BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #521801 przez agat
Mój lekarz na każdej wizycie mnie nie badał na każdej wizycie, no ale na co drugiej na pewno. Zawsze też jak powiem, że mi brzuch twardnieje to od razu na fotel. Przy okazji zawsze też jakąś infekcję wypatrzy :/

Za to nie bada mi ciśnienia w ogóle, dobrze, że w domu mam ciśnieniomierz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #521858 przez Anabelle
Dave, ja marzę od 1,5 roku :D już nas wszyscy dość mają hahah :D
my mamy zrobiony sufit (ocieplenie+stelaże+regipsy+szpachla+grunt), ściany (zatynkowane i zagruntowane) + kominek + podłoga (ogrzewanie podłogowe+wylewka betonowa). Rozprowadzona elektryczność. :) :)
Taram :D - M ma 2 miesiące żeby zrobić podłogę w wiatrołap, korytarz, salon, sypialnia ( pokoju dziecięcego, kuchni i łazienki nie ruszamy). Jak będą podłogi położone (głównie gres i panele) to M musi pomalować ściany oraz zamontować gniazdka, ledy itd. Jak to zrobi to musi wszystko wymyć i wysprzątać :D
Łóżko i materac do sypialni mamy kupiony. Dostawimy kołyskę dla dziecka i lokum jak w morde strzelił :P :P :P Bida z nędzą ;D

Kiedyś byłam sfrustrowana, teraz już się z tego śmieje, bo nie powinnam się denerwować ;)

12 lata 3 miesiąc temu #521928 przez kasiaq81
ja też juz w łóżeczku i opycham sie ciastem z galaretką :P jakoś nie umiem odmówic sobie slodkiego :blush: co do remontu to u mnie jak narazie sciany pogopsowane w dużym pokoju a ja już bym chciała miec wszystko na zicher najbardziej przeraża mnie ten syf jak bedzie szlifowanie masakra nie nawidze tego.
wiecie co dziewczyny ja jestem w 22 tyg a lekarka już mi zleciła zrobienie obciążenia glukozą wyniki odebrałam w piątek i tak sie zastanawiam czy nie za wczesnie. Mała mnie dzis kopała jak szalona...dalej nie mamy wybranego imienia jak narazie mówimy niunia :laugh:

heri to bedziemy się rozbijac takimi samymi wózkami obysmy były zadowolone

suzi wózek swietny a cena powalajaca :blink:

dave może dziś zaśniesz bez męczarni o normalnej porze :silly:

dziewczyny a co sądzicie na o takich łożeczkach turystycznych????
www.smyk.com/graco-contour-electra-vibe-...4,swiat-niemowlaka-p

12 lata 3 miesiąc temu #521947 przez HERI
kasiaq81 napisał:

ja też juz w łóżeczku i opycham sie ciastem z galaretką :P jakoś nie umiem odmówic sobie slodkiego :blush: co do remontu to u mnie jak narazie sciany pogopsowane w dużym pokoju a ja już bym chciała miec wszystko na zicher najbardziej przeraża mnie ten syf jak bedzie szlifowanie masakra nie nawidze tego.
wiecie co dziewczyny ja jestem w 22 tyg a lekarka już mi zleciła zrobienie obciążenia glukozą wyniki odebrałam w piątek i tak sie zastanawiam czy nie za wczesnie. Mała mnie dzis kopała jak szalona...dalej nie mamy wybranego imienia jak narazie mówimy niunia :laugh:

heri to bedziemy się rozbijac takimi samymi wózkami obysmy były zadowolone

suzi wózek swietny a cena powalajaca :blink:

dave może dziś zaśniesz bez męczarni o normalnej porze :silly:

dziewczyny a co sądzicie na o takich łożeczkach turystycznych????
www.smyk.com/graco-contour-electra-vibe-...4,swiat-niemowlaka-p

Kasiu to super, że nie tylko ja zwariowałam na Lareta ;)

Co do glukozy - to może być faktycznie za wcześnie, bo powinno się robić między 24 a 28 tygodniem... Ja się pytałam lekarza kiedy mam zrobić, to powiedział, ze tuż przed następną wizytą (byłam u niego w 20tyg od om, teraz konczę 24 tydz. od om), a glukozę robiłam w poniedziałek...

Kasiu, a wybrałaś już kolor? :D My chcemy imitację lnu w pomarańczy :D
No i czemu nic nie piszesz na fb? ;)

My łóżeczka turystycznego nie kupujemy, mieliśmy kupować łóżeczko/kołyskę, ale stwierdziliśmy, ze to bez sensu i właśnie siedzę na allegro i szukam normalnego drewnianego łóżeczka :D Niektóre tak śliczne, że zakochać się idzie ;)

To mi się podoba np. allegro.pl/arus-16el-lozeczko-braz-krem-...aft-i2901196454.html

12 lata 3 miesiąc temu #521955 przez kasiaq81
heri jakos nie umie sie przestawic na tego fb bede próbować :silly: co do koloru wózka to myslałam o fiolecie,bardzo podoba mi sie ten w grochy jak dlamnie jest boski ale boje sie ,że ten biały bedzie sie szybko brudzic :dry:
łóżeczko jest prześliczne ale cena też fajna :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #521963 przez HERI
oj tam cena ;) na wózku zaoszczędziłam to mogę z łóżeczkiem poszaleć :P

nooo... ja dlatego zrezygnowałam z jasnego kremu na wózku i stwierdziłam, że wezmę brąz z pomarańczem... bo co jak co, ale dzieci to zdolne są ;) zwłaszcza jak mają coś ubrudzić :P

12 lata 3 miesiąc temu #522032 przez Suzi
Annabelle, Patrycja - emmaljungi faktycznie są super i nie do zdarcia, co do ceny to wiem że fatalna, ale ten wózek juz w rodzinie zostanie... biorac pod uwage wiek mojej córci to zainwestowaliśmy juz, we wnuki :lol: :lol: :lol:
szczerze powiedziawszy nie spotkałam żadnej negatywnej opinii o emmie, co do mnie to ja jestem raczej dusigrosz, no ale skoro małż sie zauroczył, to ja nie bede kopii kruszyc... ;)
Heri - łóżeczko cudne i ta pościel, na tym punkcie tez miałam bzika, a wybór taki, ze wex tu i coś wybierz.... Ja wybrałam łózeczko po dluuuugich poszukiwaniach, bo tak trudno sie było zdecydowac.
Mam nadzieję, ze Twój wózeczek spełni wszystkie oczekiwania :) co do cukrzycy to u mnie juz w 16tyg wylazła, wiec jak mam być to bedzie a jak nie to juz nie, więc DON'T WORRY :blink: kasiaq, zlituj sie nade mna i nie opowiadaj o tych smakowitościach o których ja tylko śnię....
Dave - a jak ciśnienie? uspokoiło sie?
Nie znoszę remontów, a juz zwłaszcza w ciązy to musi meczyc...

Agi- jak z Twoją 'słodyczą"?

12 lata 3 miesiąc temu #522037 przez HERI
To fakt, trudno się zdecydować jak diabli...

Ale to takie słodkie rozmyślania i decyzje ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522049 przez Suzi
łózeczko takie allegro.pl/klups-lozeczko-radek-szuflada...eak-i2907652615.html

ale na innej aukcji, bo kupiłam z pościelą i materacykiem, ale wzór dokładnie ten

lecę do łóżeczka, dobrej nocy wszystkim :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #522051 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Ciężko było Was nadrobić :P

Suzi cukier mam cały czas za wysoki ... mimo,ze na szpitalnej diecie jestem :P Ale widzę , ze podają mi tu produkty , których np w domu unikam. Dziś nie zjadłam pewnych rzeczy i było troszkę lepiej . Jutro kolejne spotkanie z Diabetologiem i może wyniki badań następnych i zobaczymy .

Wykryli mi anemię , na szczęście nie dużą .

Cena wózków powala , a Emmy już w ogóle :P Ja szukam i szukam i już mam mętlik w głowie . Strasznie chciałabym mieć już za sobą ten zakup .

Co do badania ... to nie na każdej wizycie mnie do tej pory badano . To nie jest za dobre jak to mówią w szpitalu . Każde badanie podrażnia chyba szyjkę i nawet czasem plamienia powoduje i bóle późniejsze podbrzusza .
Ale za to szyjkę mam sprawdzaną na usg , bo przecież ją normalnie widać . Sprawdza mi jej długość i grubość .

Nic uciekam spać , już 23:30 !

Dobrej nocy :)

12 lata 2 miesiąc temu #522053 przez agi-p
a jeszcze o łózeczku turystycznym ... ja miałam i turystyczne i drewniane i Ami wcale z drewnianego korzystać nie chciała :P Sprzedałam je i zostało tylko turystyczne , w którym śpi do dziś . Teraz już od dawna na niższym poziomie oczywiście . A i dokupiłam jej osobno materacyk , bo te które są w zestawach wydawały mi się zbyt twarde i cienkie . Ma na jeden materacyk położony drugi :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #522070 przez MoNiaaa
Suzi a patzylas na kosz w tym wozku ja mam fiola na tym punkcie i ten wozek ze startu by dla mnie odpadl ze wzgledu na kosz przekonalam sie ze u naws to podstawa bo idac na zakupy czy do parku nie bardzo mozesz cos zabrac :(

a z tych tako ja bym wybrala Tako Laret ten alive ma dziwna gondole?

Julka do roku spala w drewnianym lozeczku apozniej a turystycznym i tez zalozony miala dodatkowy materac :)

Agi aby spotkanie z diabetologiem pomoglo i byl apoprawa :)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #522084 przez Dave
Dzień dobry!

CO za noc....
Wieczorem sobie poczytałam książkę - fajnie było :side: ale męża to choróbsko tak wzięło, że przez pół nocy się wiercił kaszlał, smarkał. I znowu mu krew z nosa leciała. Pojechał właśnie do lekarza, ciekawa jestem co mu powie. A o l4 to teraz może zapomnieć, bo w hotelu sezon.

Co do ciśnienia, to muszę pomierzyć parę dni o stałych porach i zobaczymy co będzie. Żebym mogła coś konkretnego powiedzieć lekarzowi.

Takie piękne rzeczy mi tu pokazujecie.

Ok. lecę, bo Maja mi to już włazi. Resztę kliknę później :laugh:

Miłego dnia!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #522111 przez kaikai
Czesc :)

ten wozek co Suzi wybrala dla mnie odpada. Mialam kiedys identyczny peg perego tez byl drogi i sliczny. Ale z dzieckiem wazyl 20 kg chyba, strasznie sie meczylam z tym wozkiem, z czasem siadalo zawieczenie od ciezaru dziecka w sklepach masakra z poruszaniem. Szybko zmienilam na spacerowke tez peg perego i ona byla idealna :) nie polecam takich duzych wozkow. Chyba ze wozek stoi tylko w ogrodzie lub spaceruje sie po parku.

Kasiag ja test obciazenia glukoza robilam w 22-23 tygodniu i lekarz kazal mi zrobic jeszcze raz bo cukrzyca rozwija sie troche pozniej najlepiej robic w26 tygodniu. Ale to juz Twoj lekarz zdecyduje, bo mi zawsze glukoza wychodzi wysoka ale w normie wiec moze moj lekasz chce sie upewnic ze napewno nie mam cukrzycy.

12 lata 2 miesiąc temu #522114 przez Azja
dzien dobry

Dave wspólczuje chorego męza, ale uwazaj sie siebie zeby Cie nie zaraził :)

ja dzis jestem polamana i mega mi sie spac chce a to chyba przez to ze za wczensie sie polozyłam wczoraj spac i spałam za długo, nawet chyba na siusiu nie wstawałam :)

ale jeszcze tylko 7 godz w pracy i do domciu :)

moj mały od wczoraj mega szaleje w brzuchu, jakis chyba sport wyczynowy uprawia bo brzuch mi cały podsakkuje, ale uczucie miłe nie powiem :)

Pozdrawiam Was mam nadzieje ze Wy sie macie lepiej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka