BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #806747 przez Anabelle
munnecabrava napisał:

A mnie szykuje się imprezowy weekend.. jutro mąż ma wychodne na pokera a do mnie przychodze kilka osób w sb urodziny teściów a w ndz najpierw idziemy do znajomych a później ja do koleżanki więc pewnie w pn będę miauczeć ze jestem padnięta....

Własnie planuje jakieś menu na jutro ;/

Anabelle ja nie mówię że nie przytulam mojego dziecka ja to uwielbiam:) Ale nie ma opcji spanie całą noc z nami, albo jak jest pora spania to nie ma zabawy czy na rączki :)

Ja już miałam wizję 3,5,7 czy coś w tym stylu ;)

Antosik uśpiony, może pośpi godzinę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #806768 przez Sevilla
Moje dziecko pobiło wszelkie rekordy jedzenia. O 7.30 zjadł mleko 170ml, po 8 - 90 ml kaszki, o 11 - 190g deserku, 13 - 220ml mleka :ohmy: :ohmy: :ohmy: , 16 - 210g zupki kalafiorowej, 19 - 240ml kaszki + 50ml mleka :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: i już śpi na noc :)

Jestem w ciężkim szoku, z reguły mleka nawet nie pije 150ml.

M-brava doskonale Cię rozumiem w kwestii wychowania, jednocześnie nie krytykuje innych metod wychowywania. Również staram się trzymać pewnych reguł, nie usypiam na rękach, staram się go nie nosić, jak nie wymaga tego sytuacja, no i oczywiście śpi w swoim łóżeczku, choć były takie noce, że nie miałam serca go tam wkładać. Jednocześnie uwielbiam go przytulać, całować i szeptać do ucha jak to mama i tata go kochają, a on się śmieje wtedy w głos. Kiedy nie śpi staram się poświęcić się mu w 90%, 10% zostawiam dla siebie i forum :silly: :silly: :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #806775 przez pauluska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #806779 przez Olka!
Sevilla to nie głupota Twoja, to normalny odruch tzn, też tak mam w chwilach bezsilności !!

Weronia dla mi dziś popalić, za nic w świecie nie chciała zasnąć w południe. W końcu się wkurzyłam zapakował ją i na spacer, jeszcze jej dobrze do wózka nie włożyłam to już spała :-)
Teraz od 19 już ziuzia :-)

Wiecie co zrobiłam dziś w nocy, budzę się patrzę a Weronia leży obok mnie, budzę męża i pytam co ona tu robi? A on do mnie no jak co obudziłaś się i kazałaś mi ją położyć do łóżka oj oj oj jakieś dziury w mózgu się mamusi robią oj oj oj :-)

11 lata 3 miesiąc temu #806780 przez Sevilla

11 lata 3 miesiąc temu #806781 przez kinia90
Anabelle ślicznego masz kawalera:) a jakie włoski długie;)

11 lata 3 miesiąc temu #806782 przez Sevilla
Olka dobre, ale ja ostatnio się też zastanawiałam, co robi Maksior u nas w łóżku, a dosłownie kazałam to samo zrobić mężowi, co ty ... poza tym wracając do tematu bezsilności, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam ...

11 lata 3 miesiąc temu #806801 przez Anabelle
każdy ma gorsze dni :) nie jesteśmy cyborgami - choć niewiele nam brakuje :P

11 lata 3 miesiąc temu #806807 przez sisina
Ja tak samo czasami wybuchne bo są takie dni ze fabian
wogole w dzien nie spi i wtedy padam na twarz
ale ciesze sie jak zbliza sie weekend to mój mąż sie nim opiekuje a ja odpoczywam
M brawa zazdroszcze ci takiego weekendu imprezowego

11 lata 3 miesiąc temu #806816 przez pauluska
Ja to się denerwuje bo idą Święta w domu tyle roboty a nic zrobić nie można jak Iga nie śpi a jak śpi na noc to ja już padam na twarz :( przy niej nic nie zrobię bo zaraz płacz w najlepszym wypadku marudzenie a jestem z tych co lubią porządek może za bardzo

11 lata 3 miesiąc temu #806848 przez ewela86
tweety gratuluję rozszyfrowania płci :) Adaś! Jaek mi się to imię podoba! Trzymaj się kochana. Wierzę że wszystko będzie dobrze!

annabelle fajnie że wróciłaś! Antoś przesłodki jest :)

sevilla ale Maks jest długi! wygląda jak roczne dziecko, zwłaszcza jak już tak się podnosi przy pomocy łóżka :)

ja w tygodniu dostałam kolejną porcję rzeczy po dzieciach kuzyna :) bardzo dużo fajnych rzeczy - praktycznie wszystkie bardzo ładne i zadbane: kurtki, sukienki, spodnie, leginsy, bluzki, koszulki, buty czapki.... niektóre są już dobre a niektóre będą na wiosne :) i jakież było moje zdziwienie gdy wygrzebałam wśród rzeczy pieluchy wielorazowe w ilości 5 szt + chyba z 20 wkładów :) więc długo się nie zastanawiając od razu założyłam małej a tam na przywitanie MEGA kupa i to jeszcze na w pół rzadka :ohmy: :lol: nieźle mnie załatwiła...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #806867 przez paninka87
Ufff doprowadziłam się do stanu... leżę i pachnę :P
Jutro też mam wyjście... w końcu!!! Umówiłam się ze znajomymi... co prawda będzie to domówka bo koleżanka nie ma z kim zostawić synka...(też majowy :laugh: )ale zawsze jakieś oderwanie :P a już miało nie dojść do skutku bo mąż oznajmił że ma wigilię w pracy... ale obiecał wrócić o 20 :silly:

byłyśmy na występie świątecznym... dziewczynom się podobało :) niecałą godzinkę, więc Blanka się nie znudziła. Przy okazji zakupiłyśmy bombkę na kiermaszu:P

Ojj ja wybucham dość często :dry: obrywa się Amelii... ale Blanka też jest przy tym, więc ja mam podwójne wyrzuty :side: :S

fajnie dostawać ciuszki po kimś... ja mam od siory i po Amelii mnóstwo pochowanych aż nie mam gdzie ich trzymać... te za małe trafiają spowrotem do siory, bo ona jeszcze planuje potomstwo a ja już raczej nie :blink:

pauluskanie martw się, nie Ty jedna z porządkami daleko w polu... ja chodzę do pracy, ogarniam chatę głównie w sobotę i choć mam teściową to nie odczuwam jakiejkolwiek pomocy...

ehh 22 czas iść spać:P

11 lata 3 miesiąc temu #806878 przez Sevilla
Mam tak samo, porządki i porządki ... kurcze jestem jak chodzący sanepid. Ja od 3 dni myje okna w domu, bo jak ja tego nie zrobię to teściowa nie za bardzo, na męża nie ma co liczyć, wraca dopiero koło 18. Ostatni raz myłam okna w ciąży, by przyśpieszyć poród haha i tak nic to nie dało :dry: :dry: , oprócz czystych okien :) ..

Anabelle ja mam wrażenie, że jestem jak cyborg. Wstaje, kawa, śniadanie dla Maksa i dla mnie, pieluszka Maksa, zabawa z Maksem, sen Maksa, w tym czasie ja sprzątanie: zamiatanie, mycie podłóg, pranie, zmywanie, zabawa z Maksem, sen Maksa, gotowanie obiadu, zabawa z Maksem, kąpiel, kaszka i obydwoje z Maksem padamy na twarz ...

11 lata 3 miesiąc temu #806897 przez Anabelle
W sumie to nawet nie pamiętam dlaczego i w którym momencie zniknęłam z forum :) No ale grunt, ze trafiłam ponownie :)

ah, padam... Antek wstał już 4 razy

11 lata 3 miesiąc temu #806915 przez joasia10015
Hahahaaaa Sevi dodaj do swojego planu dnia cyborga jednego czterolatka który potrafi wyprowadzic z równowagi średnio jakieś 5 razy dziennie....do tego wpisz kompletnie zarwane noce...i powstanie MÓJ PLAN DNIA -MAMY,ZOMBIE,CYBORG ;) :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka