BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 tygodni temu #796890 przez joasia10015
Spadam spac - bo i tak tu nikogo nie ma :) A pamiętam jak byłyśmy w ciąży i co niektóre z nas cierpiały na bezsennosc i pisały w nocy posty :blink:

Ha,ha pewnie i tak zaraz sie Mikus-pikuś obudzi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #796903 przez vika
Joasiu chłopaki jak zawsze achhhhhh słów brakuje :laugh: normalnie można się zakochać :kiss: :kiss: :kiss: Mikuś jak prawdziwy fact wygląda w swojej nowej maszynie....hmmmmm ognicho z tatą??? moja kochała takie wieczory :) wzbudziłaś we mnie wspomnienia :woohoo: :woohoo: ...no i żeby Ci było milej...jak pisałaś posty ja nie spałam tylko zabawiałam moją gliste :blink: wczoraj postanowiliśmy z mężem zaraz po rodzinnym seansie (M JAK MIŁOŚĆ) szorować do łóżka i co??? po przed 24 wyszliśmy z pod prysznica potem dalsze igraszki w łóżku aż obudziliśmy małą :dry: a ta wyspana..jeść nie chciała tylko z nami w łóżku zabawy i w ten oto sposób zasnęła około 2....ale nie na długo bo o 5.20 stwierdziła,że już jest wyspana :huh: no i mama z tatą od rana wykorzystywali cenny czas :silly: :side: męża szczęśliwego wyprawiłam do pracy. :silly: ;) .córcia po rannych igraszkach z małą poszła do szkoły :blink: :laugh: Tośka w końcu padła jak kawka... a mamuśka spija kawkę buszując po necie :side: :woohoo:

11 lata 3 tygodni temu #796904 przez KarinaM
Joasiu chłopaki wymiatają.

Madzia najlepszego dla Szymonka.

U nas nocka spokojna. Jedzonko o 4:30 i dalej spanie.
Dzisiaj idę na 11:00 z Iriną na szczepienie a na 12:30 z Igorem do pani doktor (niestety nie Jego bo ona przyjmuje rano i dzieci zdrowe). Igorek albo alergia albo przeziębienie.

Igorek

Irina

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #796906 przez vika
Karinko oby to było przejściowe....jejuś te pogody..ja też ostatnio jak na szpilkach bo Kinia dawno nie chorowała :cheer: w zeszłym roku chyba z 10-razy a w tym na razie spokój..oby tak zostało...za to Tośka kicha jak najęta :angry: :huh: :dry:

Pokaże wam jak Tośka zasypia w dzień i w nocy :laugh:

a tu ranne igraszki Tosi z Kinią

HEHEEEEEE NO MOJA JUŻ SIĘ WYSPAŁA...REKORDY OSTATNIO BIJE ...MAMA ZDĄŻYŁA WRZUCIĆ POSTA I WYPIĆ KAWĘ :woohoo:

11 lata 3 tygodni temu #796926 przez demoniqe
moniaaak nie wiem w takim razie co wam poradzić... :(

Karolka ja uczyłam metodą podnieś połóż, i tak w kółko, ale miał wtedy 3 tygodnie :( teraz zasypia sam jak się wyguga, czasem mój M jest z nim w pokoju, a na drzemki to sekunda na rekach i śpi.

Wczoraj Kuba nie spał od 16:15 do 18:45 i więcej nie dał rady :) zasypiał w kapieli, potem zjadł i zasnął przy butli, mąż przeniósł go do łóżeczka i żuczek spał do 4. Zjadł cycusia i zasnął przy nim. Wsadziłam go do łóżeczka i spał i spał i spał. Wstalam o 6 szykowac się do pracy, wykąpałam, wysuszyłam włosy (a łazienka jest przy jego pokoju), a on dalej pał. Wstał o 7 jak wychodziłam do pracy :)))

odkąd nie ma spiworka, budzi sie do góry nogami :) ale z usmiechem :)

vika jestem fanka Tosi :)) bosko zasypia!

11 lata 3 tygodni temu #796929 przez vika
deminiqe tośka tak długo zasypia,że nie ma siły by zasnęła w normalny sposób....zawsze wychodzi jej jakaś zaskakująca poza :) no i co za tym idzie....zanim zaśnie jest kupa krzyku bo wiecznie coś....jak nie noga między szczeblami to głowa pod ochraniaczem obijana o deski....to znowu zaplątana w kołderkę lub pieluszkę...ile ona się napocio i nastęka :huh: :woohoo: ale mimo wszystko zasypia w łóżeczku....z nami w łóżku nie da rady...za dużo miejsca na przemieszczanie się :woohoo:

11 lata 3 tygodni temu #796956 przez Karolka85
Tośka jest cudna po prostu :laugh: super pozy :lol:

Moja Julka już pół godz leży w łóżeczku i marudzi bo usnąć nie może. postanowiłam ją oduczyć drzemek w huśtawce no i jest ciężko. ale póki co jeszcze jej ani raz na ręce nie wzięłam... choć już nie mogę słuchać tego jęczenia. więc pewnie zaraz się złamię i ją wezmę...

A tak z innej beczki- wiem że ten temat już kiedyś był ale nie mogę postów z linkami odnaleźć. Chodzi o sanki. Kupujecie jakieś na zimę dla dzieciaczków? jeśli tak to jakie?

u nas od wczoraj co jakiś czas posypuje śniegiem... :/ i wcale mi się to nie podoba

11 lata 3 tygodni temu #796964 przez sylkaax
Nasza nocka pobudka o 3 i później o 8 ;] U nas z zasypianiem też problem. u mnie pada śnieg ładnie , ale ja jestem jakaś do dupy...zbliża się kolejna męcząca @..
Joasia Super dzieciaczki :blink:
Vika Tośka urocza jak zawsze :)

11 lata 3 tygodni temu #796966 przez moniaaak
U nas dzień rozpoczął się po 5:30. KOCHAM wstawać jak jest ciemno :laugh: :P :P :P

Joasiu ta pidżamka Mikiego to z Nexta? Mamy taką samą, tylko gwiazdki ciemniejsze :).
U nas w nocy nie ma problemu z zasypianiem po pobudkach, chyba, że trzeba zmienić pieluchę nad ranem, to wtedy nie ma siły na spanie:). Gorzej z drzemkami w dzień- tu jest hardcore.
Teraz udało mi się go uśpić, ale ile to trwało- ja bym już 2 razy zasnęła :)

Demonique ja już wszystkiego chyba próbowałam. Ale teraz już się pogodziłam z sytuacją. Jest jak jest:).
Vika Kacper chyba robi sie taka sama wierciocha jak Tośka- zanim zaśnie to zaryje nosem we wszystkie szczebelki dokoła :). Muszę mu chyba już obniżyć łóżeczko, bo jak ląduje na brzuchu,to próbuje się wspinać.

11 lata 3 tygodni temu #796968 przez moniaaak
Karolka ja kupiłam takie allegro.pl/zestaw-sanki-spiworek-spiwor-...ent-i3712111898.html
fajne są:)
Wybór jest naprawdę spory :)

11 lata 3 tygodni temu #796979 przez anek
u nas nocka bez zmian.do 1 spokoj pozniej wariacje :unsure: :ohmy: .

Sylkaax u mnie tez sie zbliza@ i tez mam humor do dupy,jeszcze ta pogoda :angry: .

Joasiu chłopcy świetni!

Vika u nas rano takie same przytulasy tyle ze z braciszkiem.fajnie tak patrzec na rodzenstwo jak sie razem bawią, przytulaja itp.dziewczyny POLECAM! :laugh:

Demonigue to masz spiocha!zdradz nam co mu dajesz do jedzenia ze tak spi ;)

Lena kaszle wiec popołudniu czeka na wizyta u P.doktor :dry: mam nadzieje ze tylko przeziebienie.

pierwsza drzemka sie zaczeła.wczoraj Mała spała 4 razy! ale po 20-50min.

11 lata 3 tygodni temu #796989 przez Alex_87
Karolka ja wczoraj zamówiłam takie allegro.pl/sanki-drewniane-spiworek-weln...ent-i3656103625.html jak dojdą to się wypowiem czy warte ceny

A co do usypiania w huśtawce to może być ciężko oduczyć ;) Może na początek spróbuj być z nią przy usypianiu, trzymaj za rączkę, śpiewaj, ja moją czasem trzymam za obie ręce żeby nie machała nimi, drze się czasem w niebogłosy ale po chwili się uspokaja. Ja jednak byłam za wrażliwa na jej krzyk i nie zdecydowałam się jej zostawić płaczącej na pół godziny, bo aż się zapowietrzała z krzyku a usnąć nie mogła.

Wasze dzieciaki turlają się po całym łózku, a moja dopiero przekręca się na plecy - już dwa dni pod rząd to robi ale narazie bardzo rzadko, wczoraj się nie spodziewałam leżałam z nią na macie a ta fik i przewróciła się na plecy i uderzyła głową o podłogę bo akurat mata się skończyła...Ale za to przemierza cały pokój raczkując do tyłu :D do przodu jej się uda ale jak odbije się od ściany.

11 lata 3 tygodni temu #797006 przez Karolka85
jednak spróbuję metody Demoniqe- podnieś- połóż. fakt że dzisiejszy pierwszy raz nauki zasypiania w łóżeczku a nie w huśtawce trwał prawie 1,5godz ale udało się i śpi wreszcie. najpierw się bawiła, później zaczęła marudzić i stękać, później był płacz ale nie jakiś przeraźliwy. ale kilka razy jak już płakała wzięłam ją na ręce, przytuliłam i leciutko pokołysałam i się wyciszyła i wtedy odkładałam z powrotem do łóżeczka. no i zaczynało się od nowa ;) i tak w sumie było chyba 5 podejść aż wkońcu odłożyłam ją, położyłam na boczku, poklepałam po pleckach chwilę i śpi. ufff... na pewno będzie ciężko i jestem na to przygotowana że pierwsze kilka dni to będzie meksyk i dla niej i dla mnie ale zawzięłam się postanowiłam sobie że muszę ją nauczyć zasypiać w łóżeczku, bez bujania na rękach bo już nie daję rady. po prostu nie mam siły. a wiem że z każdym tygodniem jak będzie starsza będzie trudniej ją tego nauczyć, więc nie chcę już tego odkładać na później.

11 lata 3 tygodni temu #797012 przez vika
karolka moja od samego początku nauczona zasypiania w łóżeczku....tylko u nas różnie to bywa czasem położę ją i 5 min bez kwiknięcia zasypia a innym razem 2 godz zasypiania....nie ma reguły....moja już tak ma...naprawdę co zasypianie to inaczej.. :blink:

11 lata 3 tygodni temu #797013 przez gusiek_kom
Joasia Twoi chłopcy rewelacyjni :) No a starania męża trzeba doceniać :) Nie ma co zniechęcać naszych połówek bo liczą się ich starania :) mój mąż odkąd zaszłam w ciążę i przestałam pracować codziennie zostawia mi śniadanie :) zawsze czekają na mnie albo kanapki albo jakaś drożdżóweczka :)

Tosia jest rewelacyjna! Nie mogę się napatrzeć na te jej pozy :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka