BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #424957 przez Dave
Ja już wykąpana, mąż usypia Maję i coś mi się wydaje że już razem śpią.

Grill się udał. Jedzonko mniam, od jutra trzeba się zacząć pilnować bo przytyję, że mnie będzie trzeba dźwigiem na porodówkę wieźć :side:

Paletka - oj, oj. Dobrze że już wszystko ok.

Kochane dzień się już kończy, więc życzę aby jutrzejszy był duuuużo lepszy :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #425031 przez agi-p
Dzien dobry :)

Klaudia tu masz link do wątku o badaniach prenatalnych www.zapytajpolozna.pl/53-przyszle-mamy/5...ania-prenatalne.html
Jak chcesz , to poczytaj :) Nawet mój wpis tam jest ... sprzed roku i 7 miesięcy :P

Dave narobiłaś mi ochoty na tego grilla :) Na samą mysl , cieknie mi ślinka :P Jak tylo w weekend będzie pogoda , to urządzimy grilla :)

A ja dzisiaj nawet się wyspałam :) Niby poszłam późno spać , bo oczywiście seriale mnie wciągnęły , potem Ami się wybudzała , ale rano bez problemu zwlokłam się z łóżka :)
Dziś czeka mnie zebranie w szkole u Linki ...a nie chce mi sie okropnie . Nie wiem czy u Mamci na noc nie zostaniemy ...w czwartek mam diabetologa i bez sensu tak jeździc ....
Mam nadzieje , że dziś w ciagu dnia będę miała więcej powera i energii .

Miłego poranka :)

12 lata 3 miesiąc temu #425040 przez klaudia_286
Dzień Dobry!
dziękuje za link poczytam jak zawioze mała do przedszkola bo zarazz się wybieramy

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #425045 przez HERI
Hej Dziewczyny :)

Mnie wczoraj też seriale wciągnęły i rano wstałam z lekka nieprzytomna :|
Ehh....
Ogólnie zasadniczo ciągle jestem nieprzytomna... Jak mi się marzy tydzień odpoczynku i spania... jejuuuuu......

12 lata 3 miesiąc temu #425062 przez Dave
Witam się z rana.

Umówiłam się dziś z Mają na szczepienie. Biedulka będzie miała 3 wkłucia :( :( :(

12 lata 3 miesiąc temu #425065 przez klaudia_286
a to nie bedzie te łaczone?

12 lata 3 miesiąc temu #425072 przez Dave
nie, bo ja nie biorę tych skojarzonych

12 lata 3 miesiąc temu #425073 przez klaudia_286
aha,ja do małej mialam i troche jej ulzyłam ale teraz nie wiem czy bede je brala bo za duzo by mnie to przyszło,:P

12 lata 3 miesiąc temu #425087 przez Dave
ja akurat nie ze względów finansowych wybrałam tradycyjne szczepionki. ale to temat rzeka i wybór indywidualny.

A przy okazji jak u was z tymi wszystkimi szczepieniami na pneumo, moko, rota itp.??? Szczepiłyście??

Ok. to lecimy. Opowiemy później jak było :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #425089 przez agi-p
Heri tydzień odpoczynku i spania też by mi się marzył :P Ale niestety nie ma takiej opcji :P

Dave Nas też czeka to szczepienie . Ale teraz miałyśmy w czerwcu , a teraz kazali nam przyjść po pół roku . Czy u Was to też to szczepienie ?

12 lata 3 miesiąc temu #425094 przez agi-p
Dave napisał:

ja akurat nie ze względów finansowych wybrałam tradycyjne szczepionki. ale to temat rzeka i wybór indywidualny.

A przy okazji jak u was z tymi wszystkimi szczepieniami na pneumo, moko, rota itp.??? Szczepiłyście??

Ok. to lecimy. Opowiemy później jak było :dry:

Ja nie szczepiłam na te dodatkowe szczepionki . Też nie ze względów finansowych , tylko osobistych . Jakoś przy Paulince nie było tych wszystkich dodatkowych szczepień i dzieci zdrowiej sie chowały . Poza tym dużo an ten temat czytałam i zwolenników jest tylu co przeciwników . Jednak mimo,iż nasz pediatra namawiał mnei sukcesywnie na te rota i pneumo , to nie szczepiłam . Szczepionka chroni tylko przed niektórymi szczepami , a jest ich kilkanaście razy wiecej . Nie widziałam potrzeby ryzykowania ewentualnych powikłań , skoro nie ma pewności , ze szczepionka jest skuteczna . Poza tym uważam , ze jakby to było naprawde konieczne i była jakas epidemia , to był by odgórny nakaz szczepień , a nie byłyby traktowane jako dodatkowe .
Takie moje skromne zdanie . Teraz jak maleństwo sie urodzi , to też nie zamierzam szczepić na dodatkowe .

12 lata 3 miesiąc temu #425096 przez klaudia_286
mnie powiedzieli ze tak bedzie najlepeij bo nie bedzie tyle wkłuć wiec zdecydowalam sie na te chcialam jak najlepiej ,a teraz to juz sama nie wiem jak bedzie

12 lata 3 miesiąc temu #425105 przez agi-p
Ja też myślałam o tych skojarzonych , ale ostatecznie zdecydowałam się na standardowe . Niby więcej wkłuć , ale maleństwo i tak tego nie pamięta , a dla organizmu zwłaszcza tak małego , to mniejsza ingerencja i lepiej sobie dziecko radzi .
Ale wiadomo , każda z Nas zrobi jak będzie uważała za słuszne :)

12 lata 3 miesiąc temu #425107 przez klaudia_286
ehh,a ja coraz bardziej mam obawy i tylko boje sie zeby nie popasc w depresje bo to juz bedzie katastrofa

12 lata 3 miesiąc temu #425113 przez agi-p
Myśl pozytywnie , żadnych depresji :) Teraz początki ciężkie , wszystko jakoś musisz poukładać w głowie . A jak maluszki pojawią sie na świecie , to wszystkie będziemy Ci kibicowały :) Jak zapewne wszyscy Twoi znajomi i rodzina :) Na pewno będziesz potrzebowała wsparcie , bo bedziesz miała niezły młyn .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka