- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
W tym miesiacu nie dala mi skierowania na jakies badania ani krew ani mocz. No ale w szpitalu mi robili to jej zaniose na wizyte.
Ja juz tez po obiadku rosolek chudy zjadlam. Tez mam ochote na cos slodkiego, wszedzie widze jak robia paczki ale bym zjadla i buleczke z budyniem mmmm. ..Ale nie zjem albo ciasto z bananami.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja dziś troszkę się poobijałam, ale zaraz biorę się za prasowanie ciuszków
Suzi ja w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową stwierdzoną po krzywej cukrowej w 28tc.
Teraz z racji tego że wcześniej byłam na antybiotyku dopiero robiłam test obciążenia dopiero w 31tc. Wyniki wyszły kiepskie. Ale sprawa jest dziwna, gdyż cały czas mierzę cukier sobie w domu kontrolnie i nigdy nie wyszedł za wysoki.
Podejrzewam że mogli pomylić próbki w laboratorium gdyż w ten dzień było 6 kobiet na badanie.
Dam ginekologowi wyniki i moje pomiary i zobaczymy co powie, a wizyta już w czwartek więc niedługo.
Dave mój gin też robi na każdej wizycie pomiarowe usg więc jestem spokojna. Dlatego też nie robiłam dodatkowych badań bo on za każdym razem wszystko dokładnie sprawdza.
Miłego dnia życzę
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Udało mi się umówić z babką, która mi zrobi badania, bo tu na wsi to wszystko jakoś inaczej działa.
O 6.50 mam być u niej w domu, pobierze mi krew i łyknę to paskudztwo, no i po 2 godzinach do ośrodka się stawię. Spoko, bo wolę siedzieć w domu niż kwitnąć w przychodni.
Rano mąż ma za zadanie zająć się Mają, a ja u rodziców rozpłaszczę się przed TV, albo przed książką.
Nigdy nie miałam problemów z cukrem, ale przy tym co mi teraz świruję to wcale się nie zdziwię jak coś jeszcze wylezie.
Kasiu - dobrze, że sama kontrolujesz, będziesz miała co przedstawić doktorkowi i zobaczymy co powie. Może każe powtórzyć badanie??
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a tak na marginesie to na tej diecie jestem wciąż głodna..słaba i nerwowa!!!!
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
No wreszcie mi net jako tako działa
lalka, to z tego widzę, ze opieka w poznaniu jest o niebo lepsza niz w zakichanej warszawce , tutaj, jak powiedziałam - jedno zbiorcze ( 9 osób na raz ), nawet nie indywidualne, szkolenie odnośnie diety, recepta na glukometr i paski i do widzenia. A jak sie ewentualnie cos zadzieje, czy cukry będą skakac, to dzwonic na oddział. i tym sposobem ja od polowy listopada, kiedy mi to cholerstwo stwierdzono, radzę sobie sama, staram się przestrzegać diety, choc to jest i tak zawsze indywidualna sprawa. Tak zresztą powiedziała ta szpitalna dietetyczka - jest to i tak metoda prób i błedów. I to jest fakt. Mnie np. te ich diety, które nam dali zupełnie nie odpowiadały, poniewaz takie ilości pieczywa, jakie tam zalecają jużby mnie wykonczyły ( oddziała murowany), poza tym nabiał - u mnie wykluczony, a już zwłaszcza rano. Miałam duzo czasu ( od listopada )żeby to obczaic i wykonać na sobie duzo prób i popełnic wiele błedów i też miałam depresyjne nastroje w zw z tym , ze w zasadzie nic ( jak wtedy mi się zdawało ) nie moge jeść, ale to jakoś ogarnełam i teraz jest ok. Faktem jest, ze ta dieta stoi w duzej opozycji do moich wczesniejszych nawyków i nawyczków żywieniowych, ale muszę przyznać, ze obecny system rzeczywiście o wiele bardziej mi słuzy, tak w ogóle, nie tylko na cukry. Więc słodkie dziewczyny, nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło, Wasze nawyki was bedą buntowac przeciwko tym zaleceniom , ale na dłuższa metę same ocenicie, ze nie jest tak źle. Ja np. do tej pory przytyam zaledwie 1.5 kg, więc z kondycją nie jest najgorzej, żylaki mi sie nie robią, rozstepy póki co ( tfu, tfu) tez nie. Sporo słodkich mam jest u lutówek, ale z tego co sie orientuję juz ze 3 z nich urodziły i im ta cukrzyca automatycznie odpuszczała. Więc bądźmy dobrej myśli, już w końcu blizej niz dalej. Wpadaj lalka na pogaduchy, jak się przydam to tylko sie cieszę, chętnie coś ewentualnie podpowiem, choć to jak powiedziałam jest indywidualna sprawa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Podaję Wam albumy, jakby która coś chciała
picasaweb.google.com/102441636614362266759
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
leze w lozku i nie mogę zasnąć
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Dave powodzenia na glukozie Oby wynik był w normie i ominęła Cię dieta , a tym bardziej insulina .
Fajnie , że masz możliwość przeczekania w domu tych 2 godzin podczas badania . Tylko musisz unikać zbędnego wysiłku , bo wynik nie będzie wiarygodny .
Albumów teraz obejrzeć nie mogę Ten net nie daje rady . Może w piątek w domu się uda
Mi się strasznie tęskni za wiosną . Już na śnieg patrzeć nie mogę .
Jeszcze 10 tyg i powitam Majusię Chwilami ciężko mi w to uwierzyć Już tak mało czasu zostało
Miłego dnia
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
co za noc masakra. wcale sie nie wyspalam.
siedze wlasnie po wypiciu glukozy. bleeee...
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
U mnie po kolposkopii okazało się , że moja szyjka jest czysta...kolejne badanie trzy miesiące po porodzie. DAVE dziękuję, że pytałaś POWODZENIA NA GLUKOZIE!!!
Miłego dnia!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Wczoraj czułam wszystkie kosci po maratonie szpitalno-przychodniowym i generalnych porządkach w domku. Dawno nie czuła się tak źle....
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img