BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #553543 przez Dave
Ilonah - witaj :lol: :lol:

Czyli dziś mamy 2 nowe mamusie i równowagę płci - synek i córeczka :woohoo:
To Twój pierwszy dzidziuś??

A jak się dziewczyny czujecie? Jak ogólnie znosicie ciążę?

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #553550 przez Natalia1991
Cio do samopoczucia to wczesniej bywało róznie.,.. młodemu dużo rzeczy nie smakowalo przez co mialam nie przespane noce i trudne poranki... teraz juz ok... nie wymiotuje... tylko ta zgaga:( a poza btym to tak jak wy chyba.. szybko sie mecze i zwykle prace domowe zajmuja mi wiecej czasu niz to bywalo noramalnie;p ale od maja postaram sie wrocic do formy;p;p pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #553561 przez Dave
Czyli standardzik :side:

Dobrze, że coraz lepszą formę masz :side:

12 lata 2 miesiąc temu #553568 przez kaikai
Dzien dobry.

Ja nadal w lozku leze raz jest lepiej raz gorzej ale trzymam sie jakos. Schudlam 1kg, chyba tak bedzie ze nic nie przytyje w tej ciazy. Dawidek rosnie w oczach az milo :)

Suzi nie jestes dzis sama, ja tez nie zjem paczka. Na szczescie moich dziewczyn nie ma i nie widze ja wcinana te pysznosci.

Witam nowe kolezanki Natalia i Ilonah :)

12 lata 2 miesiąc temu #553570 przez Dave
Kaikai - miałam właśnie pisać co u Ciebie. Bidulko. Trzymaj się Kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #553574 przez Natalia1991
A jak sądzicie dziewczyny.... Chłopcy czy dziewczynki rodza sie przed terminem? Ja tp mam na 5.04.2013 ale chcialabym sie wyrobic przed swietami..nie wiem czy to mi sie tak uda... byle po 17 marca potem niech sie dzieje wola nieba;)

12 lata 2 miesiąc temu #553580 przez Dave
Natalia - ja słyszałam, że niby chłopcy częściej "wychodzą" wcześniej. Ale uważam, że w takich kwestiach nie można się trzymać statystyk, czy stereotypów. To tak indywidualna strona życia, że nie wiem.

W pierwszej ciąży miałam termin na 4 kwietnia a urodziłam 14 - dziewczynkę. Ale, mimo że nie znałam daty zapłodnienia, czułam że to nie "ta" data. Obstawiałam 12.04.

Różne historie słyszałam, więc ja się nie nastawiam, ale chciałabym mniej więcej dotrwać do terminu.
Lepiej jak dzidziuś posiedzi sobie w brzuszku :side:

12 lata 2 miesiąc temu #553584 przez kaikai
Natalia ja slyszalam ze chlopcy sie rodza po terminie, moje coreczki urodzilam przed, ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie.
Zgaga tez mnie meczyla straszna, teraz jak jestem na diecie to
juz nie mam.

12 lata 2 miesiąc temu #553597 przez Natalia1991
Tak tylko sie zastanawialam... Wiem ze dzidziusiowi jest lepiej w brzuszku ale poprostu nie moge sie go doczekac jak patrze na te maluszki ktore mnie juz otaczaja to bardzo bym chciala tez juz takiego miec... ale dla jego bezpieczenstwa poczekam jeszcze to 8 tyg ;p;p;p

12 lata 2 miesiąc temu #553609 przez Dave
Ha,ha... to już mamy dwie różne opinie. Jak widać potwierdzają brak reguły w tej kwestii.

12 lata 2 miesiąc temu #553617 przez Natalia1991
Czyli czekam... oby wszystko było wporzadku czego wszystkim przyszlym mamom zycze;p

12 lata 2 miesiąc temu #553618 przez kaikai
Dave jakos sie trzymam na nospie, starczy mi jeszcze na 20 dni przy malych bolach, potem mam wizyte i zobacze co dalej.
Denerwuje sie ze nic zrobic nie moge i ze nie bede miala sily przygotowac wszystkiego dla Dawidka. Zamiast sie cieszyc to ja dola zapie :(
myslalam ze moze jak chwilami lepiej sie czuje to poprac te ciuszki malego ale to chyba za wczesnie. A jak pojde do szpitala to nikt tego nie zrobi, kurde.

12 lata 2 miesiąc temu #553631 przez kaikai
Z tymi narodzinami wczesniejszymi czy pozniejszymi to tak samo jak to ze jak sie ma zgage to dzidzius duzo wloskow bedzie mnial lub jak sie patrzy w ksiezyc to lyse bedzie :)

12 lata 2 miesiąc temu #553649 przez Natalia1991
Myśle ze wszystko dobrze sie skonczy... Ja juz sobie wszystko popralam i przygotowalam na przyjscie maluszka... teraz to sie nie zakurzy w szafie chodzilo tylko o odswiezenie a nigdy nie wiadomo co bedzie i kidy trafimy do szpitala a nie chcialam nikogo w to angazowac... miejmy nadzieje ze doczekamy dnia terminu i urodzimy zdrowe i silne dzieciaczki tak ze 3 maj sie i nie denerwuj;p

12 lata 2 miesiąc temu #553668 przez Dave
Kaikai - dobre porównanie :laugh:
Kurka, nieciekawie masz. A mąż nie może tego poprać?? Jakoś pomóc, albo siostra, mama czy ktoś?
Poczekaj jeszcze troszkę, może się wzmocnisz i jakoś forma sie polepszy.
Wiem, że nie jest łatwo angażować kogoś innego. Poza tym to takie przyjemne, szykowanie tego wszystkiego.

Natalia - Ty następna zwarta i gotowa. Ja nie piorę bo remont trwa. Nie wiem kiedy to wszystko zrobię. Mąż dziś od rana działa w pokoju.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka