BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #588833 przez Magdalena9t
Agat piękne zdjęcia :kiss: :kiss: szacun dla męża ma talent :)
Mój mąż to dziś woli spędzać czas z babcią niż ze mną :angry: czekam już z pół godziny z obiadem na niego :P ciekawe co babcia znów wymyśla :unsure: :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #588834 przez agat
Ilonko my robiliśmy sobie fotki sami (lub z pomocą samowyzwalacza :P ), bardzo dużo zabawy przy tym mieliśmy :)

Mocno Ci spuchły te kostki? Ja mam jednego dnia spuchnięte dłonie, a innego bez problemu założę obrączkę. Wiem, że takie gwałtowne i spore puchnięcie trzeba obserwować, bo może być niepokojące (chyba chodzi o cisnienie).

11 lata 9 miesiąc temu #588846 przez Magdalena9t
kaikai ja na zgagę mam GAVISCON o smaku mięty w płynie, jak dla mnie świetny pomaga od razu chociaż taka nieprzyjemna konsystencja :silly:

Wczoraj mnie trochę brzuszek bolał i też wieczorem czułam taki nacisk jakby mi się chciało mocno sikać, chociaż wiem że mi się nie chciało :silly: myślę,że u mnie przez to ,że trochę za dużo popracowałam wczoraj :) dziś już lepiej :)
I mały też mi wariuje w brzuszku zwłaszcza z rana :)

11 lata 9 miesiąc temu #588863 przez ilonah
Agat nam zdjęcia robiła pani fotograf u nas w domku, nie jesteśmy tak zdolni jak Wy :blink: Pierwszy raz mi nogi spuchły więc dla mnie wyglądają na bardzo duże, ale skoro mówisz, że to może być od ciśnienia to podejdę do rodziców i zmierzę ciśnienie dla swojego spokoju

11 lata 9 miesiąc temu #588872 przez kaikai
Magda musze sobie to kupic jak mowisz ze pomaga :)

Ja dzis leze prawie caly czas, mdli mnie i spiaca jestem.
Marudze i zle mi jakos, niewygodnie,cos bym zjadla moze albo i nie. Juz sama nie wiem czego chce :(

Ciekawe jak tam dziewczyny na wizytach.
Ja na moja czekam jak na szpilkach, jak te badania wyjda i czy bede musiala isc do szpitala. Mialam wszystko przygotowac i torbe spakowc a prawie nic nie zrobilam :(

11 lata 9 miesiąc temu #588998 przez Suzi
no, jestem :)
dzięki za trzymanie kciuków - wód ubyło więc jest git!!! :lol: ale....... zawsze coś sie znajdzie - dzis "cosiem" była wiadomość, że mój akrobata - baletmistrz jest głową do góry :dry:
no jak nie urok to ..... a zaledwie tydzień temu był jak Pan Bóg przykazał. No i znowu widmo rodzenia pośladków powróciło...ale skoro taki skoczny, to może jeszcze wywinie salto, miejsce jest :)
Agat, zdjęcia SUUUUUUUPER!!!Genialne!!! zgadzam się z MoNiaa, ze faworytem jest czarno - białe z budzikiem, poza tym bardzo twarzowa z Was para... :woohoo: :side: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #589032 przez Magdalena9t
Suzi nic się nie martw :blink: do porodu zdąży się jeszcze z 10 razy obrócić :blink: :)

11 lata 9 miesiąc temu #589096 przez agat
Dziewczyny dzięki za miłe słowa :)

Suzi dobrze, że wszystko w porządku. No proszę cóż za akrobata w Twoim brzuchu mieszka :) Skoro miał jak się odwrócić, to na pewno da radę jeszcze raz zrobić odwrotną akrobację :) Nie wyobrażam sobie, żeby mój Kloczysław się jeszcze przekręcił, chyba by mi brzuch rozsadziło :P

Usmażyłam naleśniczki na kolację :) Mniam :)

11 lata 9 miesiąc temu #589113 przez kaikai
Agat ja tez usmazylam nalesniki :) ale nie dla mnie niestety,dziewczyny sie zajadaja. Ja sobie zrobie platki z mlekiem.

Suzi to masz synka akrobate :) dobrze ze z wodami juz lepiej :) a ile wazy? mowil lekarz?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #589146 przez creatura
Suzi to super, że wód ubyło.
Dziś zaczęliśmy z mężem szkołę rodzenia i tam położna mówiła, że do 38 tygodnia dziecko może się jeszcze obracać. Jeśli w okolicach właśnie 38 tyg jest główką w dół to już raczej tak zostanie, a jak w górę to za sprawą grawitacji może jeszcze przybrać właściwą pozycję :)

Ilonah, tak jak dziewczyny piszą, nagłe puchnięcie może być niebezpieczne, zwłaszcza jeśli towarzyszy temu wzrost ciśnienia, ból wątroby, nagłe mdłości czy wymioty. Dlatego obserwuj swój organizm - jeśli opuchlizna znika po odpoczynku, to jest to normalne zjawisko w ciąży. :blink:

Sama jestem pod stałą obserwacją własną, :blink: bo mnie nieźle wystraszyli gestozami, HELLP'ami i innymi cholerami (a podobno początek ciąży niesie największe ryzyko, eh.....)

A dziś odebrałam wyniki z laba: płytki w normie, białka w moczu nie ma, enzymy wątrobowe w normie, ciśnienie niziutkie, opuchlizny brak także fruwam wysoko z radości :woohoo:
Wizyta w poniedziałek i znowu pooglądam Leosia :kiss:

Dave Natalia co u maluszków?

11 lata 9 miesiąc temu #589218 przez Magdalena9t
Babcia niedawno odsmażała naleśniki dla Brutusa i je przypaliła z deka i mi teraz śmierdzi :dry: :P

creatura dobrze,że wyniki w porządku :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #589246 przez Suzi
Magda - a Brutus to....kto?
Kaikai - dzis nie było ważenia, w zeszłym tygodniu miał ok 2500.
Następna kontrola wód za 2 tyg i wtedy też będzie ważony
creatura, jesli do 38 tc moze brykac to mnie uspokoiłaś :)

ehh, też bym sobie nalesniczka wsunęła....
Chyba się juz pozegnam na dzis bom z lekka padnięta, dobranoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #589282 przez Magdalena9t
Brutus to babci pies :P pisałam ostatnio jak mnie denerwował swoim jazgotem :P

Dobranoc Suzi :) kolorowych snów i przespanej nocki :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #589287 przez Magdalena9t
Oj też lecę spać bo padnięta jestem a jutro znów rano trzeba wstać :side: :side:

Dobranoc :) :) :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #589336 przez kaikai
Dzien dobry :)

Maly glod mnie juz obudzil :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka