BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #806275 przez KarinaM
Tweety daj znać po wizycie co powiedział lekarz. No i chyba przegapilam że drugi będzie chłopak. Gratulacje. Będą się nieźle naparzać.

M-brava ja mam tą Camile więc podam dzisiaj.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #806291 przez joasia10015
tweety chyba też przegapiłam że bedziesz miec Adasia :) Suuuperrrr-braterska miłośc nie zna granic (pewnie jak siostrzana,albo mieszana ..ale ja tak na przykładzie moich chłopaków ;) )Bedzie dobrze kochana-zobaczysz ...

Miki dzis przebił wszystko ...zasnął po 1;00 ... i budził sie co chwile :( Dopiero koło 6 zasnął spokojniej...a ja o 7 musiałam wstac do Miłoszka żeby go do przedszkola przygotowac...no i czy mi sie opłaca kłasc do niego??? Ajjj tam ,mocna kawa i zabieram sie za sprzatanie :cheer:

Ołłłł schitttt Miki wstał...no i kawa poszłaaaaa.....

11 lata 3 miesiąc temu #806297 przez KarinaM
Joasiu Ty to masz jakiegoś tyrana. Miki ćwiczy Twoją cierpliwość i wytrzymałość. Albo uczy Cię tej cierpliwości. Podziwiam Cię. Ja nie dałabym rady. Jesteś wielka.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #806298 przez sisina
Mam pytanie zrobilam obiadek dla fabiana i wyszedl mi taki gesty czy wam tez tak wyszedl czy dodawaliscie żeby bylo trochę rzadsze

11 lata 3 miesiąc temu #806306 przez tweety
sisina napisał:

Mam pytanie zrobilam obiadek dla fabiana i wyszedl mi taki gesty czy wam tez tak wyszedl czy dodawaliscie żeby bylo trochę rzadsze

zalezy jaka lubi konsystencje. ajak jest za gesty to dodaje wody alr osobiscie uwazam ze za rzadki to gorzej bo ciezko sie go dziecku podaje. z kolei moj ostatnio nie chcial jesc baaaardzo gestego, dlawil sie.

11 lata 3 miesiąc temu #806307 przez Olga60
Dzień dobry :)

Sisina wody przegotowanej dodaj

11 lata 3 miesiąc temu #806310 przez Anabelle
sisina - gęstość zależy od ilości wywaru tj wody w której się dusiło, zawsze można troszkę dolać. Zaleca się też dodać łyżeczkę oleju dla dzieci lub masła najlepiej klarowanego - bo niektóre witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach itd

A w sumie to dzieci mają się uczyć różnych konsystencji, więc gęstsze nie zaszkodzi ;)

Co do rozpuszczania dzieci, to znajoma przy pierwszym dziecku była mega konsekwentna, a teraz przy drugim olała temat, bo mówi, że i tak dzieci takie małe, to nie za bardzo rozumieją i nie ma to przełożenia na późniejsze zachowanie. Dawała synkowi zupy warzywne, a teraz mały nie chce warzyw, nie dawała mu slodyczy do 2 rż, a teraz baardzo lubi, uczyła samodzielnego spania, a teraz i tak raz zaśnie, a raz nie ma opcji, itd. Nade mną też nikt z przysłowiowym batem nie stał jak byłam bardzo mała, ba! Sypiałam z rodzicami, u dziadków z dziadkami, a mimo tego najszybciej z pozostałego rodzeństwa sama podjełam decyzje, ze chce spać w swoim pokoju. Mój brat natomiast jeszcze w podstawówce chodził do rodziców. Tutaj wydaje mi się - zależy od dziecka. Natomiast absolutnie nie przeszkadza mi to, że dziecko chce się do mnie poprzytulać - ba! lubie to ;)
Z dyscypliną to u nas będziemy się na tym skupiać jeśli chodzi o złe zachowanie czy wymuszanie słodyczy, kupowania etc u dzieci którym można coś wytłumaczyć. Przynajmniej na chrześniaku męża to działa ;) Na razie moim zdaniem takie maluszki nie rozumieją np dlaczego mama nie chce wziąć i przytulić.

Ale to moje zdanie ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #806318 przez kinia90
Weroniczko, Juleczko wszystkiego najlepszego!!!

11 lata 3 miesiąc temu #806326 przez Olga60
Anabelle to u nas taj było! Kacper jadł wszystko, a wystarczyło, że poszedł do przedszkola i zobaczył, że można wyprzedzać! Teraz mam z nim wielki problem! Na szczęście zupy raczej wszystkie zje, a na drugie to codziennie by jadł pierogi i makarony :angry: Słodyczy u nas nie było, za to teraz jak dostanie siatę na Mikołaja to najchętniej wyjadłby wszystko!

11 lata 3 miesiąc temu #806331 przez demoniqe
hej kochane!

Ja dziś na urlopie z malutkim :) spał do 6:30 i o 8:30 zaliczył pierwszą drzemkę, ale właśnie się rozbudza :) na kolejną za jakieś 2 godzinki zabiorę go na spacerek chociaż dziś deszczowo troszkę.

ja daję zazwyczaj gęstsze zupki bo łatwiej je podać i są bardziej sycące. Mały je uwielbia :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #806356 przez Sevilla
Tweety zapomniała nam wspomnieć, ale ja już na kwietniówkach wyczytałam :silly: :silly: Nie martw się kochana, najważniejsze, że to już dziś :) A tak: GRATULUJE DRUGIEGO SYNUSIA!!!

U nas "sezon wspinanie po meblach" uważam za otwarty :silly: :blink: :laugh:

I drugie, oba niewyraźne, bo robiłam jedno po drugim (czas wymienić aparat)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #806357 przez Olka!
sisina ja daję takie rzadsze ale tylko dlatego, że po rzadszych mniej ulewa.

Weronia dziękuje za życzenia :-)

Anablle zgadzam się z Tobą :-) Ale jak widzę dwulatkę, która bierze zabawkę (Weronia takiego kotka na kółkach), rozpędza ją i ona uderza z całej siły w meble to mnie krew zalewa !!! Dziwna jakaś jestem ha ha ha

Lecę wieszać pranie, u Was też dziś taka ponura pogoda?

11 lata 3 miesiąc temu #806360 przez sisina
No ja wlasnie zrobilam gestrza zobaczymy czy mu będzie smakowalo
najlepszego dla sllenizanow

11 lata 3 miesiąc temu #806363 przez Sevilla
Najlepszego dla naszych maluszków, które kończą 7 miesięcy

11 lata 3 miesiąc temu #806364 przez sisina
Sorki za bledy ale pisze z telefonu masakra nie lubie
dotykowych

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka