BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #635607 przez Ane88
hej dziewczynki:)

mnie też kończy się umowa z dniem 31 sierpnia. Nic się nie martw... z dniem końca umowy nie skończą wypłacać Ci pieniążków.
Normalnie jesteś wtedy na macierzyńskim. tyle, że pół roku 100%, a kolejne pół już tylko 60% tego co dodtajesz dziś.

o przedlużenie umowy nie pisze żadnego podania bo i tak nie mam tam po co wracać... Raz, że mój pracodawca nie będzie łaskawie czekał, aż mi się macierzyński skończy... a dwa, że cały ten mój zakład już powoli się sypie i zwalniają ludzi.
Więc nie pozostaje mi nic innego jak po urlopie wykorzystać jeszcze tyle ile się da... czyli iść na zasiłek...
a w tym czasie czegoś sobie szukać.

Kurde Kubuś mnie martwi troche bo prawie wcale się nie rusza...
tez nie miałam ani raz robionego KTG, ale chyba poczekam jeszcze troche i jak nadal będzie spokojny to polece do szpitala sprawdzić czy z nim ok...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #635612 przez munnecabrava
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #635613 przez Gabi31
munnecabrava napisał:

Nie chcę nikogo straszyć, ale mussz doczytać czy w przypadku umowy na czas określony pracodawca ma obowiązek zatrudniania cię tylko do końca trwania urlopu macierzyńskiego. Nie wiem jak to jest w przypadku przedłużanego urlopu.. Kiedyś było tak, że mógł zwolnić dlatego kobiety którym kończył się urlop macierzyński zmieniały sobie umowe tzn wymiar godzin np na 3/4 etatu. wtedy przez kolejny rok były bezpieczne .

kurcze ale nie bądź pesymistką, pracujesz długo, to chyba normalne że zatrudniając kobiety trzeba się z tym liczyć.

Ato moja owadowa impresja :P

Jak wstawić obrazek:(:(

Po powrocie z macierzyńskiego do pracy podczas trwajacej umowy można zmienić sobie umowe na 3/4 etatu i pracodawca teoretycznie nie moze Ci odmówić, co w praktyce bywa róznie i wtedy matka jest faktycznie pod ochroną przez rok.

Sysia- po skończeniu umowy ZUS nie przestaje płacic macierzyńskiego, kwestia tego czy bedzie mozliwość przejscia na roczny gdy umowa skończy się przed 1 wrzesnia. Swoja drogą Lania to było by niesprawiedliwe bo umowa kończy Ci się na krótko przed tym 1 wrzesnia własnie. Ach nasz kochanan Polska!!!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #635614 przez Domiś91
lania ja właśnie mam termin na majówke (3maj) i kurde też nie chce byc wtedy w szpitalu!! Napewno bedzie zlewka na pacjentów, bo odbierają wolne!! Dlatego chciałabym poleciec wcześniej, tak żeby na majówke z Tymkiem być już w domku!! Albo jak już to po majówce :) A chłopcy mają to do siebie że lubią wychodzić poźniej :P W sumie termin z USG mi wyszedł 7maj... Więc sama nie wiem!!....

Alex, noo sama sie dziwie kiedy to przeleciało!! 39 tydzień... a mnie nie zbiera! :P Czesem poboli, stwardnieje brzuch i tyle :) A Tymek szaleje jak nie wiem :D

munnecabrava musisz zmniejszyc fotke, bo takie duże nigdy się nie władują tu ;) Ale pod tym jak piszesz posta masz Dołącz obraz i tam z komputera wybierasz, tylko tak jak mówie musisz zmniejszyc ;)

11 lata 8 miesiąc temu #635622 przez tweety
munnecabrava napisał:

Ale fajnie to wyglada :)

11 lata 8 miesiąc temu #635623 przez Domiś91
munnecabrava o dałaś rade, SUPER to wyszło!! Ja niestety dalej się glowię co by zrobić na tej mojej biednej ścianie ;(

11 lata 8 miesiąc temu #635624 przez Gabi31
Ane88 - nie przejmuj sie na zapas, on juz tam ma na prawde malutko miejsca na ruchy, lekarz mnie tym zawsze uspokaja. Pola zafundowała mi tylko jedno tornado rano o 6:00 i cisza...poczekaj cierpliwie a jak strasznie sie martwisz to zjedz cos slodkiego, poloz sie a na pewno sie poruszy:) Na Polusię działa... W razie czego bez paniki do szpitala...

11 lata 8 miesiąc temu #635625 przez moniaaak
munnecabrava napisał:

pokoik przesłodki :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #635629 przez munnecabrava
Dzięki :D

troche techniki i człowiek się gubi :P

Troche duzo tych owadów :P nie spodziewaliśmy sie takiej ilości ::P Biedne dziecko będzie musiało yć takie spokojne bo wszystko ma na zielono :P Chcialam jej chociaż wózek różowy ale mój mąż jak słyszy różowy :P to dostaje palpitacji serca :P

11 lata 8 miesiąc temu #635630 przez ewela86
Dzień dobry!!!

od rana widzę burza na temat macierzyńskiego... chyba nie pozostaje nam nic innego jak czekać i mieć nadzieję :)

tysiak kochana trzymaj się! daj znać jak się sprawy mają:)

ja dopiero śniadanko jem i koło 11 muszę do pracy jechać :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #635632 przez KarinaM
munnecabrava wyszło przepięknie.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #635645 przez Alex_87
M-brava fajnie to wyszło. Dzidziuś będzie miał na co patrzeć :)

W DD TVN o 10.30 będzie o tym jak zmienia się ciało w czasie ciąży, ciekawe co nowego wymyślą :P

Ewela tak wogóle to świetnie zdjęcia. To gdzieś niedaleko domu Twoich rodziców?

11 lata 8 miesiąc temu #635651 przez Gabi31
munnecabrava- super to wyszło:)

11 lata 8 miesiąc temu #635652 przez ewela86
munecabraca ślicznie!!! jak na łące:)

Alex też czekam na ten temat w DD TVN :) zobaczymy czy coś mądrego powiedzą!!!
a jeśli chodzi o zdjęcia to tak - bardzo niedaleko mam 2 jeziora (w tym jedno w lesie) no i do samego lasu też bardzo blisko, że piechotką można się wybrać:)

11 lata 8 miesiąc temu #635658 przez tweety
dzieki, wlasnie wlaczylam telewizor i poczekam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka