- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- anafora21
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja mam dzisiaj dupny dzień :/ Wstałam o 8, zjadłam śniadanie, potem spałam do 10, umyłam włosy, ogarnęłam kuchnię i znowu spałam aż do 13... Co za dzień :/ W dodatku mały dziś w ogóle nie fika, jakieś pojedyncze ruchy i to rzadkie - też w jakiś marazm popadł? Mógłby się przebudzić a nie matke stresować.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
1. mieszkam w tym calym bajzlu od poczatku. a mamy juz dwa pokoje zrobione od 0. bardzo zaluje,ze nie mam zdjec od czego zaczelismy,bo by Wam galy wyszly. teraz ta lazienka,rozwalona i od nowa robiona. potem przedpokoj,klatka schodowa. i juz bedzie jako tako.
czyli cala ciaza w kurzu i pyle mam nadzieje,ze maluchowi to nie zaszkodzi.
2. dziewczynki wspolczuje Wam tych roznych przebojow. trzymam kciuki za lepsze wyniki i ogolnie za Was.
3.ja dalej w d... jestem z wyprawka.
4.ostatnio jestem wszystkim chyba przeladowana. i mam gorsze chwile,wiec przepraszam za moje zale i smuty.
5.agi udziela sie na innych watkach,a nas jakos unika.
6.aniolki Klaudi widzialam na fb. musicie ja tam podgladnac. takie male kruszynki.
7.hmm... tyle mialam jeszcze pisac i mi wylecialo.
p.s.trzymajcie kciuki za zakupy
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dave kochana malemu napewno nic od remontu nie bedzie tylko Ty sie meczysz, ale za to bedziesz miala piekny domek
Agat Twoj synek napewno ma taki sam humor jak mamusia nie denerwuj sie ze dzis slabo sie rusza pewnie grzeczny chlopczyk bedzie
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja dziś mężowi pomagam w robieniu sypialni (dokładnie to tylko:podaj to , przynieś tamto, potrzymaj ale się cieszę ,że mam jakiś udział)
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
slyszalam ze jak sie dostanie kolki podczas porodu to moga zrobic ale tak to nie
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Kaikai, no to rzeczywiście nie do pozazdroszczenia ta sytuacja, nie dość, ze głodujesz, to jeszcze stres o dziecko i ból.... ehhh, być kobietą być kobietą....
Zaden facet tego nigdy nie pojmie i nie doceni....
Mnie fizycznie nic nie dolega, dietę cukrzycową opanowałam, wprawdzie nie mogę powiedzieć, ze mnie nie ciągnie do słodyczy, choć podobno po 1-2 miesiacach niejedzenia takowych ochota powinna przejśc, ale ja jestem przypadek beznadziejny najwyraźniej a jeszcze jak widzę, jak rodzina zajada takie czy inne frykasy to mi źle... ale na pocieszenie - odkryłam niedawno coś co się nazywa KSYLITOL i jest naturalnym słodzikiem z brzozy i mogę z tym pić kawkę i to jest wielka przyjemność raz dziennie
Dziewczyny, które na szczęscie nie muszą stosować żadnej diety nawet nie doceniają tych najzywklejszych "przysmaków", które jedzą na codzień i nawet nie wiedzą jak ja np marzyłabym o naleśniku z serem, twarozku ze szczypiorkiem, białym ryżu czy makaronie ze śmietaną i cukrem, drożdżówce, spaghetti,o pizzy, zwykłym białym świeżym chlebku z masełkiem, że o cieście domowym czy jogurcie owocowym nie wspomnę. I tak mogłabym jeszcze powymieniac troszkę, ale co Wam tu będę smęcić.... za 2 miesiące sobie zjem
Dave, a gdzie się Agi udziela??
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Widze że macie na tapecie kamienie i mam takie pytanie w sumie do Ciebie Kaikai, bo wyczytałam, że masz kamienie w woreczku. Ostatnio się dowiedziałam, że też mam kamienie w woreczku w sumie nie miałam wcześniej objawów, a dowiedziałam się o nich bo moja lekarz rodzinna zrobiła mi rutynowe USG jamy brzusznej. I takie pytanie, czy ty wiedziałaś o swoich kamieniach przed ciążą? Czy dopiero jak miałaś jakieś objawy w trakcie ciąży? i czy duże masz kamienie? Ja mam do 7,8mm, nie wiem czy to dużo czy nie. Jak narazie lekarz mówiłam, żebym unikała smażonych potraw, chociaż ja i tak ich unikam.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Szkoda tylko, że pomylili i dali nam nie takie na podłogę, więc doooopa, jutro znowu wyprawa
Zawsze coś musi wyskoczyć
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex jesli Cie nic nie boli to sie nie martw tylko diety pilnuj i moze na w razie czego zrob badania prob watrobowych. Ja w drugiej ciazy przechodzilam bez problemu z kamieniami.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Współczuje Wam tych "uroczych" choróbsk i dolegliwości.
Mi brakuje tylko wózka reszta poprana wyprasowana i czeka. Zamierzam pakować się w tym tyg przynajmiej swoją torbę.
Dziś Wawa Antoś waży 2100 i ma prawie 50 cm.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Pozdrawiam Was dziewczyny Trzymajcie się
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja ostatnio czasu mam jak na lekarstwo . Na weekend w domu byłam , teraz znowu u Mamci i czas leci błyskawicznie .
Amelcia jest jak zawsze absorbująca i zapewnia mi rozrywkę na każdą minutę dzionka . Jest juz taka mądra i cudowna Nie mogę się na nią napatrzeć i nacieszyć
Czasami mam dni , kiedy czuję sie kiepsko i męczą mnie ciążowe dolegliwości . No , ale to normalne na tym etapie ciąży .
Cukry troszkę się uspokoiły , ale dawki insuliny wbijam już ogromne . Liczę , ze po porodzie wróci mi wszystko do względnej normy .
Mam juz wszystko dla Majeczki przygotowane , wiec teraz spokojnie czekam do połowy kwietnia
Widzę , ze jest Nas tu już więcej ...witam nowe Mamy