BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #553686 przez Natalia1991
No a jak inaczej;p;p siedze calymi dniami sama maz pracuje do popoludnia a ja na L4 wariuje... Więc szykowałam wszystko na przyjscie naszego skarba... A teraz już nie mam co robicz i czekam... bo tylko to mi zostalo... lece szykowac o biad mezusiowi... poklikam pozniej;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #553695 przez Aleksandraaa1
Cześć dziewczyny polecam stronkę Allegro prezenty na narodziny dziecka, allegro.pl/prezent-wyprawka-dziecko-kosz...iny-i3011610745.html
Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia:)

11 lata 10 miesiąc temu #553703 przez Suzi
Witajcie :laugh:

Natalia Ilonah - serdecznie witamy :)

Kaikai - Ty masz bliźniaczki??? w jakim wieku?
troche mnie dręczy mysl o pączkach, ale..... no wiadomo, że nie ulegnę :P . Myślę , ze ciuszki mozesz spokojnie poprac, ja to właśnie robię, czekam jeszcze tylko na wenę do prasowania ;)

Ula, to sie nazywa czytać bez zrozumienia :silly: , jasne, że nie kolonoskopia... :blush:

agi ja natomiast gdzieś czytałam, ze pod koniec ciązy ( tak 8mies) trzustka dziecka jest już na tyle sprawna, ze maluch mamę wspomaga swoją insulinką :side: , ja mam wrazenie, ze juz to odczuwam, alebo mi t dieta tak dobrze wychodzi :blink:

Coś na rozweselenie - spał sobie a tu ulubiona piosenka..... :lol: :side: :lol: , no czadzik po prostu
demotywatory.pl/4043458?fb_action_ids=47...ction_ref_map=%5B%5D

11 lata 10 miesiąc temu #553715 przez Aleksandraaa1

11 lata 10 miesiąc temu #553779 przez kaikai
Dave moja mama pracuje i zajmuje sie chora babcia, siostra jest w szpitalu jakies badania jej robia zreszta ona nigdy sily nie ma a Piotrek, wole sama on nie bedzie wiedzial jak i pofarbuje wszystko. Popiore sobie powolutku a on bedzie prasowal.
Ty tez biedna jestes z tym remontem nic zrobic nie mozesz.
A jak twoj kaszel juz lepiej?

Suzi moje corki nie sa blizniaczkami Ewelina ma 16 lat a Ola 13. Jak wroca z ferii to mi troche moze pomoga.

Wstane troche pochodze, zupe zrobie jak dam rade.

11 lata 10 miesiąc temu #553785 przez ilonah
Jeżeli chodzi o moje dolegliwości ciążowe to od stycznia mam zakaz chodzenia i musze leżeć - skracająca się szyjka :(
Większość rzeczy już mam dla malutkiej kupione, troszkę podostawałam od znajomych ale za pranie się jeszcze nie biorę gdyż na razie i tak nie mogłabym wziąć się za prasowanie a ryzykować nie chce. Wstrzymam się do marca.

11 lata 10 miesiąc temu #553787 przez agi-p
Suzi moja diabetolog mówi , że końcem ciąży zapotrzebowanie na insulinę może wzrastać nawet o 100% i rzeczywiście tak jest . Ja już 100% osiągnęłam w stosunku to początku ciąży . I codziennie w zasadzie dobijam jej o 1 jedn więcej . W poprzedniej ciąży pod koniec już leżąc w szpitalu też miałam takie jaja i co chwilę mi lekarze zwiększali dawki .
Ja jem to samo np przez 3 dni na śniadanie i za każdym razem mam inny wynik ... tzn gorszy .
Ale jestem świadoma , że tak będzie i nie łamię się .

Witam nowe Mamusie :)
Natalia fajnie , że dobrze się czujesz i , że masz już wszystko gotowe na powitanie maluszka :)
Ja mimo , że ciąża zagrożona , to nic poza wózkiem nie mam jeszcze . Myślę , że końcem lutego lub w marcu się za to zabiorę :P :) Oby nie było za późno .

11 lata 10 miesiąc temu #553804 przez joasia10015
Witaj Natalia1991 -ja w sumie z majówek ale wypowiem sie na temat który poruszyłas -że ponoc chłopcy rodzą sie wczesniej ;-) Otóż ja jeden poród mam za sobą-iiiii mój przypadek mówi cos wrecz odwrotnego -ponieważ nie dośc że mój skarbek urodził sie tydzien po terminie,to jeszcze z pomoca-bo poród wywoływany dwoma kroplówkami,i w koncu zakonczony cc.Więc jak widac mojemu synkowi WCALE nie spieszyło sie na ten świat ;-P I mam jakies dziwne przeczucie że Mikołajka też urodzę po terminie ;-P Myślę że to raczej cos a*la ,,zabobon,,I gdyby ktoś w to ślepo wierzył to kobieta w ciąży nie mogła by nic robic...Gdzies w majówkach któras wkleiła tekst o zabobonach-spróbuje go znalezc i wam podesle-to sie niezle posmiejecie;-)))))

11 lata 10 miesiąc temu #553823 przez Natalia1991
W zasadzie nie wierze ze chlopcy rodza sie wczesniej czy pozniej to chyba zalezy tylko od naszych maluszkow kiedy sie zdecyduja dolaczyc do nas na tym swiecie... byle urodzily sie zdrowe a to kiedy to bedzie mysle ze nie gra zadnej wiekszej roli dla zadnej z nas... wazne zeby wszystko poszlo dobrze.. ;) za co trzymam kciuki :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553842 przez Aleksandraaa1
allegro.pl/wyjatkowy-prezent-na-narodzin...wle-i2959937257.html polecam moje aukcje prezentów dla dzieci

Nalepsze na prezent portrety ze zdjęć waszch pociech:) polecam się:) www.facebook.com/media/set/?set=a.199860...0003943750571&type=3

11 lata 10 miesiąc temu #553846 przez Dave
A ja właśnie wróciłam ze sklepik, poczty i spacerku. Zmarzły man noski.

Teraz lecę drugie kończyć :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #553847 przez Suzi
Agi, cóż współczuję, widocznie "jedynka" to jednak cos innego niż "ciążowa", albo "dwójka". ja zdecydowanie mam lepsze cukry ostatnio, żeby nie przechwalić, chyba, ze dietę tak udoskonaliłam i jem co jest dla mnie bezpieczne.
Jeśli chodzi o wyprawkę dla dzidzi, to akurat w Twoim przypadku jest łatwiej, bo masz chyba wszystko lub prawie wszystko po Amelci, więc na szczęscie wiele nie musisz kupować. Ja musiałam kupic wszysciutko, bo dawno dawno temu oddałam wszystko co miałam po starszakach, łacznie z zabawkami za góry i za lasy :woohoo: , dlatego wcześniej zaczęlam kompletowanie, zeby- po pierwsze nie zbankrutować, po drugie byc w formie, a nie katowac sie z brzuszyskiem w sklepach i po trzecie zdążyć :silly: a i tak jeszcze nie mam wszystkiego co bym chciała, ale to jest chyba stan nieosiagalny :lol: zawsze sie znajdzie COS co moznaby jescze chciec kupić :side:

kaikaito będziesz miała luzik! dwie chętne nianie w domu :woohoo: skarb! Ewelina będzie po egzaminach gimnazjalnych to bedzie czasowa :lol: poza tym zaraz wakacje się zaczną, to będziesz tylko karmic,lezeć i pachnieć, a nianie się bedą uwijać :lol: :lol: :lol: Tego Ci życzę

11 lata 10 miesiąc temu #553929 przez joasia10015
www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/c...owych-przesadow.aspx
Miłego czytania i uśmiechu na twarzy ;-) Jestem ciekawa tylko czy jest ktos kto w to wszystko wierzy????? SZOK!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #553933 przez Suzi
joasiu a gdzie ty te PORODÓWKE oglądasz i kiedy to jest?

11 lata 10 miesiąc temu #553935 przez kaikai
Suzi Ewelina to juz do 1liceum chodzi i raczej na jej pomoc nie licze, ma swoje sprawy chlopaka kolezanki i czasu na nic nie ma ;)
Za to Ola to juz doczekac sie nie moze na braciszka. To ona chciala najbardziej prosila nas juz kilka lat o bobaska. Teraz jak tylko jest ze mna to siedzi caly czas przy brzuchu i glaszcze :)

Ja po 2 nospach forte i apapie duzo lepiej sie poczulam, wykapalam sie, zupke wstawilam i odrazu lepszy humor az chce mi sie cos robic :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka