BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #586631 przez Dave
A ja doopa uległam, ale tak mnie jakoś smak naszedł i głód.
Wchłonęłam kanapkę z pasztetem :P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #586649 przez agat
Ja wygrzebałam coś słodkiego, a 15 min później wszamałam talerzyk swojskiej kiełbaski i wędlinki :P
Miszmasz smaków :P

Synuś mi łapkami macha, fajnie się pod skórą przesuwają :) Ajjjjjjjj ale się go już nie mogę doczekać :)

11 lata 9 miesiąc temu #586659 przez Dave
Agat - przypomnij imię dla synka, bo nie mam w tabelce.

Moje jabłko i kanapka z pasztetem tez fajny zestaw :side:

A mi się brzuch napina :( Tak tego nie lubię :ohmy:

Dziś przeglądnęłam ciuchy dla Mata i przygotowałam do prania. Jutro może puszczę pierwszą partię :blink:
Odnalazłam też szlafrok i koszule, które są w średniej formie, ale chyba nie będę kupować nowych bo to tylko do szpitala.

11 lata 9 miesiąc temu #586667 przez agat
Dave najprawdopodobniej będzie Adaś, ale to jeszcze nie na 100% pewne :)

Ja właśnie moczę w wannie torbę podróżną, którą mi mąż wygrzebał, jutro ją upiorę. Niech będzie czysta i gotowa na ewentualne spakowanie :)

11 lata 9 miesiąc temu #586676 przez Dave
Powiem, Wam że ostatnio to tylko mi w głowie przygotowania. Chodzi mi oto, że dalej jestem w czarnym zadku z tym wszystkim, a już chciałabym być przygotowana. No i nic tylko chodzę i rozmyślam, a tu nic się nie da zrobić póki ten cholerny rozpiździel w domu :ohmy:
Muszę męża zmoleścić, żeby mi znalazł torbę i karton z rzeczami do porodu po Majce, bo sporo mi zostało (mimo, że część dałam koleżance :silly: )

11 lata 9 miesiąc temu #586683 przez agat
Ja mam chyba wszystko pokupowane. Czy do szpitala starczą mi 3 pary siatkowanych majtek (do tego kilka par jakiś luźnych starych domowych), 1 paczka podkładów Bella Mama i 1 paczka największych podpasek Bella?

11 lata 9 miesiąc temu #586693 przez Dave
Agat - spokojnie. Ja też miałam te siatkowe i te takie jakby z flizeliny. No i podkłady.
Ale poczułam największy komfort w życiu, jak na tyłek naciągnęłam zwykłe bawełniane majciochy i podpaskę.
Dlatego część rozdałam, coś wezmę, ale szybciutko wskoczę w coś normalnego.

11 lata 9 miesiąc temu #586696 przez agat
No ja też planuję jak tylko się da założyć bawełniane majciochy, kupiłam sobie kilka par w Pepco i Textil Market - wzięłam rozmiar większy, teraz w nich chodzę bo mi wygodnie, a po szpitalu nie żal bedzie ewentualnie wyrzucić.

11 lata 9 miesiąc temu #586701 przez Dave
Agat - ja też teraz śmigam w takich bawełniakach. Po szpitalu, podczas połogu się przydadzą na pewno :)

A i jeszcze polecam Wam spikowanie do szpitala małej poduszki, jaśka :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #586703 przez agat
Mam po bratowej taką poduszkę do siedzenia dla kobiet po porodzie, z dziurą w środku. Ale chyba do szpitala nie ma co brać, nie?

11 lata 9 miesiąc temu #586708 przez Dave
Agat - jak wszystko będzie dobrze, to po 2-3 dniach wychodzisz do domu. Do tego czasu szwy się zabliźniają i tak nie bolą. W miarę gojenia się zaczynają ściągać i to sprawia dyskomfort i ból.
Ja siedziałam z Mają długo i potem musiałam już kombinować jak wygodnie usiąść na krześle. A byłam nieźle poharatana.
Wiadomo, że to sprawa indywidualna. Ja nie miałam takiego wynalazku i dałam radę.
Osobiście bym do szpitala nie brała. Zawsze mąż może podrzucić no nie :side:

11 lata 9 miesiąc temu #586710 przez agat
Naszykuję najwyżej na wierzchu i mąż przywiezie. Choć też wydaje mi się, ze w szpitalu nie będzie potrzebna. Sama bym nie kupiła, ale darowanemu się w zęby nie zagląda ;)

11 lata 9 miesiąc temu #586722 przez Dave
Agat - dokładnie. Jak już jest to dlaczego nie skorzystać :laugh:

Skusiłam się na pomarańczę :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #586730 przez anafora21
Dave dopiszesz mojego Gabrielka lub Dominika?;p Ja mam niby większość kupioną ale jakoś brak chęci do pakowania. Aż sama sobie się dziwie. Kupione mam 2 paczki podpasek takie mega wielkie, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe 2 sztuki i majtki z fizeliny 7 sztuk( słyszałam że lipne), kupiłam jeszcze Tamtum Rosa słyszałam że dobre. Mokre chusteczki, jak leżałam na patalogi używałam ciągle, nawet żeby ręce wytrzeć. I chyba wszystko. Jedną koszulę kupiłam jedną mam taką domową. Nie kupowałam więcej bo średnio śpię w koszulach.
Co do jedzenia , też ciągle o nim myślę. I bym jadła i jadła i aż się dziwie bo w ciąży przytyłam 4kg a ostatnio nawet do 2 mi się cofnęło. A potrafię dwie mleczne czekolady na raz wszamać.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586735 przez Magdalena9t
kasrob witamy :)

Trochę poprasowałam sobie dzisiaj :) oczywiście głównie to leniuchowanie :silly:
Gaci tych siatkowych jeszcze nie kupiłam , ile w sumie powinnam zakupić żeby było git? mam trochę też bawełnianych takie co można już wykończyć, także te też planuję używać. u mnie w szpitalu dają do woli te podpaski , także do domu bym musiała kupić tylko, do doświadczonych pytanie: ile do domu tych podpasek i podkładów powinnam zakupić żeby starczyło?

:unsure: :)

Agat piękne imię dla synka:) Mój mąż jest Adaś :silly: śmiałam się do niego ,żeby synkowi dać Adaś Junior hehe :laugh: ale jednak będzie Tomek :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka