BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #522626 przez Dave
A mężowi udało się załatwić 3 dni wolnego, więc się chłopina mam nadzieję podkuruje.

Ale mam dość. Nie mam go gdzie eksmitować. W nocy na bank zaś nie pośpię i chyba szybciej ja się przekręcę :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #522716 przez Anabelle
Dave, mąż faktycznie nadaje się tylko do izolatki. Dobrze jednak, ze wolne dostał to może mu się polepszy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #522755 przez malwinsien
Hej dziewczyny :) Dzisiaj miała wizytę u lekarza i przeżyłam pierwszy raz w życiu taki niepokój...
Od wczoraj rana nie czułam ruchów, dziś od rana wciąż nic... więc jak już byłam u lekarza to mu o tym powiedziałam... odpalił swój magiczny sprzęt do słuchania serduszka i.... NIC!!! Więc szybko na KTG na górę na izbę przyjęć... Położne ponad 20 minut szukały serducha... zaczęły mnie uciskać aż w końcu po ponad 20 minutach pod KTG usłyszeliśmy serducho i poczułam silne kopniaki... Ciśnienie już miałam wtedy chyba 200 na 200 bo się tak bałam... Okazało się że mam bardzo twardy brzuch (powiem szczerze, ze nie zwracałam na to w domu uwagi - chociaż mąż mój wczoraj już to powiedział) i mam skurcze... Podobno jak ma się twardy brzuch to można nie czuć ruchów dziecka bo macica się stawia. Tak więc luteinka, spasmolinka i celibacik :) Całe szczęście, że HAPPY END... Swoją drogą położne powiedziały, że prawdopodobnie też Maryśka się zwinęła w kłębek i ukryła serducho dlatego był taki problem.

11 lata 11 miesiąc temu #522757 przez Dave
Tylko izolatki brak :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #522759 przez Dave
malwinsien - ło matko :ohmy: Jak dobrze, że wszystko dobrze. Ale musiałaś się nadenerwować.

11 lata 11 miesiąc temu #522814 przez Anabelle
malwinsien - ale historia! strasznie współczuję takich stresów! najważniejsze, że wszystko się szczęśliwie skończyło

11 lata 11 miesiąc temu #522826 przez agat
Wow Malwinsien, nie zazdroszczę atrakcji... Ale to jakiś dzień taki, ja też dziś prawie ruchów nie czułam, dosłownie 2-3 przez cały dzień. Teraz kilka razy brzuch podskoczył, więc się trochę uspokoilam, ale i tak maluch nadzwyczaj spokojny. Nie lubię tak, bo generalnie jest aktywny.

11 lata 11 miesiąc temu #522831 przez Dave
Ja też dziś masakra. Brzuch często się twardy robił, mega słaba i zmęczona. Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej :)

11 lata 11 miesiąc temu #522873 przez Dave
ha,ha popcorn strzela w mikrofalowce:-)

11 lata 11 miesiąc temu #522927 przez malwinsien
widzę, że teraz zaczniemy się sypać w III Trym. :( Ja ruchów od wyjścia z KTG nie czuje :( Ale to podobno przez twardy brzuch... No nic nie mogę myśleć cały czas o tym ale to ciężkie skoro zawsze kopała przez pół dnia.

11 lata 11 miesiąc temu #522936 przez HERI
Malwi aż mi normalnie serce stanęło... Dobrze, że wszystko z Małą dobrze :)

Ja dzisiaj też po wizycie... Ale.. nie mam siły o tym opowiadać... Najzabawniejsze, że doktorek zaczął się zastanawiać czy aby napewno to chłopak :> Ja sądzę, że raczej tak ;) Ale zakrył wszystko - siusiaka nóżką, a buźkę rączką... :P
Jest nad podziw duży, bo wygląda na 27 tydzień, a ja mam 25 ;)

Glukoza zgodnie z moimi przewidywaniami - kiszka... 146,5 po 50g po godzinie. Dostałam skierowanie na 75 na 2 godz... Muszę jak najszybciej zrobić.

Co do Agi-p - niestety nie wypuścili jej dzisiaj ze szpitala, miała po południu atak - bardzo jej spadł cukier i lekarze stwierdzili, że muszą się upewnić że z Mają wszystko dobrze i jutro dopiero będzie mogła wyjść. Niestety sama tego nie napisze, bo skończył jej się limit na internet. Zostałam upoważniona do przekazania informacji, żebyśmy się nie martwiły ;)

11 lata 11 miesiąc temu #522951 przez malwinsien
Heri co ty mówisz?! :) Ale psikus by był pod koniec się dowiedzieć że to jednak inna płeć :)

A co do Agi-p to widzę, że z tą cukrzycą to jest straszna walka w ciąży :/

11 lata 11 miesiąc temu #522970 przez HERI
Nooo... bywają i takie przypadki ;) Jedna moja znajoma do 8 m-ca była pewna, że chłopca będzie mieć... a w 8 m-cu się okazało, że jednak dziewczynka no i dziewczynka przyszła na świat ;)
Choć nie bardzo wiem jak w tą stronę lekarze mogą się pomylić, bo w drugą to wiadomo... ;)

No Agusia z tą cukrzycą ma przesrane, delikatnie mówiąc :(

11 lata 11 miesiąc temu #523004 przez kasia1329
Mam pytanie do dziewczyn które pisały o wysokich tetnach i kolataniach serca. Ja mam ciśnienie 120/70 a tetno dziś nawet 153!!!
Czy to bezpieczene dla dziecka?

11 lata 11 miesiąc temu #523007 przez monia89
malwisien masakra współczuje doznań Twoich :(
Heri nie opowiadaj takich głupot nawet bo wiesz że ja mam wszystko chłopięce :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka