BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #575895 przez creatura
Kaikai właśnie się zbieram na wizytę do kardiologa (takie mam zalecenie poszpitalne) i dowiem się co i jak z tym ciśnieniem i kiedy lecieć na IP w razie czego ;) także świeże newsy za 2-3 h :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #575903 przez agat
Suzi płaszczyk bomba i ciuszki też świetne :)
Ja dziś przyatakowałam ciucholand i wyszłam z:

cytrynowym ni to płaszczykiem ni to żakiecikiem dla siebie, na wiosnę jak znalazł (14zł)

dla młodego kilka t-shirtów od 3 mies wzwyż (po 2-3zł szt)

kompletem w czachy :P za 5 zł:

A to super t-shirt na 9 mies, kupiłam go parę dni temu, napis mnie powalił :)

Kupiłam też kilka szmatek 7-miesięcznej bratanicy :)

Odebrałam rano wynik badań, na moje oko wszystko ok (patrząc na normy podane na wydruku). Mam lepsze wyniki teraz niż jak brałam różne specyfiki :P Drugi trymestr był pod tym względem najgorszy.

Kurde dziś miał byc nasz wózek. Jak patrzyłam rano na stronie ups to w trackingu było, że paczka w Płocku w doręczeniu. A teraz jest taki komunikat z godz 14: "Podczas sortowania wystąpiło zd. wyjątkowe. Firma UPS podjęła odpow. kroki." Pewnie przez pomyłkę poszło do Płocka :/ Więc dziś już raczej nie dowiozą :P

12 lata 1 miesiąc temu #575913 przez Magdalena9t
Hejka :)
U mnie też za oknem piękne słoneczko ,aż chce się żyć :) chyba zaraz na rower pójdę, taką mam ochotę :blink:
Dave może trochę Cię pocieszę: my w tym roku podnosiliśmy z jednej strony dach i wstawialiśmy okna , dokładnie od początku września nie mieliśmy ekipy tylko mąż z braćmi i teściem robili także szło jak krew z nosa. przez ten czas mieszkaliśmy u teściów w małym pokoju(jakieś 3 miesiące) dobrych mam teściów ale żeby mieszkać to nie za bardzo mi się uśmiecha :P na początku grudnia wprowadziliśmy się do siebie, i została sypialnia nieszczęsna do zrobienia i tak się ciągnie do teraz, ciągle mąż czasu nie ma , a jak ma to zawsze ktoś mu samochód do naprawy podstawi i tak to już jest :( . Czasem mówię do niego z ironią,że dopiero jak synek się urodzi to tacie pomoże zrobić tą sypialnie :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #575915 przez Magdalena9t
Suzi Ty miszczu zakupów zazdroszczę takich okazji ;)
Agat też widzę udane zakupy :) te czachy wymiatają :blink: może ja jutro też bym się wybrała znów na "polowanie" :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #575971 przez kaikai
Creatura czekam na wiesci z wizyty

agat widze ze tez zakupy udane, a czachy super :)

Kurde mocz mam troche ciemny,dwa razy byl taki sam, juz wariuje chyba. Albo juz na glowe mi pada w tej ciazy.
Na szczescie Piotrek juz wraca bo zaraz w paranoje wpadne i stwierdze ze zolta sie robie.

12 lata 1 miesiąc temu #576030 przez anafora21
kaikai- a dużo pijesz? Może za mało pijesz temu taki ciemny? ja wiele razy miałam ciemny i głównie dla tego że mało piłam i ciężar moczu był nie właściwy.

Aż dzień lepszy i humor jak słońce poświeciło trochę. Taki wiosenny dzień :)

12 lata 1 miesiąc temu #576052 przez creatura
Ok, wieści z wizyty u kardiologa:
Ciśnienie 140/90 mimo tego, że dla przeciętnego człowieka to górna granica normy, dla kobiety w ciąży już nie. Najlepiej jak w ciąży ciśnienie nie jest wyższe niż 130/80. Powyżej grozi stanem przedrzucawkowym - nawet bez opuchlizny i białkomoczu.

Jeśli chodzi o mój przypadek, to mierząc ciśnienie w domu miałam zwykle do 130/85, ale u gina wyższe i skierował mnie na obserwację do szpitala. Po założeniu Holtera kilka odczytów wyszło 140/90 (i to 90, jak pisała Dave było właśnie grosze),więc przepisano mi tabletki 2x1 Dopegyt (zupełnie bezpieczne w ciąży) i z wyregulowanym ciśnieniem wyszłam do domu. Dodam jeszcze, że żadnych objawów tych skoków nie odczuwałam, może tylko spałam gorzej tzn budziłam się nagle w nocy - teraz jak ręką odjął, tylko na siusiu :blink:
W domu mierzę 4x dziennie i zapisuje, zwykle jest w granicach 100-110/60-70.
Kardiolog potwierdził dziś, że lepiej brać te tabletki i mieć niższe niż dopuszczać do 140/90. EKG w porządku, ale puls - UWAGA - 120 :ohmy:

Kaikai nic się tylko nie bój, mierz ciśnienie regularnie i pokaż zapiski ginowi na wizycie, on na pewno będzie wiedział co zrobić:)

12 lata 1 miesiąc temu #576054 przez kaikai
Anafora ja pije ponad 3l codziennie, z ta watroba mam jazdy wiec dlatego jestem przewrazliwiona na tym punkcie.
Dobrze sie czuje wiec jest wszystko ok ;)
u mnie slonca dzis nie bylo

12 lata 1 miesiąc temu #576056 przez creatura
Agat, Suzi mega zakupy :) chyba ruszę jutro na miasto po takich inspiracjach :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #576058 przez kaikai
Creatura dzieki za info :) bede zapisywac i zobacze co lekarz powie. Ten drugi pomiar mialam w normie wiec jest dobrze :)
Moze rano przez katar mi tak skoczylo.
Dobrze ze u Ciebie wszystko w porzadku juz z tym cisnieniem :)

12 lata 1 miesiąc temu #576064 przez creatura
No dokładnie Kaikai, pewnie jednorazowo Ci tak podskoczyło, czasem to też zależy od ciśnieniomierza, ile odpoczęłaś przed pomiarem, czy jadłaś, czy pęcherz pełny (musi być pusty) itd

Wiem dziewczyny, że już milion razy tłumaczyłyście, ale jak wkleić suwaczek???

12 lata 1 miesiąc temu #576085 przez anafora21
Tez mam problem z suwaczkiem;p

12 lata 1 miesiąc temu #576107 przez creatura
Ok, suwaczek ogarnięty.
Anafora tworzysz sobie suwaczek na jakiejś tam stronie, a potem kopiujesz odpowiedni link ( ja stworzyłam na lilypie.com , i skopiowałam Forum signatures: PseudoHTML, UBBCode and BB Code) do Profil: Mój Profil: Podpis
Mam nadzieję, że pomoże :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #576117 przez Dave
creatura-dobre wiesci. lepiej chuchac. i cenne info dla nas.
ja dotad mierzylam jak czulam sie dziwnie, ale chyba przez pare dni ustale takie stale godziny. dla sprawdzenia.
u mnie juz wieczorny spokoj,Maja spi a ja rozkminiam maila od babki,ktora chce sporo ubranek,ale tak napisala ze nie wiem co chce konkretnie,bo rozowych sukienek mam wiecej niz jedna!?!?

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #576123 przez Magdalena9t
Ja robiąc suwaczek korzystałam z tej instrukcji: :)
"suwaczek robisz tu www.zapytajpolozna.pl/suwaczki.html po zrobieniu suwaczka kopjujesz kod na forum (pierwszy od gory ) , wchodzisz na profil, pozniej na moj profil i w miejscu na podpis wklejasz kod na forum i powinno wszystko dzialac "

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka