BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #821309 przez Alex_87
Olka a Weronika jest ruchliwym dzieckiem?
Hmmm a pije tylko cycka? Nawet wody nie chce z butelki albo kubka? Pamiętam, ze moja też nie chciała w ogóle butelki, ale teraz zaczynam ją podkarmiać trochę, myślałam, że nie będzie chciała z butli a ona drugi dzień już ładnie je. Próbuj może w końcu załapie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #821339 przez vika
Olka rzeczywiście próbuj do skutku ...może Twój pokarm nie ma już żadnej wartości (u mnie tak było) Tośka nie przybierała na wadze a pokarmu miałam dużó przeżuciałam na butlę i poszła w górę i dostała większego apetytu....albo wymień kaszki na jakieś smaczniejsze ....kombinuj może coś pomoże ....
Olga moja też lubi nasze jedzenie....wszystko wcina ...dziś robiłam kalafiorową z mrożonki sama mrożonka z koperkiem i ziemniaczki zanim przyprawiłam dla nas odlałam Tosi i zjadła całą miskę :ohmy: lekko doprawiłam jej śmietaną :unsure: ale ciut
ja miałam jednego niejadka dlatego Tośkę zachęcam na wszelkie sposoby w miarę rozsądku oczywiście.....sól dodaję tylko do jajka tak ciut ciut i nie używam jeszcze przypraw tylko masło albo śmietanę

11 lata 3 miesiąc temu #821390 przez KarinaM
Najlepszego dla Blanki. Rośnij zdrowo.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #821424 przez joasia10015
Dziewczyny w Pytaniu na sniadanie ma byc zaraz o pieluszkach wielorazowych.

11 lata 3 miesiąc temu #821443 przez vika
joasiu już było o pieluszkach??? bo teraz inny temat drążą i nie wiem czy czekać....

11 lata 3 miesiąc temu #821451 przez Alex_87
Vika teraz są ;) z Milovii

11 lata 3 miesiąc temu #821453 przez ewela86
joasia dzięki :) oglądam.

11 lata 3 miesiąc temu #821454 przez Olga60
Dzień dobry :)

Ale mają piękne wzory :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #821456 przez vika
no szkoda,że to była tylko reklama najpopularniejszej marki :lol: ale to prawda wzory mają super ja już mam 4 i jeszcze mi mało ale co do praktyczności dla mnie wygodniejsze są babyetta bo są bardziej dopasowane :woohoo: wzory również ślicznie i większy wybór a cenowo tańsze bo nie wyreklamowane tak dobrze jak milovia :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821462 przez Alex_87
Tak jak myślałam, niewiele powiedzą o użytkowaniu a pokażą tylko piękne wzory ;) cena wysoka ale tak czy siak chyba kupię więcej :D a program o babyetta był kiedyś w DDTVN i pokazywali nawet jak zakładać te pieluszki itd. :)

czy któraś z Was miała problem z brakiem apetytu przy ząbkowaniu u dziecka? Bo moja chce tylko cycka, kaszka nie, obiad nie, i nie wiem robi się z niej niejadek czy to przez ból przy tym zabku :/ swoją drogą ile taki ząbek się wyżyna? bo u nas już prawie tydzień i dopiero malutki kawałeczek się przebił :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #821475 przez vika
alex u nas dwa pierwsze ząbki( i jedyne na ten czas) wybijały się prawie msc...a co do braku apetytu u Nas co jakiś czas kilka dni wszystko bleeee albo tylko kaszka albo mleko i nic więcej....

11 lata 3 miesiąc temu #821490 przez Olga60
Promowanie polskich produktów w ddtv odbywa się moim zdaniem bardziej profesjonalnie i dokładnie, a ci dzisiaj w pytaniu w sposób olewatorski to przeprowadzili :dry:

II Śniadanko Natasza zjadła jajko (żółtko) na miękko i pół kromeczki z masełkiem
Obiadek, krupnik dorosły nastawiony już, małej później odleję, potem łosoś z warzywami :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #821495 przez Olga60
Oczywiście Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #821499 przez ewela86
alex u nas też jakoś dobre 3 tygodnie (o ile dobrze pamiętam) to trwało. Jakoś większego braku apetytu przy tym nie zauważyłam ale być może u Zuzy jest inaczej.

dzisiaj w nocy po prostu MASAKRACJA! Blisko 2 godziny bujania na rękach i próba odłożenia do łóżeczka za każdym razem kończyło się krzykiem. I to wcale nie przez katar ani ząbki. Chyba za bardzo się przyzwyczaiła do takiego bujania przez ostatnie tygodnie :( I to z mojej winy :angry: Jak już nie dawałam rady to przekładałam ją w nocy do wózka i wtedy od czasu do czasu bujając choć na trochę przysypiała i teraz są tego efekty bo odzwyczaiła sie od łóżeczka :( Ale tej nocy byłam twarda i choć już ostro wkurzona nie poddałam się i konsekwentnie ja odkładałam. Mam nadzieję że się przeprosi z łóżeczkiem :)

teraz od 30 minut pierwsza drzemka. miałam zamiar jeszcze się położyć ale nie wiem czy jest sens bo znając moje szczęście jak sie położę to zaraz będę musiała wstawać.

11 lata 3 miesiąc temu #821504 przez vika
Olga Nataszka już po drugim śniadanku??? to o której ona wstała???
moja budzi się tak po 7 do 8 nikt do niej nie wstaje...śpimy sobie dalej a ona w tym czasie baraszkuje po łóżeczku,nigdy nie płacze i nie marudzi ale około 8 już bierzemy ją do łóżka przebieramy pupkę i dajemy mleczko póżniej picie i zabawa (najczęściej z tatą w łóżku) około 10 wkładam ją do łóżeczka tak 20 min i zasypia sama tuląc się do swojego wielbłąda....jak jej nie położę w czasie to uśnie dopiero około 12 po kaszce :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka