BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #424750 przez agi-p
Moniaa bardzo szczegółowo to opisała :) Zdjęcie nie może być większe niż 150 .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #424751 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #424752 przez patrycja280791
moje zdjecie jest male ma 94 kb ,robie tak jak piszecie i zdjecie sie nie wyswietla

12 lata 3 miesiąc temu #424756 przez patrycja280791
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #424757 przez asia26
śliczności :*

12 lata 3 miesiąc temu #424762 przez klaudia_286
super

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #424764 przez klaudia_286
odebralam już małą z przedszkola teraz deserek mmm brzoskwinki hehe :P

12 lata 3 miesiąc temu #424765 przez Dave
Pati - piękności :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #424767 przez klaudia_286
ciekawa jestem jak tam moje maluszki juz wyglądają

12 lata 3 miesiąc temu #424775 przez Majka
Wow dziewczyny, ale wy jesteście dzielne i silne. Nie wiem skąd bierzecie tyle siły i energii. Jak czytam o tych waszych porodach to dla mnie to jest coś niewyobrażalnego. W życiu bym chyba nie przeżyła, ale z drugiej strony my kobietki w takich sytuacjach dajemy sobie radę. Musimy być silne i dzielne dla naszych dzieci. Poród trzeba po prostu przeżyć. Wy macie fajnie bo wiecie czym to się je, dla mnie to na razie wielka nieznana.
Jeżeli chodzi o pierwsze ruchy to cudowne jest jak opisywałyście. Coś wspaniałego i do pozazdroszczenia. Ja nie mogę się już doczekać pierwszego kopniaczka ;-)
Pati fajowy maluszek :-)

12 lata 3 miesiąc temu #424777 przez HERI
Majka - ja podobnie jak Ty pierwszaczek jestem :)
I też jak czytam to co Dziewczyny już przeszły to mi oczy na wierzch wychodzą, że kobieta jest w stanie tyle znieść....

A kiedy dzidziuś zaczyna kopać? Kiedy ja to poczuję? :)

12 lata 3 miesiąc temu #424780 przez klaudia_286
na pewno niedługo sama na to czekam :P.szukam jakiś informacji na temat pomocy z państwa jak mi się maluszk urodzą na co moge liczyć choć może też i nie.

12 lata 3 miesiąc temu #424784 przez mankowa
hej dziewczynki, majka dziekuje za modlitwe. Agi ja mialam amniopunkcje, nie poszlam na badanie usg na przeziernosc karku bo bardzo czesto tez wyniki wychodza nie najlepiej, wiec nie poszlam, test z krwi byl obowiazkowy i wyszedl zle, od razu wszystko postawili w stan pogotowia, i nastraszona nas ze dzidzia moze miec zespol downa, plakalam ...w ciagu dwoch dni od tel, bylo spotkanie z genetykiem i od razu amniopukcja. Czlowiek jest wystraszony i dziala pod chila emocji, ale to tez sa statystyki , statystycznie wychodzilo mi ze 2/224 z takimi wynikami moze miec zespol downa, dodano moj wiek a wtedy mialam 33 lat, moj wiek pogarszal statystyki i gdy polozylam sie na lozko, lekarz pokazal mi dzidzi w calej okazalosci to lzy same zaczely mi leciec, bo widzialam ze jej niczego nie brakuje....ale zrobiono mi amnio i przepraszalam Boga za ten impuls bo balam sie stracic dziecka...po dwoch dniach byly juz wyniki i plec, wszystko bylo dobrze, dziewczynka zdrowa jak dab. Odetchnelismy z mezem z ogromna ulga.... teraz dla ciekawosci pojde na usg przeziernosci karku...

12 lata 3 miesiąc temu #424786 przez agi-p
Patrycja jaki piękny Maluszek :) Taki już wyraźny :) U mnie to na razie tylko plamkę było widać :)

Dziewczyny jesteście pierwszy raz w ciąży i to piękny stan :) Nie ma co sie martwić na zapas .Każda kobieta ma inny próg bólu ,ale w sumie niezależnie od tego potrafi wytrzymać bardzo dużo , zwłaszcza podczas porodu :) Tak jak każda ciąża jest inna , to i poród , więc mimo tego , ze już dwa razy rodziłam , to boje sie tak jak Wy :)

Klaudia obawiam sie , ze zbyt wielkiej pomocy od Naszego Państwa nie dostaniesz . Może jak zwrócisz się do jakiegoś ośrodka w swojej gminie to prędzej .

12 lata 3 miesiąc temu #424791 przez agi-p
mankowa napisał:

hej dziewczynki, majka dziekuje za modlitwe. Agi ja mialam amniopunkcje, nie poszlam na badanie usg na przeziernosc karku bo bardzo czesto tez wyniki wychodza nie najlepiej, wiec nie poszlam, test z krwi byl obowiazkowy i wyszedl zle, od razu wszystko postawili w stan pogotowia, i nastraszona nas ze dzidzia moze miec zespol downa, plakalam ...w ciagu dwoch dni od tel, bylo spotkanie z genetykiem i od razu amniopukcja. Czlowiek jest wystraszony i dziala pod chila emocji, ale to tez sa statystyki , statystycznie wychodzilo mi ze 2/224 z takimi wynikami moze miec zespol downa, dodano moj wiek a wtedy mialam 33 lat, moj wiek pogarszal statystyki i gdy polozylam sie na lozko, lekarz pokazal mi dzidzi w calej okazalosci to lzy same zaczely mi leciec, bo widzialam ze jej niczego nie brakuje....ale zrobiono mi amnio i przepraszalam Boga za ten impuls bo balam sie stracic dziecka...po dwoch dniach byly juz wyniki i plec, wszystko bylo dobrze, dziewczynka zdrowa jak dab. Odetchnelismy z mezem z ogromna ulga.... teraz dla ciekawosci pojde na usg przeziernosci karku...

Oj to przeszłaś sporo :( Całe szczęście , ze tylko na strachu się skończylo i masz piekną i zdrową córcię :)
Ja aminopunkcjii na szczęście nie miałam , bo wyniki były dobre .

Ja na prenatalne teraz idę , bo martwię się i wolę widzieć co i jak . Poza tym mam i choroby tarczycy i cukrzycę , wiec juz dmucham na zimne .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka