- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Pierwsze ruchy też dokładnie pamietam Ciąża staje sie jeszcze bardziej realna . A najbardziej z kopniaków cieszył sie Mężuś i Pualisia Zaczepiali Amelkę , a Ona odpowiadała mi kopami z brzusia
Klaudia powiem Ci , ze chyba nagadałabym tej Twojej sąsiadce . Jak Ciebie potrzebowała to było dobrze , a teraz co ???
Heri kurcze troszkę późno na to L4 idziesz . Trzymam kciuki , żeby udało Co się dotrwac do tego czasu . Oby ominęły Cię dodatkowe dolegliwości i starczyło Ci sił
Co do porodu , to ja przy pierwszej ciąży rodziłam siłami natury 21 godz . Błagalam o cesrakę , bo czułam , ze coś jest nie tak . Ale nikt mną się nie przejmował.Byłam młoda i traktowali mnie "z buta" Na szczęście zbawienna okazała się zmiana personelu . Nowy lekarz tylko popatrzył na mój brzuch i się przeraził . kazało się , ze Paulinka jest poprzecznie ułożona , próbowali ręcznie ją przestawić (co było mega bólem , nie życze nikomu ) , ale nie udało sie , wiec zapadła decyzja o cc . Było juz kiepsko , ja traciłam z bólu przytomność świadomość , do tego było zagrożenie życia . Mama musiała podpisac dokumenty i powiedziec kogo mają ratować !!! Nie było czasu an znieczulenie w kręgosłup,więc zostałam uspana . Przedawkowali mi narkozę i nie mogłam się wybudzić . Na szczęcie wszystko skończyło sie dobrze i Pauliś dostała 10 pkt Ważyła 3650g
Amelka urodziła sie z wagą 2690g też przez CC . Miałam cukrzycę i cukry zaczęły mi skakac jak szalone . Nie czekali na nic .Miałam znieczulenie w kręgosłup,którego nie wspominam dobrze
Teraz juz odgórnie mam cc zaplanowane . Najbardziej boję się znieczulenia . Też mam skrzywienie i po poprzednim znieczuleniu pojawiły się okropne bóle pleców . Ale trudno . Ważne , zeby dzidzia zdrowa się urodziła
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A też miałam wrócic teraz do pracy i mielismy wrócić do robienia dzidziusia za jakiś czas A tu niespodzianka , przy pierwszym podejściu sie udało
Tylko szkoda tej kaski , a raczej jej braku .
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
teraz na szcescie udalo mi sie znalesc stala prace bo pewnie gdyby nie to nie staralibysmy sie o maluszka...teraz moj M mniej zarabia niz dawniej i nie bylibysmy w stanie sie utrzymac z jednej wyplaty okropne czasu nastaly:(
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Ja teraz nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie, bo najzwyczajniej w świecie po urodzeniu Dzidziusia bym nie miała pracy a to trochę kiepsko... oczywiście wszystko zależy od tego jak ciąża będzie przebiegać, bo jeśli nie daj Boże coś się będzie działo to za przeproszeniem pracę mam w głębokim poważaniu...
Tak więc byle do stycznia.......
Agi - to co opowiadasz jest wręcz przerażające... Dobrze, że przy pierwszym porodzie była zmiana personelu...
A co do dolegliwości - praktycznie do tej pory tylko raz wymiotowałam... Chwilami się zastanawiam czy aby napewno wszystko jest w porządku, skoro ja tej ciąży w ogóle nie odczuwam... Chyba wolałabym już haftować, a mieć pewność, że jest dobrze... A tak to stresik... idiotyczny, bo wywołany tym, że za dobrze się czuję.... :|
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja z Julka nie mialam wymiotow ani nic z tych rzeczy jedynie wech mi sie strasznie wyostrzyl i mnie mdlilo na niektore zapachy ale to dopiero troche pozniej wiec nie bede sie dziwila jak teraz tez tak bedzie i nawet bym chciala.
ale tez sie zastanawiam czy napewno w ciazy jestem bo nic nie czuje inaczej niz przed
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
teraz to ona lezy do gory dupą bo tatus na wszystko daje to juz nie potzrebuje a tak to siedziala u mnie 5 razy na dzien .powiedzialam jej ze jak bedzie mi pomagac to jej zaplace no ale jak widac teraz juz jej nie zalezy na tym bo tata da ona ma 24 lata ale naprawde myslalam ze jest bardziej odpowiedzialna
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Heri doskonale wiem co czujesz Jak trapią dolegliwości ciażowe , to źle , ale jak wszystko jest oki , to tez niedobrze,bo kobieta stale sie martwi .
Mi jako tako tez nic nie dolega . Mdłości miewam i wymiotowałam ze 3 razy , ale nie jest to regułą . Na słodycze czasem najdzie mnie ochota ipo nich mam te mdłości ,ale chwilami oprzeć im się nie potrafię No i czuję wzmożoną senność i zmęczenie . Bez drzemki nie dam rady .
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochana jak ja sobie przypomnę jak Amelka mnie kopała, to az mnie brzuch boli . Robiła takie akrobacje , ze myślałam , ze mi brzuch rozerwie .Ami najbardziej się uspokajała jak Ttauś przykładał rękę do brzucha i mówił do niej Uwielbiała to . A jak ktoś obcy chciał dotknąc , to w momencie wyczuwała i uciekała .
Jak pomyślę , ze Ciebie będa kopały trzy maleństwa , to az nie dowierzam Oj będziesz miała niezłe atrakcje