BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 tygodni temu #798225 przez pauluska
A ile bym musiała mieć tych pieluch żeby swobodnie korzystać ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #798228 przez paninka87
Wow podziwiam za takie pieluszkowanie... ja raczej z tych leniwych jestem: p i sie nie skusze
Blanka dopiero zasypia bo postanowilam po pracy z nia isc na spacer i 100 metrow od domu mi zasnela i pospala do 17:30. Bylam dzis jeszcze na mega szybkiej wywiadowce... az 30 min co nigdy sie nie zdaza:)

11 lata 3 tygodni temu #798230 przez marynarka
Zależy co ile zmieniasz. Liczmy co 2 godziny. Dodatkowo jak tylko siknie, to wyciągasz wkład z kieszonki i drugi na wierzch (można tak robić ale ja tak nie praktykuje). Ok. 15 sztuk kieszonek i 30 wkładów i pierzesz co 2 dni.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #798238 przez marynarka
paninka87 napisał:

Wow podziwiam za takie pieluszkowanie... ja raczej z tych leniwych jestem: p i sie nie skusze
Blanka dopiero zasypia bo postanowilam po pracy z nia isc na spacer i 100 metrow od domu mi zasnela i pospala do 17:30. Bylam dzis jeszcze na mega szybkiej wywiadowce... az 30 min co nigdy sie nie zdaza:)

Ja jestem leniwa i mam wielo :D nie śmierdzą mi pampki w koszu, nie mam przymusu żeby codziennie śmieci wyrzucać :P Lubię prać i wieszać, a że mam suszarkę bębnową, to wkłady i formowanki suszę w niej :cheer: :cheer: :cheer: więc tylko kieszonki wieszam.

pauluskaPomyślałam, że możesz wziąć 2 otulacze wełniane ecodidi: 2x59 zł(ich się nie pierze dopóki dziecko nie zakupka, wełna nie łapie zapachów, wełna z merynosów, więc nie gryzie) z 15 wpinek ok 300 zł + wkłady składane duże 240 zł. Ale na początek musisz zobaczyć czy Ci pasuje takie wpinanie :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #798239 przez Olka!
Fajoskie te pieluchy :-) Może też sprawię takie mojej Weroni :-)

Niech ten dzień się dziś skończy bo oszalejjjjj!!!

Najpierw baba w przychodni chora chciała szczepić Weronikę!!!Wydaje mi się, że chore pielęgniarki szczególnie te od mały dzieci powinny raczej zostać w domu!!!!

Potem facet co nam okna w domu montował czekamy już ponad miesiąc na ich wyregulowanie i naprawę bramy, mówię do niego grzecznie kiedy przyjedzie,że już dawno zgłaszaliśmy a on do mnie "czego Pani jeszcze chce, powtarza się Pani już" wyprowadził mnie z równowagi!!!

Na dodatek dowiedzieliśmy się, że fachowcy popsuli nam piec od ogrzewania!!!!!!

Przepraszam, że Wam dupę truję ale się trochę wygadałam.

Weronia już sobie ślicznie ziuzia, dała radę dziś na szczepieniu.

Spokojnej nocy

11 lata 3 tygodni temu #798242 przez pauluska
marynarka my teraz dwa dni po lekarzach jeździmy więc trochę tym przeżywam ale będę pogłębiała temat pieluch bo na weekend coś na pewno chcę zamówić odezwę się jak na coś się zdecyduję i dzięki za info na pewno są przydatne haha a mężowi powiedziałam że musimy kupić suszarkę bo inaczej dużo pieluch będzie trzeba i łyknął :D a jeszcze jaką suszarkę masz może coś polecisz ? ;)

11 lata 3 tygodni temu #798250 przez marynarka
Mam pralko-suszarkę Aristona, ale polecam oddzielną suszarkę :D Myśmy myśleli nad samsungiem, podobno są spoko. Poczytaj na stronie rtv euro agd i na ceneo :D komentarze dużo mówią :)

11 lata 3 tygodni temu #798265 przez Alex_87
Hmm no mnie też głowa rozbolała, będę musiała jeszcze ze 2 razy przeczytać tą Twoją dłuugą wypowiedź Marynarka :D
W sumie to chętnie bym coś na próbe od Ciebie odkupiła, bo nie chce narazie inwestować, bo może mi się nie spodoba :D a robić pranie uwielbiam :D
No i planuje drugie dziecko, więc jakbym się wdrożyła teraz w temat, to przy drugim już bym miała z górki :)

11 lata 3 tygodni temu #798267 przez marynarka
Linki do zdjęć:

11 lata 3 tygodni temu #798271 przez marynarka
Alex_87 napisał:

Hmm no mnie też głowa rozbolała, będę musiała jeszcze ze 2 razy przeczytać tą Twoją dłuugą wypowiedź Marynarka :D
W sumie to chętnie bym coś na próbe od Ciebie odkupiła, bo nie chce narazie inwestować, bo może mi się nie spodoba :D a robić pranie uwielbiam :D
No i planuje drugie dziecko, więc jakbym się wdrożyła teraz w temat, to przy drugim już bym miała z górki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #798278 przez tysiiiak
oooooooooooł cóż za natłok informacji :cheer: :cheer: :cheer:
Obecnie mam taki zapas pampersów, że przy nich zostanę :P ALe pamiętam jak sama przewijałam brata z tetry i ceraty :P tragedii nie było :)

U nas dziś masakra z zasypianiem i jedzeniem po kąpieli :dry: Kuba za chiny nie chciał kaszki i dopiero jak mu łyżeczką dałam to wszamał wszystko jakbym głodziła go od tygodnia :dry: właśnie zasypia w łóżeczku :)
Nawet już śpi :)

11 lata 3 tygodni temu #798281 przez MINIA
Czesc dziewczyny. Troche mnie nie było... Mam ostatnio mega dola, wszystko mi na głowę spada ( ZUSY- srusy, nfz-ty, o skarbowce nie wspomne) wrrr... :( eh... Co ja tam bede nazekac :P

Zdrowka dla wszystkich półroczniaków :*:*

A z tymi pieluchami to podziwiam, mnie chyba łatwiej chwycic worek i wynieść :P
Nienawidzę prania!!! taki ze mnie pod tym względem leń...

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #798294 przez vika
a ja dziś bawiłam się w robienie dekoracji do pokoju by Tośka miała bardziej kolorowo :lol: pokarze wam co zrobiłam tylko jeszcze muszę zlapać pomysł jak i gdzie powiesić....Tośka ogłupiała...patrzy na pompony cały czas :woohoo:

choć przyzna m,że na żywo bardziej efektownie to wygląda :)

11 lata 3 tygodni temu #798298 przez marynarka
Fajne :D z czego te pompony??? U mnie pewnie najlepszą frajdę z takich kolorowych gadżetów miałyby koty :angry:

11 lata 3 tygodni temu #798301 przez Alex_87

A propo zezowania, Zuzka już tego nie robi i to jakoś długo, a po urodzeniu pamiętam, że straasznie zezowała.

Ufff Zuza już śpi prawie dwie godziny, katar już mniejszy, powiesiłam w pokoju mokrą pieluszkę i pokropiłam olejkiem mentolowym, mam nadzieje, że jej to pomogło.
A tak w ogóle to mój mąż dał jej dzisiaj suszoną kiełbasę to gryzienia zamiast gryzaka, mówię mu, że kiedyś moja bratanica też taką memłała i tak rozmemłała, że się zakrztusiła. No i co za kilka minut Zuzka zaczęła się dławić :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka