BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #819664 przez KarinaM
Niestety drogi i musiałam dokupić folię przeciwdeszczową i torbę. Muszę koniecznie kupić śpiwór bo ten wózek nie ma oslonki na nóżki. Z tym jest lipa. Za taką cenę to powinien mieć wszystko w zestawie.
Olga Ty podawałaś mi linka. Nie zamówiłam wtedy bo nie mogłam zdecydować się na kolor. Jak masz gdzieś jeszcze tego linka to podrzucać. Pani w sklepie powiedziała że śpiwory polarowe są cieplejsze od wełnianych. Co o tym myślicie?

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #819667 przez Alex_87
uuuu Olka to nieciekawie z tym rachunkiem, ale to za miesiąc? u nas chyba przychodzi rachunek za 3 miesiące, mamy dom ok.180m2 i ostatnio chyba przyszło ok. 900 zł, ale wiadomo zima łagodna jak narazie, no i u nas rozkłada się rachunek na trzy, bo płacę ja, moi rodzice i babcia :) jakbyśmy sami mieli zapłacić za ogrzanie takiego domu też byśmy zbankrutowali :/

karina za taką cenę to naprawdę osłonka na nogi powinna być...

U nas narazie po tej Camilli śpi spokojnie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819674 przez paninka87
A moja wlasnie sie obudzila... jak sie przebudzi od razu na brzuch glowa do gory i obserwuje.... zgasilam lampke i mam nadzieje ze usnie.. odzywa sie 'ej' :P ... ja dopiero sie klade... ;)

Moniaaak nasz to baby design sprint

Jesli macie spacerowki z gondoli to jak najbardziej przepekacie... ja Amelii kupilam parasolke jak jechalismy na wakacje miala 2 latka, teraz bylam zmuszona bo nie kupowalam nowej gondoli ale kola juz takie zuzyte ze szok zle sie prowadzilo... a parasolke pozyczylismy i juz nie wrocila do nas ;)

11 lata 3 miesiąc temu #819683 przez joasia10015
Karina zalamalas mnie bo musze okulary wymienic za miesiac...i z tego co pamietam za swoje ostatnie ze szklami placilam ok 600 zl.a teraz takie ceny?chyba ze wzielas jakies PRADY albo co....ale czekam na fote :-)
U nas ze spaniem.....nic nie napisze bo zapesze ........
Hmmmmm spacerowka za taka kase?kurde jak czlowiek zarabiajacy 1000 zl.ma utrzymac rodzine i kupic dziecku wozek....szok!!!!!!!
Aaaa laski czy jest jeszcze ktoras ktora nie ma miesiaczki tak jak ja ?

Miki pelza wszedzie na panelach tymbardziej :-P ma swoje ulubione zakatki i otwiera w kuchni szuflady :-P A najbardziej lubi lazienke...pralke...wage lazienkowa :-P
Kurde cos jeszcze mialam napisac.....

11 lata 3 miesiąc temu #819694 przez KarinaM
No to karmienie o 3:30.
Joasiu moje okulary zawsze były drogie bo ja mam astygmatyzm i to duży więc szkła cylindryczne dużo kosztują. Za szkła płace coś około 840/880zł. Oprawa 500zł. Wiem że nie musiałam takiej drogiej ale taka mi się podobała. Jak szaleć to raz a porządnie. Szkła są asferyczne z powłoką antyrefleksyjną i z powłoką przeciw promieniowaniu UV. Dziewczyna która mi zamawiala te szkła powiedziała że powłokę UV to już w tym przedziale cenowym mają wszystkie ale oczywiście Ty za nią płacisz. Gdyby nie kasa od męża to nie zrobilabym tych okularów bo nie stać mnie na taki wydatek.
Co do wózka to Irina zebrała na chrzciny 1700zł więc 1000zł poszło na wózek do 700zł dolozylismy 550zł i kupiliśmy bagażnik na dach do samochodu żeby nie pożyczać od nikogo na wczasy. Wózek wchodzi do tego boksa na dachu więc miejsca w bagażniku samochodowym mamy sporo i możemy spokojnie i wygodnie jechać nad morze. Do tego boksa na dach wejdą też inne rzeczy. Tylko muszą być lekkie. No ale pieluchy itp wejdą.
Lecę spać bo już 4 a tą moja znowu pospi tylko do 6.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #819697 przez munnecabrava
Ehhh a wiecie że camilla to placebo :P stężenie substancji jest niemal zerowe... u nas ne działało i się wczytałam w skład

Sylka jak to poszedł sobie nie wiem gdzie??? Gdzie poszedł? Czy on Cię w ogóle widział jaka laska z Ciebie???

Olka spoko spoko u nas też bezzęb i z tego co pamiętam u demonique to samo:)

11 lata 3 miesiąc temu #819698 przez munnecabrava
Heh a co do pobudek u nas to młoda poszła spać o 20 pobudka 22 24 1:50 3:30 5 :) bez flachy nie pójdzie spać ...

11 lata 3 miesiąc temu #819700 przez KarinaM
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantow: Weroniczki i Juleczki. Całuski i zdrowia dziewczynki.

Pobudka 6:30. Mąż z dziećmi w łóżku leży a ja kawę piję.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #819703 przez munnecabrava
Ha a ja wczoraj upiekłam bułki :):) i postanowiliśmy z małżem piec pieczywo nie kupować :d

11 lata 3 miesiąc temu #819711 przez moniaaak
Paninka i jak się sprawdza? Zadowolona jesteś?

Kurczę zastanawiam się czy teraz nie kupić fotelika w przedziale 0-25 kg. Kacperek jest drobny, a już moglibyśmy go w nim wozić.
Jak myślicie?

Ja też będę pod koniec stycznia robić nowe okulary. Mam nadzieję, że będą trochę tańsze.

11 lata 3 miesiąc temu #819712 przez Olga60
Dzień dobry :)

Noc spokojna, trzy pobudki do północy i potem już spokój. Spała do 8.30, leżała jeszcze spokojnie i mleczko wypiła o 9 :cheer:
Ale nas w nocy wywiało, mimo że było tylko rozszczelnienie wiatr hulał na całego. Mała w rożku przykryta kołderką swoją i jeszcze moją (stąd może ten długi sen).

m-brava od paru dni właśnie mąż marudzi bo chce kupić maszynkę do pieczenia chleba :lol: , znając życie upiecze parę i sprzęt wyląduje głęboko w szafie ;)

Weroniczko, Juleczko Wszystkiego najlepszego Królewny :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #819721 przez munnecabrava
Olga spróbujcie w piekarniku bo to taniej wychodzi. Bo robisz np 4 brytfanki chleba 3 mrozisz jedną jesz i później wyciągasz. Maszyna do chleba hmm też chciałam ją kupić ale stwierdziłam, że to bym musiała codziennie albo co drugi dzień piec. Bardz dużo prądu schodzi a z piekarnika jest fajna chrupiąca skórka:P Jak byście chcieli wyśle wam kilka przepisów ja kiedyś robiłam bulki słodkie, chałki itp póki co na drożdżach jak już to opanuje to zacznie robić zakwas.

Ten przepis co miałam teraz jestsuper bo ze świeżymi ziołami :)

11 lata 3 miesiąc temu #819724 przez Olga60
m-brava to ja poproszę, tylko jak masz, to na zwykły chlebek i bułeczki bez dodatków :)

11 lata 3 miesiąc temu #819726 przez pauluska
O to i ja poproszę przepisy tyle razy zabierałam się do pieczenia i nie wyszło a chętnie bym spróbowała. Dla mnie mogą być na zwykłe bułki, chleb może na jakiś ciemny z ziarnami masz przepis ? No i słodkie bułki też uwielbiam :lol:

U nas noc ok bez Camilli spała do rana ale ząb dalej się nie przebił, teraz pierwsza drzemka. Dzisiaj siedzenie w domu pogoda masakra u nas :/

11 lata 3 miesiąc temu #819737 przez paninka87
Ja mam przepis na bułeczki drożdżowe ktore mozna robic na slodko i z innymi dodatkami, pozniej napisze.

Moniaaak jedyny minus to brak amortyzacji wozek na dziurach to masakra... jest taki troche sztywny.
Poza tym ma duzy kosz, troche ciezko z pozycji lezacej cos wyjac ale to szczegol bo ma kieszkonke i podstawke ze schowkiem przy raczce. Raczka nie jest regulowana. Siedzisko opuszczane na plasko po zlozeniu wyglada podobnie jak Britax. Ma wieksze kola niz typowa parasplka zobaczymy jak sie sprawdza na sniegu. Opinie ma dobra, troche sie sugerowalam www.bangla.pl

U nas okropna wichura.. dzis idziemy tylko na wystep Amelii z okazji WOŚP

Juz nie bede chwalic naszych nocek... dzis nadprogramowe pobudki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka