- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Na razie ciemno i szarawo za oknem . Ale mimo wszystko śnieg się przebija

Dziś w końcu jedziemy wózki oglądać !!! Chociaż nie chcę zapeszać , bo zawsze jak miałam to w planach , to coś wyskakiwało .
Miłego sobotniego ranka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
U mnie też szaro i buro

Ja o piętrowym nie myślę. Nawet zestaw wybiłam sobie z głowy. Mamy szafki i komodę, którą trzeba gdzieś wykorzystać. A jak już Majos będzie większy to się weźmie fajny zestawik z biurkiem itp. Teraz tylko łóżko i może jakiś regał na zabawki.
Agi - obyście sie wybrali na wózkowe wojaże. No i zdaj relacje co tez Ci w oko wpadło

Miłej soboty

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
U nas bialo super uwielbiam taka pogode, delikatny mrozik i sniezek pada,
Agi zazdroszcze dzisiejszych zakupów i ja musze meza wyciagnac, niby czasu jeszcze duzo ale powolo trzeba sie zabierac za to , w sumie narazie sie czuje dobrze ale wiadomo jak mi brzuch urosnie to juz moze tyle siły nie bede miala hihi
Dave a patrzyłas meble w ikei tam sa rozne fajne dla dzieciaczków i mozna jakies pojedyncze elementy kupowac i całkiem fajnie wygladaja i cenowo chyba tez nie najgorzej
My wczoraj bylismy u mojej siostry i szwagra oczywiscie Panowie wybili sobie co nieco a ja mialam czas zeby wytarmosic moich siotrzenców co prawda starszy juz bardzo sie nie daje bo ma 8 lat, ale drugi 8 miesiecy o jejku jaki jest mega, ja tez juz bym chciala takiego bejbika

Miłego dnia

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

ZP muli strasznie ostatnio - miło, że u Was też, bo myślałam, że mam coś z komputerem

Ja dzisiaj posprzątałam, poodkurzałam, zapaliłam w piecu, poustawiałam i włączyłam podłogówkę. Teraz sobie odpocznę z godzinkę i zabieram się za sprzątanie drugiego piętra. Naszego budowlanego poddasza

Co do wózka to tak jak pisałam - ja też zrezygnowałam. Szwagierka przywiozła starego SilverCross z UK wersję spacerową. Ma mi dosłać jeszcze gondolę i akcesoria. Muszę wszystko wyprać, odświeżyć, wyczyścić i będzie

Co ciekawe przywiozła też fotelik samochodowy dla maluszka firmy SilverCross - odświeżymy i będzie - a zaoszczędzimy 2-3 tysiące na tych dwóch rzeczach (wózek+fotelik).
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Fajnie Agi ze jesteś w dobrej formie i wreszcie zapolujesz na wózki, szkoda, ze to sobota bo pewnie będzie więcej "myśliwych" na łowach a to zawsze bardziej męczy. Koniecznie podziel sie z nami relacją i wózkowymi spostrzezeniami

Annabelle dzięki za dodanie Mikołajka do listy

Jasne, ze nie ma sie co kasy pozbywać jesli jest mozliwosc dostac coś od kogoś. Zawsze tę wersję popierałam i popierac będę. Odświezyć i SilverCross rozbłyśnie na nowo dla brand new pasażera

Podejrzałam na któryms wątku, chyba u grudniówek, że jest jakis banalnysposób wklejenia zdjęć na forum, podam i Wam, moze któraś skorzysta ( chyba ze odkryłam "Amerykę" dawno odkrytą...

Dave, ja na poczatku też miałam opory przed piętrowym, głównie ze względu na bezpieczenstwo, bo wiadomo co tym młodocianym kamikadze do łepetyn strzeli? ale wszystko było ok, a instynkty kamikadze zagluszył mimo wszystko instynkt życia i przezycia i zadne skoki na bungee bez bungee sie nie odbywały. a co do akrobacji nieświadomych tudziez lunatykowania- góra jest dobrze zabezpieczona, a dolny pasazer parę razy dosypiał "na żula" na podłodze ale dywan, i zabawki miekkie wokół zapewniły bezkolizyjność tego mimowolnego przemieszczenia...

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nowsze modele mają ciekawsze, ale mi szwagierka przywiozła swój stary model. No... ale najwyżej się troszkę pomęczymy ale ile pieniędzy zostanie w kieszeni. Jak tak dalej pójdzie to więcej bedziemy mogli zainwestoweć w dom i zrobimy sobie łazienkę, co byłoby dla nas ogromnym ułatwieniem.
www.silvercross.co.uk/pram-systems/3D/ebony/
przywiozła też fotelik dla dziecka, ale nie widziałam takich pokrowców przy nim : www.silvercross.co.uk/car-seats/ventura-plus/jet-sport/
z drugiej strony mówiła, że ma cały karton do tego z drobiazgami, więc może tam są wszystkie elementy

Pojadłam ananasów z puszki, ale przy okazji sobie przecięłam palec

- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011

Jogo brawo

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

- mikaragu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam do Was takie pytanie. Jestem w 26 tyg ciazy. Kilka dni temu na usg moja szyjka miala 32 mm (wczesniej w okolicach 16 tyg 35 mm i na kilku pozniejszych usg ten stan byl niezmienny). Nie wiadomo jak dluga byla na poczatku ciazy). Niestety na ostatnim badaniu okazalo sie rowniez ze szyjka zaczyna mieknac w odcinku krzyzowym (na szczescie rozwarcia brak). Do tego punktowe twardnienia brzucha (Braxtony?) i pobolewania w krzyzu i biodrach. Dostalam nospe i magnez i przykaz polegiwania. Ktoras z Was jest w podobnej sytuacji?
Przeczytalam, ze nie mozna dotykac brzucha, bo moze to wywolac skurcze. Rozumiem ze jak mam niepewna sytuacje to masowanie i glaskanie brzucha odpada, ale czy rowniez nie moge delikatnie i w bezruchu polozyc na brzuchu reki, gdy dzidzius sie rusza??? Prosze napiszcie, bo u gina bede dopiero za 1,5 tyg. Czy ktoras z Was pytala o to swojego lekarza?
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Wypoczywaj Kochana ile możesz.
A na kiedy masz termin??
A i powiem Wam, że ja to nawet nie wiem jaka jest moja szyjka. Doktorek bada, mówi że wsio ok. i tyle.
- mikaragu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
A to Twoja pierwsza ciąża?? Wiem, że od leżenia to można zwariować, ale korzystaj. Później już nigdy nie będziesz miała tyle czasu dla siebie

Gosiu - dzięki wielkie za info. Fajne by było długie, bo by się mąż czasem przespał, choć fakt 180 to i tak sporo za mało. I zdecyduję się na 160

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zazdroszczę CI, że tak wiesz co słychać u twojej szyjki. Mój lekarz rzuca tylko "ok". hmmDzień dobry po raz pierwszy:)
Mam do Was takie pytanie. Jestem w 26 tyg ciazy. Kilka dni temu na usg moja szyjka miala 32 mm (wczesniej w okolicach 16 tyg 35 mm i na kilku pozniejszych usg ten stan byl niezmienny). Nie wiadomo jak dluga byla na poczatku ciazy). Niestety na ostatnim badaniu okazalo sie rowniez ze szyjka zaczyna mieknac w odcinku krzyzowym (na szczescie rozwarcia brak). Do tego punktowe twardnienia brzucha (Braxtony?) i pobolewania w krzyzu i biodrach. Dostalam nospe i magnez i przykaz polegiwania. Ktoras z Was jest w podobnej sytuacji?
Przeczytalam, ze nie mozna dotykac brzucha, bo moze to wywolac skurcze. Rozumiem ze jak mam niepewna sytuacje to masowanie i glaskanie brzucha odpada, ale czy rowniez nie moge delikatnie i w bezruchu polozyc na brzuchu reki, gdy dzidzius sie rusza??? Prosze napiszcie, bo u gina bede dopiero za 1,5 tyg. Czy ktoras z Was pytala o to swojego lekarza?
Natomiast mi czasami brzuch twardnieje. Nie powinno się na niego naciskać, masować czy głaskać. Rękę położyć można. Ja jeszcze głaskam ale baaardzo delikatnie. Na szczęście szyjkę mam "ok"

- mikaragu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Anabelle - dziękuję za odpowiedź