- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Moniaaa a dla mnie kosz pod wózkiem zupełnie nie istotny Ja wszystko pakuję do torby , ewentualnie do drugiej i przewieszam przez rączkę .
Dave to pięknie Męża rozłożyło i jeszcze bedzie musiał z choróbskiem do pracy chodzić Byleś Ty znowu nie podłapała wirusa .
Ja może dziś wyjdę Czekam jeszcze na tą konsultację z diabetologiem . A jak późno do mnie dotrze , to jutro już na pewno do domku
Normalnie nic lepszego z rana usłyszeć nie mogłam Już sie cieszę na samą myśl przytulenia i zacałowania Ameleczki mojej cudaśniej
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
moje aktualne cisnienie:
80/47 puls 98. czyli lipa. strasznie niskie.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
a masz siłe w ogole przy takim cisnieniu
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
No ostatnio to mam fest jazdę z tym ciśnieniem i pulsem.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Za tydzień wizyta więc będę miała co doktorkowi opowiadać.
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja sie wlasnie zastanawiam nad luzeczkiem, jedni polecaja drewniane drudzy turystyczne i sama niewiem, najpierw chcialam turystyczne ,teraz juz zdecydowalismy sie na drewniane, ahh sama niewiem
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
to super Agi ze taka piekna perspektywa dziś przed Tobą. Z tą szpitalna dietą to jakieś przeboje są, bo niby wiedza ze cukrzycowa a czasem sie wydaję, ze podają co im pierwsze w rece wpadło..moja kuzynka z ciaza cukrzycowa, po porodzie własnie tak miała, niby miała jeszcze kilka tyg być na tej diecie a w szpitalu dostawała ze "wspólnego kotła"
no ale ze już urodziła wiec juz, tak bardzo o to nie zabiegała.
Fakt, ze kazda ma inne oczekiwania i upodobania wzgledem wózka - zdecydowanie mi on jest potrzebny do spacerowania po ulicach czy po parku a zwłaszcza w warunkach terenowych bo wyjeżdzamy tam często i na długo ( np.wakacje) a z pewnoscią nie na zakupy. Jak patrzę na te udreczone maluchy w centrach handlowych ( teraz przed świętami zwłaszcza rzucało mi sie to w oczy ), gdzie sa narażone na tłum, hałas i wszelkie bakcyle to przepraszam, ale nie rozumiem.... a potem zdziwienie mamy, ze dziecko chore....a wszedzie syf za przeproszeniem. Nie wiem, czy Wam sie obiło o uszy badanie, jakie przeprowadzono kiedyś w centrach handlowych pod kątem warunków sanitarnych - okazało sie że wózki sklepowe to jest siedlisko najgroźniejszych i najbardziej odrażających bakterii i zarazków ( w tym kałowych ), zbierano materiał badawczy z rączek wózków, podłóg i miejsc gdzie sobie ludzie przysiadaja aby odsapnąć....
Od razu zaznaczę, ze ja nie jestem fanka sterylności, to bynajmniej, ale nikt mnie nie przekona że do supermarketu, czy innej biedronki czy lidla trzeba pchać sie z maleńkim dzieckiem i je jeszcze wozić w tym odrażającym wózku. Często widuje rodziców i jeszcze babcie a nawet opiekunki na zakupach z tycim bobasem i pytam się ( siebie) czy któres z nich nie moglo zostać z tym dzieciątkiem w domu?? dzieciak sie najcześciej zadziera, jest mu źle, goraco, niewygodnie, mama cała w pąsach i zdenerwowana....ehhh
Wiem, ze są przypadki szczególne, ale z pewnością wiekszość tych mam które widuję, mogłoby zostawić swoje dzieci w domu i same udać się na zakupy. Może w innym terminie, moze o innej porze ale BEZ dziecka!
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
MASKARA!!!!
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
A Ty z tym ciśnieniem to makabra !!! Musisz kawke sobie strzelić koniecznie . Jak Ty funkcjonujesz . Ja też mam przeważnie niskie , ale bez jaj .
Patrycja zawsze jest tylu zwolenników co przeciwników wszystkiego . Samemu trzeba coś wybrać , a i tak często wychodzi tak , ze okazuje sie, ze nasz zakup czy wybór był błędem
Suzi mi dziś cukier skoczył ma 260 !!! Po konsultacji z Diabetologiem doszliśmy do wniosku , ze ta dieta tutaj jest daremna . A i tak nie jem wszytskeigo co mi tu dają !!!
Na szczęście idę dziś do domku
A co do wózków sklepowych , to też czytałam , ze są źródłem największych bakterii Zgroza co tam pisało .
Uciekam do wc...ciśnienie na pęcherz mam ogromne
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja dzis caly dzien ogladam te luzeczka i juz mam taki metlik w glowie ze masakra,
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Co do łóżeczka - dostaliśmy bardzo fajny kosz mojżesza z mamas&papas od szwagierki - dziecko może w tym spać - średnio mieści się do 3-4 miesiąca. Wtedy zdecydujemy czy drewniane czy turystyczne. W sypialni mamy meble drewniane - brzoza w kolorze orzech (tzn jeszcze w kartonach ale jest ;D). No i szwagierka ma wolne łóżeczko drewniane - tylko kupić materac, pościel i gotowe. Z drugiej strony jak maluszek przyzwyczai się do mięciutkiej i milusiej kołyski to surowość łóżka drewnianego może mu nie pasować - zobaczymy
Co do maluszków w galeriach, sklepach, hipermarketach. Pracowałam kiedyś jako sprzedawca w galeriach handlowych, w sumie w 3 markach. Jak widziałam ilość noworodków to przecierałam oczy ze zdumienia. Sklepy są wielką, zamkniętą przestrzenią w której spotykają się zarazki, bakterie, wirusy osób różnego pochodzenia, rasy, zamożności... ludzie przychodzą chorzy, często są nosicielami, wszystko jest dotykane, powietrze jest sztucznie doprowadzane. Do tego te mocne światła, które świecą maluchom prosto w oczy!
Miałam praktyki na oddziale gruźlicy i chorób zakaźnych - pielęgniarki podkreślały że podstawą leczenia jest wietrzenie pomieszczeń oraz promienie słoneczne, które zabijają infekcje. Jeśli sklepy to zamknięte boxy z ludźmi, bez okien, sztucze światło, sztuczne powietrze - to nie ma nic gorszego dla malucha, żeby złapał infekcję, wysuszył sobie śluzówke oraz się przegrzał. Lepiej zostawić brzdąca w domu na 2 h z babcią, chrzestną, kuzynką czy kimkolwiek
Co myślicie o huśtawkach elektrycznych ? Ta jest cudna: allegro.pl/nowosc-hustawka-mamaspapas-ni...ami-i2915045216.html
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem