda się wypad na sklepy ;)

Dave no teraz chłopaka nosisz w sobie , to daje się we znaki już od okresu ciążowego :P Faceci zawsze stwarzają jakieś problemy ;P :P :P
A tak poważnie to mam nadzieję , ze jednak Ci przejdzie i dojdziesz do siebie .

Kasiu to Twoja sąsiadka miała podwójną niespodziankę :) woow ... bliźniaki :P Kiedyś mi się marzyły , ale teraz cieszę się , ze mam tylko Maję w brzuszku ;)
Odpocznij wieczorkiem :)

Amelka coś ma problemy z zaśnięciem :( Popłakuje cały czas :(
Ale Mężuś twardo sam walczy i każe mi odpoczywac :P

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 3 miesiąc temu #509869 przez Dave
Agi - dzielny mąż. Mój siedzi w pracy. Dziś znowu mam łóżko dla siebie :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #510020 przez Suzi
Dzięki za ciepłe powitanie :kiss:
racja z tym, ze w kupie raźniej, juz nie bede smędzić o dinozaurach :silly:
Właśnie wróciłam z małego wypadu do sklepów, dostałam hyzia na punkcie ciuszków dla dzidziusia i kiedy tylko mogę to lece coś mu kupić :laugh: tym bardziej , że po "starszakach" nic nie zostało, daaawno oddane i zapomniane. Ale to i dobrze, bo było to w pradawnych czasach biedno-studenckich wiec niezbyt to wszystko było ładne, delikatnie mówiąc. Teraz to sama przyjemność w tych cudeńkach buszować :lol: więc kolejne 3 ciuszki do kolekcji przybyły
Mąż sie nieco buntował, ze to za wcześnie, ze po co itd... po czym sam się tak wciągnął, że w efekcie jego buszowania ( po necie ) mamy już i łóżeczko i wózek i komodę :woohoo: :side: :woohoo: Drobiazgami typu ciuszki raczej trudno go podekscytować :lol:
A jak u was z przygotowaniami? zaczęłyście już?
Zauwazyłam, ze Monisiaa do wózka sie przymierza - ja też po stronie fioletu zagłosuję :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #510036 przez agi-p
Suzi z wózkiem to u większości problem . Masa modeli i mętlik w głowie . Ja sama nie wiem jaki kupię :P
Fajnie ,że Mąż tak sie wciągnął :) Mój cały czas mówi , ze mamy jeszcze czas :P
Na razie mam dla Dzidzi tylko kilka par ubranek , które dostała pod choinkę .

12 lata 3 miesiąc temu #510087 przez Dave
Ja póki co wózek mam :P

Dzień przed wigilia wyhaczyłam pakę ubranek na All, mam nadzieję, że w poniedziałek będzie. Więc już coś będzie. Póki co to nie szaleje, myślę że od lutego się zacznie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka