BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 tygodni temu #798124 przez gusiek_kom
U mnie w sklepie po rabacie 414 zł. - 5 pieluszek w wkładkami i jedna wkładka na noc.
na allegro widziałam zestaw 10 szt za 900zł najtaniej chyba, ale może coś nowego się pojawiło

Fajne jest to że można dokupić wkładki osobno i mieć ich więcej a otulacze się prakycznie nie moczą wiec nie potrzeba ich tak dużo :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #798128 przez gusiek_kom
A tu Maksio w jednej z pieluszek :)

Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #798142 przez Sevilla
demoniqe co do zezowania, u nas lekarz w 3 miesiącu życia Maksa, stwierdził, że już powinien przestać zezowac i dostaliśmy skierowanie do okulisty. Pojechaliśmy do szanowanej pani doktor w Bydgoszczy, która zajmuje się maluchami, zbadała dno oka, a co do zezowania powiedziała, że do 7 miesiaca życia dziecko ma prawo zezować ...

300g na miesiąc to faktycznie mało, ale co poradzimy, jak maluchy nie chcą jeść ... jestem ciekawa ile teraz Maks będzie ważył, odkąd zaczął kicać, pełzać to inne dziecko. Bite 3 godziny między jednym spaniem a drugim bawi się sam na podłodze, tam podpełznie lub gdzie indziej ... i jedynym jego żadaniem jest chęć napicia się, przebranie pieluszki, a tak mogłabym nie istnieć ;) :ohmy: :unsure:

11 lata 3 tygodni temu #798147 przez vika
allegro.pl/pieluchy-wielorazowe-minky-ba...amb-i3748981165.html ja chyba na te się skuszę....
allegro.pl/pieluchy-wielorazowe-minky-ba...amb-i3730342968.html a tu jest 10 szt ...też będę przechodzić na wielorazowe ale nie stać mnie by aż tyle zainwestować :( myślę,że te też będą dobre :)

11 lata 3 tygodni temu #798148 przez marynarka
Tysiak napisała do mnie na fejsie, że macie pytania odnośnie wielo :) Walcie, odpowiem najlepiej jak będę umiała :D

11 lata 3 tygodni temu #798153 przez munnecabrava
Dziewczyny zagłosujcie plisss chcey koleżance wygrać sukienkę na slub

www.facebook.com/pages/Studio-Maody-EVIT...&app_data=work_64064

na wencel :D

11 lata 3 tygodni temu #798165 przez pauluska
marynarka ile masz w użyciu pieluszek ? co ile się zmienia ? czy często jest przesikiwana ? no i jakie konkretnie masz i polecasz ?

gusiek a Ty cały czas też te wielorazowe używasz ? ile masz ich w użyciu ?

Kurdę żałuję że nie zainwestowałam od początku w wielorazówki koszt wiadomo spory ale by się opłacało.

11 lata 3 tygodni temu #798177 przez gusiek_kom
używam wielorazowych. tylko jak gdzieś jedziemy to pampersa zakładam, co zdarza sie bardzo rzadko.
Zmieniam pieluchy tak co ok. 3 godziny.
zanim je kupiłam sporo na forach się naczytałam i wydaje mi sie że są najlepsze. może drogie ale na pewno warte swej ceny.
moja kuzynka kupiła rok temu jakieś wielorazówki, nie pamiętam marki :(, i odparzyła dziecku tyłek bo pieluchy były z jakiegoś badziewia zrobione...
Wkładki close są z bambusa, chłonne i mieciutkie.

11 lata 3 tygodni temu #798185 przez vika
Powiem tak ja wychowałam dziecko 12 lat temu na pieluchach tetrowych z ceratką foliową przez półtora roku (bo Kinia zaczeła używać nocnika)używałam tylko i wyłącznie zwykłej tetry(nawet jak jechałam do lekarza) mała był uczulona na pampersy....owszem czasem zdażyło się,że odparzyłam jej pupę ale w większości nie było z tym problemu i wiem,że odparzenia zdażały się wtedy gdy długo jej nie przebierałam...więc jak teraz kupię takie pieluszki myślę,że będą duuużo lepsze od tetry to i tak nie są te najtańsze.......

11 lata 3 tygodni temu #798187 przez pauluska
A ile masz tych pieluch ? Napisane jest w reklamie że 20 trzeba hmm a wydać 2 tys to nie bardzo :D

11 lata 3 tygodni temu #798191 przez marynarka
Ja mam z 50-60 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :side: :side: :side: :side: :S :S :S :S :blush: :blush: :blush: :blush:
Popadłam w uzależnienie troszkę i zbieranie ich stało się jakoś moim hobby :D Piorę co 3 dni. Na noc używam pampersów, bo mała wszystko przesikuje :angry: :angry: :angry: :angry:

Wszystko zależy od tego ile siusia Twoja córka. Jak często. Ja zmieniam tak co ok. godzine, czasem dwie. Przecieka jak wsadzę za mało wkładu lub cienki w kieszonkę, formowanka i otulacz nigdy mi nie przeciekły :) Jeżeli chcesz pieluchy na długo polecam One Size, z resztą Iga już jest na tyle duża, że żadna pielucha nie powinna robić jej dużej pupki. :) Jeżeli chcesz zmieniać co 3 godziny, to tylko formowanka i otulacz. Musisz tam wkładać wkładki sucha pupa i są potężniejsze, grubsze niż kieszonki z wkładem.

Jeżeli zdecydujesz się na tanie, nowe pieluchy na allegro, to zapewne zakupisz te chińskiej produkcji. Same pieluchy złe nie są (w sensie kieszonki, to co nie przecieka i wkładasz tam wkład - nie wiem na ile orientujesz się w nazwach więc wyjaśniłam), ale wkłady są bardzo słabej jakości, więc i tak będziesz musiała zakupić inne. Chinki z allegro polecam firmy bobolider. Mam 2 sztuki, nie przeciekają, ale wkłady stosuję inne.

Lubię polskie pieluchy:
kokosi.pl bardzo fajne, chłonne formowanki bambusowe, kieszonki świetne, no ale wkład osobno musisz zakupić. Możesz wkładać złożony na 4 mały ręczniczek z ikei (takie białe za 1 zł), jeżeli mała dużo sika na raz to 2 takie ręczniczki. Szybciej schną niż przeszyte wkłady. Kieszonki z fajnych materiałów, szybko schną, można prać w 60 stopniach. Otulaczy nie miałam.

pieluszki-ecodidi.blogspot.com/ Stąd mam otulacz wełniany, jest bardzo fajny tylko trzeba zalanolinować. Mam formowanki z kieszenią. Pieluchy zamawiasz i czekasz.

www.ekomajty.pl/ Stąd mam kieszonki (są świetne, małe i zgrabne) i formowanki, ale dopiero zakupiłam i jeszcze nie założyłam małej na tyłek. Zamawiasz i czekasz.

Polecam też pieluszki Fuzzi Bunz (na ebay) oraz bumgenius (drogie, ale warte swojej ceny, wkłady mogą wchłonąć bardzo dużo). Mam obydwa rodzaje :) Dodatkowo wkłądy z Lenny Lamb są bardzo dobrej jakości i można sobie składać dopasowując długość. Close też mam (takie jak gusia), ale na razie nie nakładam, bo mała w większości leży, a one robią dużą pupkę z tyłu. No i nie do końca jest prawdą, że można wymieniać tylko wkład (chyba że dzieć bardzo mało sika), bo pielucha po drugim siknięciu zalatuje moczem i dla mnie kwalifikuję ją to do prania.

Radzę zakupić pieluchy używane, bo można wiele zaoszczędzić, a wkłady z ilością prań robią się bardziej chłonne. Ja większość mam używanych (Fuzzi Bunz, Bumgenius - kupowane za bezcen, np. 20-30 zł, gdzie nowa kosztuje 80-90zł, a na prawdę były w bardzo dobrym stanie, bez plam, rzepy się dobrze zapinały).

Tutaj o pieluchach www.ekopieluchujemy.pl/pieluchopedia.php?page=rodzaje.html

Jak coś niejasnego to pytajcie, bo ja już nie wiem o czym mam jeszcze napisać :blush: :blush:

A moja córa idzie spać o 19, budzi się co 2 h przez całą noc :angry: :angry: na szczęście nie ma problemu z zaśnięciem ponownym, chociaż ostatnio o 5 jej się gadulec włącza. Śpię z nią (pedofilia się szerzy :silly: :silly: :silly: ). Rano daję jej już kaszkę bardzo gęstą, łyżeczką, po południu obiadek, no i dzisiaj zaczęłam podawać na deser owoce. Do picia rozcieńczony rumianek (pije z 20 ml dziennie :huh: :huh: :huh: :huh: ). A reszta to cyc.

Czytam Was codziennie dziewczyny i Wasze rady bardzo mi się przydają :D

11 lata 3 tygodni temu #798198 przez pauluska
O masakra ile tego jest Marynarka ile Ty kasy na to wszystko wydałaś ? haha mnie na chwilę obecną głowa rozbolała od nadmiaru informacji :D

Igula spała w dzień 2,5 godz i nie chce zasnąć na noc coś ehh mąż ją usypia może mu pójdzie lepiej :D

11 lata 3 tygodni temu #798204 przez Karolka85
Z zaciekawieniem od popołudnia obserwuję Waszą dyskusję na temat pieluszek wielorazowych i w sumie nabrałam ochoty aby też się przerzucić ale jak przeczytałam posta Marynarki to mi ręce opadły :lol: Kieszonki, formowanki, otulacze... i co tam jeszcze? :lol: :lol: MASAKRA :laugh:

ale za to wzory są naprawdę urocze- takie słodkie majtusie :) no i na pewno zdrowsze niż pampersy. Fakt że są drogie ale myślę że zestawiając koszty pampersów przez okres 2,5 lat i zakupienie nawet kilkunastu pieluszek wielorazowych... to pewnie wyjdzie na to samo, albo podobnie

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #798211 przez marynarka
moja najładniejsza do niedawna pielucha :)

mój stos (niecały, bo kilka było w praniu), może zrobię niedługo zdjęcia wszystkich :)

od prawej:
kieszonki bumgenius V3
od dołu: Close (mam jeszcze ze 3), 2x mio unico (już nie produkują, a fajne bo cienkie), słonie firmy babyetta, kieszonka ekomajty, 2 kieszonki kokosi,
od dołu: 2x fuzzi bunz, bobolider, jakaś tam chinka, znów bobolider, AIO firmy kushies.
ostatni rząd tetra lux i pieluszki muślinowe.
U góry poziomo od prawej: formowanka bambusowa kokosi, 2x wpinka do otulacza welnianego ecodidi, formowanka tetro wiązana, 5x formowanka tots bots organic (moje ulubione, już niestety za małe :angry: ), formowanka zufizo, 2x formowanki nocne kooshies.

edit: spróbuję jakieś lepsze zdjęcia wrzucić, bote coś nie teges :angry:

11 lata 3 tygodni temu #798219 przez marynarka
pauluska napisał:

O masakra ile tego jest Marynarka ile Ty kasy na to wszystko wydałaś ? haha mnie na chwilę obecną głowa rozbolała od nadmiaru informacji :D

Jak pisałam: większość używanych :P Więc na pewno oszczędziłam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka