BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu #797831 przez tysiiiak
Moniaak widziałam i też się popłakałam ;) Mega wzruszający jest :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #797837 przez Alex_87
ja też widziałam filmik i też płakałam, zresztą po porodzie jak widzę jakieś ludzkie tragedie to zawsze płacze, taka jakaś się wrażliwa zrobiłam.

Moniak u nas nadal króluje cycek, obiadek dostaje o 12 cały słoiczek, teraz od kilku dni też codziennie daje jakiś owoc albo deserek, no i za kilka dni będę dawała ok. 8-9 kaszkę. Ja nawet nie potrafię określić o której daje cycka małej, bo ona teraz dużo pije, więc tak co godzinę trochę pociągnie cyca.

11 lata 1 miesiąc temu #797848 przez demoniqe
hejka!

Jak tam nocka w swoim pokoju??

u nas pierwsza przespana cała noc!! :) od 19:15 do 6 rano :) Kubuś zjadł o 6 pierś jak akurat wstawałam do pracy i zasnął przy cycku ale jak go odkładałam od razu się obudził i już nie chciał spać :)

ale cudnie tak pospać bez pobudki w nocy :) ale myślę że to znów zasługa spania na brzuszku bo tak go znalazłam w łóżeczku :)

wszystkiego dobrego dla solenizantów!!! niech nam ślicznie raczkują :)

11 lata 1 miesiąc temu #797867 przez Daarikaa
ten film to dowod doslownie cudu!!! piekny i wzruszający... Alex ja tez odkąd zostałam mamą to bardziej wzrusza mnie cierpienie innych

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797869 przez moniaaak
tysiiiak długo czekałaś na fotoksiążkę? Bo ja już jakiś czas temu zamówiłam, a jakoś jej nie widać

To jakimś poleconym przychodzi czy jak?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797894 przez tysiiiak
Moniaaak pinad tydzień napewno czekałam ;) to przychodzi poleconym ;)

Też jestem bardziej wrażliwa odkąd urodziłam ;)

Muszę się pochwalić ;) Zrobiłam całego skalpela :D oczywiście niektóre powtórzenia odpuszczałam :P ufff mam nadzieję, że mój zapał nie minie a złapie bakcyla :laugh: Do tego dietka :)

11 lata 1 miesiąc temu #797913 przez pauluska
Najlepszego półroczniakom dzisiejszym i wczorajszym bo coś zapomniała ciotka forumowa :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #797923 przez pauluska
Najlepszego półroczniakom dzisiejszym i wczorajszym bo coś zapomniała ciotka forumowa :kiss:

My po wizycie u pediatry no i w moczu wyszły nam bakterie więc jutro na posiew, od razu skierowała nas na usg mówiła że najlepiej sprawdzić nerki czy ok termin na styczeń ale że małe dziecko to na piątek nas wpisali. Co się dowiedziałam od doktorki że powodem tych częstych zakażeń są właśnie pampersy i to najczęściej u dziewczynek są problemy bo zwyczajnie cipka się zaparza. Jak dziecko podatne na zakażenia twierdziła że najlepiej wodą przemywać i jak najmniej pampersów bo jak problemy powracają to inaczej się nie da tego wyleczyć a tak jak podczytuje nas to faktycznie tylko dziewuszki mają problem więc coś w tym musi być. Więc my jutro i pojutrze lekarze. Jutro alergolog, piątek usg i pediatra.

11 lata 1 miesiąc temu #798007 przez paninka87
Moja też ma jeden dzień tyłek ok, a na drugi czerwone w fałdkach... posmaruje to znika. Cały czas używam Pampersów zielonych:/

tysiiiak gratuluje skalpela!!! :P ja nie mam teraz czasu i sił. Po pracy wracam wypompowana że szok... ;) ale jeszcze nadejdą czasy że się wezmę za siebie:P

demoniqezazdroszczę takiej nocki :silly:

zamówiłam prezenty na Mikołajki... Gwiazdkowe muszą poczekać na wypłatę :P a jeszcze czeka mnie roczek chrześniaka B) i 30 męża w styczniu :S :ohmy: :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #798010 przez gusiek_kom
Wszystkiego najlepszego dla Półroczniaczków :* :* :*

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 1 miesiąc temu #798012 przez anusias22
Hej. My bylismy dzis na szczepieniu na wzw i pneumo ale lekarka malej nie zaszczepila bo za malo przybrala na wadze (wazy cale 8040 a jak sie urodzila to 3100) zlecila zrobic wyniki mocz, krew i zelazo to zobaczymy.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

11 lata 1 miesiąc temu #798024 przez ewela86
anusia jak to za mało przybrała? 8040 to mało? Diana waży 7630, a jak sie urodziła 3500 i to wg pani doktor jest norma.

dzisiaj Diana nie chciała zjeść mojej zupki :( :( :(

11 lata 1 miesiąc temu #798026 przez Alex_87
Anusias ale za mało przybrała na wadze w stosunku do wagi urodzeniowej czy np przez ostatni miesiąc? Bo jeśli do wagi urodzeniowej to jakaś bzdura :P

Demonique witaj w gronie mamusiek przesypiających całą noc :) Jedynym minusem jest to, że po takich przespanych nocach nie chce się wstawać nawet na jedną pobudkę :D

Ja się cały czas zastanawiam, czy nie zainwestować w te pieluszki wielorazowe, może nie będę ich używać codziennie, ale co jakiś czas, szkoda, że w lato już ich nie zamówiłam, jak były te upały.

Moja córka zaczyna odrzucać smoka :ohmy: wydaje mi się, że podrażnia jej dziąsełka, ale może to dobry moment żeby ją odzwyczaić...

11 lata 1 miesiąc temu #798029 przez paninka87
anusias22dziwne zalecenia lekarza... prawie potroiła wagę :ohmy: :ohmy: to ile niby powinna ważyć :unsure:

11 lata 1 miesiąc temu #798034 przez pauluska
anusias22 chyba w ostatnim miesiącu ? bo ogólnie waga dobra

Alex_87
ja też będę inwestowała w pieluszki wielorazowe ale muszę pogłębić temat, na spacery do lekarza czy gdzieś oczywiście pampers ale jak będziemy w domu to te wielorazowe. Właśnie tak myślałam o Was że ciągle macie problem z siuśkami i być może właśnie od pampersów bo skąd indziej te zakażenia ? Choć jak pomyślę o praniu itd to się odechciewa ale wolę to niż co chwilę faszerować Niunię lekami bo z moczem coś nie tak, a jak doktorka mówiła że jak problem jest to będzie się pojawiał co chwilę. Ehh znowu u nas wycieczki po lekarzach się zaczynają.

paninka87
u nas to samo było raz czerwone raz blade i tak co chwilę ale myślałam że jak znika to ok a jak widać mamy problem może zbadaj mocz dla własnego spokoju

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka