- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001

alexnie znalazłam tej promocji...chyba się skończyła

munnecbrava u mnie też kojec się sprawdza...w ogóle super bo jak jeżdzimy do teściów to bierzemy ze sobą i mamy łóżeczko do spania...najlepiej zainwestowane pieniądze

moja zaczeła sama siadać od niedawna a tyle innych rzeczy już robiła... teraz to tylko nie umie chodzić i mówić

Starsza miała 10 msc to już chodziła a nie raczkowała dopiero jak miała 2 lata chyba do 5 lat wiecznie udawała konia i miała całe kolana pozbijane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7

- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
- Otrzymane podziękowania: 0

Ale tym oto sposobem nic mi sie nie chce a góra prania woła o prasowanie

M z Maluda na spacerze... ładnie słoneczko grzeje

Moniaaak może to ząbki.... Jasiowi wyszło 11 w ciągu 3 miesięcy... też się bidulek namęczy tylko że bez gorączki i kataru i kolejne mu wychodza

- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤

Pauluska Julka juz od około 7 tyg nie siedzi w siedzisku bo z niego wychodzi

Podnosi tyłek tak wysoko ze robi mostek , nie wiem moze teraz spróbuje moze zapomniała

- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nocka spokojna z jedna mała pobudką, ale wziełam mała do nas,do łóżka, zasneła szybko i spalismy do 9:00...
Budzi się ostanio, chyba przez zęby bo ida dwie górne dwójki, ale tak jakos odpukac spokojnie w miarę , bo przy dolnych jedynkach było mega marudzenie i płacz.
Moniak- biedny Kacperek, wspólczuje tych choróbsk, spokojnie przy 37,5 jeszcze nie panikuj tylko obserwuj, jak nie ma innych objawów poza katarem.Przydała by sie ta zima to fakt...pewnie bedzie tak ze teraz prawie wiosna ( bynajmniej u nas dzisiaj)a pozniej snieg bedzie lezał do maja...eh pogoda zwariowała

Alex- tez jestem zachwycona tą ksiażką, zwłaszcza ze rozwiała moje wszelkie wątpliwości co do rozwoju małej i upewniła ze na pewno ma czas

Też myśle o zakupie kojca

myslałam własnie o takim....
No nic lecimy na obiad do Rodziców, a potem na spacerek bo słonce świeci, ze az zyc sie chce...
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Nawet nie chce mi się jej gotowac obiadków, bo ona teraz tak kombinuje przy tym jedzeniu :/
Wiosny nie moge się doczekać, bo tak jak Ty Vika dobija mnie to ubieranie i siebie i małej.
Vika jak coś będziesz miała a propo pieluszek to wal do mnie na fb, bo odbieranie wiadomości na forum jakoś mnie wkurza, na fb będzie sprawniej

Ja coś czuje, ze u nas też wyjdą wszystkie zęby naraz

Zuzka też późno zaczęła robić obroty itp ale bardzo wcześnie zaczęła chwytać zabawki, przekładać je z rączki do rączki, w ogóle tak manipuluje zabawkami w rączce od dawna, teraz z kolei zbiera wszystkie paproszki i nitki z dywanu.
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Dziewczyny, czym zbijacie goraczke? Ja podaje nurofen w czopkach. Od wczoraj podalam 2 i boje sie zeby nie za duzo.
Jak Zuzka miała 3-dniówkę to podawałam 2 razy dziennie czopek, ale tylko przez dwa dni. w ogóle pani w aptece mi powiedziała, że teraz przy wysokiej gorączce podaje się na zmianę paracetamol i nurofen co 4 godziny. Ewela musisz kontrolować temperaturę, jak u nas spadła poniżej 38 to już nie podawałam. Lekarka mi powiedziała, że jak jest do 37,5 żeby nic nie podawać na zbicie.
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale jak na razie nie było żadnej gorączki czy kataru z tego powodu. Poza wyciskiem jaki dawał nam w nocy raczej nic się nie działo.
Na razie czekam na rozwój wydarzeń. Najwyżej we wtorek rano trzeba będzie lecieć rejestrować i dużego i małego.
Mąż się śmieje, że o piątej trzeba już tam stać( a otwierają o 7). Ale tutaj ludzie tak się wybierają wcześnie- a po długim weekendzie to już w ogóle kosmos będzie.
Ewela mnie też przy gorączce powyżej 38 lekarka kazała podawać leki, ale u nas gorączka trwała w sumie krótko- czopki działały w każdym razie krócej( miałam Ibufen), a doustnie Nurofen forte. Myślę, że lepiej podać lek częściej niż dziecko ma mieć temperaturę.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzieki.za rady dziewczyny.
Dobrze ze poruszylyscie temat kojcow bo wlasnie tez sie zastanawiamy nad zakupem i liczylam na wasze opinie. Czym sie kierowalyscie sie przy zakupie? Dlaczego wlasnie Berber Horn?
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Wybralam sie na spacer przeszlysmy zacisznymi sciezkami z 5 km w sumie 2,5 godz... maz mi nie wierzy... on z Amela pokonali ta trase rowerami...Blanka spala caly czas

U nas 9 stopni wiec przyjemnie sie spaceruje.
Ciekawe czy jutro odczuje zakwasy...
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Próbowałam odkładania i podnoszenia, ale on zaraz na brzuch się przekręca, głowa w górze i darcie. A na brzuchu nigdy nie zasypiał i nie śpi raczej.
Może jakieś złote rady?
U mnie do tej pory już 4 pobudki były, w tym dwie wymagające interwencji i podniesienia z łóżka. Zapowiada się noc pełna atrakcji;).