BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu #849360 przez demoniqe
Anabelle gratulacje! Mój test też był bladziutki pamiętam :)

Jak czytam o tych waszych lekarzach to szok. Ja mam super lekarza, chodzę prywatnie, wizyta kosztuje 80 zł, nie płaci się dodatkowo za USG, a USG jest prawie przy każdej wizycie, najpierw wizyty raz na dwa miesiące a potem co miesiąc. Facet jest zastępca ordynatora w szpitalu i super się mną zajęli. Mam też siostrę cioteczną położną więc rodziła ze mną :) lepiej być nie mogło!

Kuba przestał marudzić, robi się przytulasek z niego mały i kocha dawać buziaki :) jest górna dwójka, druga w natarciu i dwie jedyneczki, ale przestał marudzić, gorączki nie ma i super śpi! Odpukać... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #849369 przez vika
Tośka stan ząbków dwie dolne jedynki górna lewa dwojka a prawa w natarciu juz zaczyna się przebijać ....nie gorączkuje noce przesypia ładnie ale wczoraj cały dzien była śpiąca i miała 3 drzemki po godz trzecia 1,5 godz...dziś obudzila sie po 7 i już śpi :ohmy: i ciągle trze oczy albo ciąga się za uszy...no i na noc pierwszy raz od X czasu wypila tylko 70 ml mleczka :ohmy: na szczęście rano zjadla okolo 190 ml zobaczymy jak dalej ...no i przytulas od kilku dni ...cały czas tylko przy mnie i na ręce :ohmy: oj psuje mi się dziecie ....i muszę ją na rączkach do spania wyciszyć dopiero jak klei oczka to odkladam inaczej jest ryk i obijanie się w łóżeczku a zawsze sama padała :ohmy: mam nadzieję,że to minie :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #849380 przez tysiiiak
Kuba zasypia sam ale też przytulak się zrobił ;) Co chwile jest przy moich kolanach i się wdrapuje żeby się poprzytulać :) :laugh:
Vika a Kinia już wie ? :blink: :)

11 lata 1 miesiąc temu #849388 przez vika
Tysiak nie i jeszcze troszkę poczekam nim jej powiem ....już kilka razy poroniłam do 10 tyg więc teraz nie chce siać ziarna niepewności ....z Tośką też się póżno dowiedziala ...w ogole mamy zamiar długo czekać nim się inni dowiedzą tylko moje przyjacioły bo przecież muszę wytłumaczyć dlaczego z siłki zrezygnowalam choć tak się zarzekałam,że tym razem będe chodzic :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #849394 przez anek
Anabell gratulacje;)to sie dziewczyny rozkręciły ;) nastepna pewnie Alex :laugh:

Ja na chwilke.Walczymy z zapaleniem oskrzeli.Lena nie dostała antybiotyku tylko ma wziewy.maruda na maksa.
Karina dobrze kojarze ze Irinka miała zap oskrzeli??długo ten kaszel trwał?Byliscie na antybityku czy wziewach?

11 lata 1 miesiąc temu #849413 przez Alex_87
Zuza też strasznie ciągnie się za uszy, pamiętam, że kiedyś już tak było, w sumie to może i na zęby, bo przed dolnymi jedynkami miała katar (teraz też miała) i ciągnęła się za uszy. Poza tym górne dziąsła czerwone. Na szczęście ładnie śpi, no może ze dwa razy się budzi ale tylko na smoka. No i je obiad na trzy razy, mleko je ładnie.

No okaże się czy będę następna, bo teraz tak się nakręciłam bo tych waszych testach, że może aż za bardzo chce i nic nie wyjdzie ;) także próbuje się aż tak nie nastawiać i na luzaku do tego podejść :D

Lipa z tymi lekarzami, płacimy tyle składek a nawet będąc w ciąży nie wszystkie z nas mają zapewnioną odpowiednią opiekę, a podobno nawet kobiety nieubezpieczone mają prawo do darmowego leczenia w ciąży, dobre sobie...

11 lata 1 miesiąc temu #849431 przez tysiiiak
Zdrówka dla Lenki :kiss:
U nas co chwilę słyszę, że jakieś dziecko ma zapalenie płuc :( M. siostrzenica miała takie, że antybiotyk w zastrzyku musiała brać :/

Alex Mam nadzieję, że uda Ci się zachować ten loooooz bo ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i dla mnie to by było mega ciężkie się nie spinać :P

Też macie dziś takiego lenia ? B)

11 lata 1 miesiąc temu #849439 przez tweety
tysiak, tak, mam mega lenia. za to Adas wrecz przeciwnie.

zaraz ide sie szykowac do lekarza, golenie itd. pamietacie jak to bylo jak sie nic nie widzialo? hahaha

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849442 przez vika
tweety napisał:

tysiak, tak, mam mega lenia. za to Adas wrecz przeciwnie.

zaraz ide sie szykowac do lekarza, golenie itd. pamietacie jak to bylo jak sie nic nie widzialo? hahaha

hahaa dobre....do ostatniej chwili dawalam sobie z tym radę ale bylo cięzko :blink:
zdrówka dla Lenki :kiss: :kiss: :kiss:

Ojjjjjj ja też mam lenia ale juz pare rzeczy zrobilam ....na szczęście malej wczoraj zrobiłam krupniczek na króliczku i dla nas pulpeciory ...dziś tylko pranie i sprzatanie :)

11 lata 1 miesiąc temu #849453 przez pauluska
Oj coś mój post się zapodział

Anabelle gratulacje :)

Tweety pamiętam to było coś golenie na czuja ja miałam depilacje laserową więc włosków mało mi zostało i pamiętam jak zajechałam na porodówkę a pielęgniarki z tekstami że tak przygotowanej pacjentki nie widziały hahaha :D

Vika pisałam że zawsze możesz chodzić prywatnie na te ważniejsze badania zresztą i tak będziesz miała cc więc pewnie Cię wcześniej umówią, jak Tosie rodziłaś to dopiero jak skurcze miałaś zrobili Ci cc czy miałaś zaplanowaną datę ? Ja u swojego lekarza prowadziłam ciąże ale i tak na połówkowe pojechałam do innego aby potwierdził że wszystko ok ja to panikara ciążowa byłam :D

A i mam megaaaaaaaaaaaaa lenia mam taki okres że zaplamiłam już drugie spodnie dresowe najlepiej siedzieć i się nie ruszać a roboty tyle :lol: ale zaraz babcia przyjedzie do nas więc mamusia relaks ;)

11 lata 1 miesiąc temu #849457 przez Alex_87
A ja nie mam lenia :D niedługo idziemy na spacer, tylko Zuzka wstanie, wieje dzisiaj, ale może jakoś damy radę. jejuu jak ja nie cierpię wiatru :/

Tweety mierzyłaś sobie obwód brzucha? :D ja jakoś miesiąc przed porodem miałam 110 cm. przytyłam 23 kg, a moja siostra rodzi za 2,5 miesiące i tylko 10 heheh każda ciąża inna ;)

Tysiak ja też taka jestem. Jak sobie coś wymyślę, że chce kupić to już bym kupowała, a dopiero jak przemyślę to się okazuje co innego. Oczywiście później muszę przyznaj racje mojemu J. :D tak samo było z łóżkiem uparłam się na sypialniane wielkie łoże, a teraz po 1,5 roku musimy kupić jakieś rozkładane. Albo pomalowałam w pokoju ścianę na ciemny fiolet, a że ciemno w tym pokoju, to teraz na wiosnę musze przemalować na jaśniejszy kolor ;) ajj ten mój mąż to ze mną ma :D

Lenko zdrowiej szybko :)

Podobno w przyszły weekend ma być 15 stopni :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #849461 przez Daarikaa
Pauluska zadowolona jestes z efektow depilacji laserowej? Ile muialas powtarzac zabiegow, ile Cie to kosztowalo jesli moge zapytac? Przymierzam sie do tego wiec chcialabym zaciagnac jezyka :)

Tweety teraz lusterko to przyjaciel przy depilacji hehe :D

Zdrowka dla Lenki! Buziolki :kiss:

Ostatni

mi dniami Klaudia to spioch, co godzine trze oczy i musze ja polozyc, teraz tez spi a zasnela o 9:20 hmmm

Czy Wasze dzieci tez szarpia sie za wlosy, normalnie mnie Klaudia dobija jak ciagnie sobie te trzy wloski na krzyz :D

Alex Klaudia tez lapie sie za uszy ale nie ciagnie, kiedys pociagnela za mocno i wyla wiec przerzucila sie na wlosy :D:D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849473 przez pauluska
Daarikaa jestem bardzo zadowolona ! Wygoda niesamowita :) Miałam 5 zabiegów najpierw trzy później było lato i zrobiłam jeszcze dwa (to co 2 msc się robi) za trzy pierwsze zabiegi płaciłam 450 zł później 250 zł bo od czwartego zabiegu zniżka coś ok 50 % co roku powinno się zrobić zabieg przypominający aby utrzymać efekt no ale ja zaszłam w ciąże teraz miałam robić ale akurat jak babka z laserem do mojej mieściny przyjeżdża to mi okres wypada heheh więc będę musiała do Lublina pojechać po wakacjach na zabieg przypominający i pachy będę robiła. Nie daj się nabierać na żadne lasery IPL to jedno wielkie g..... jak chcesz się trwale pozbyć owłosienia to tylko LightSheer

Alex ja to tak urządziłam mieszkanie po ślubie że nie było gdzie łóżeczka wstawić więc przed porodem remont i był remont rok po roku hahah też miałam ciemny fiolet w sypialni ;) ale teraz wszędzie mam jasne kolory zdecydowanie jest lepiej :) co najśmieszniejsze meble wymieniałam sypialnianie bo stwierdziłam że czarne do brązu nie pasują hahah a teraz mam plamy na roletach których nie mogę zmyć i też męczę męża że musimy kupić nowe :D

11 lata 1 miesiąc temu #849486 przez vika
Pauluska nie byłam umowiona na cc chcieli bym rodzila naturalnie ...o 6 rano 7 dni po terminie odeszly mi wody na porodówce od 7
o 13 wymiotowalam już z bólu rozwarcia zero skurcze minimalne ....
o 16 rozwarcie na dwa palce o 17 nie moglam juz sama oddychać ....od 18 stwierdzili,że jest ryzyko pękającej macicy rozwarcie dalej na dwa palce skurcze czasem osiągaly 65% zalecili cesarkę i do 19 czekalam na sale bo byla zajęta ...dodam,że dwa razy dostalam relanium dodatkowo kroplowki i antybiotyk bali się jakiejś infekcji ....oj nie chce mi się szczegółowo opisywać ale to było 12 godzin okropnej męczarni...a wiłam się jak węgorz ....gdyby nie polożna która schodzila ze zmiany i naciskala lekarza nie wiem ile jeszcze by czekali...dupek przychodzil co kilka godz i tylko patrzal na zapiski z ktg gdzie skurcze były minimalne....potem po porodzie ordynator potwierdzil problemy z macicą :ohmy:
pierwszy porod też miałam pechowy .....od 13 wstrzymywali mi poród do 17 czekałam na anastezjologa poród od 7 rano byl wywoływany zaczelo sie przed 9 po 12 przebili mi pęcherz i wody były strasznie zielone do tego bardzo krwawilam brrrrrr.......no i mowilam sobie,że nigdy więcej :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #849510 przez Anabelle
Haha pauluska - mi też się laserówka marzy, ... może kiedyś ;) w końcu mam sporo znajomych którzy to wykonują, ale też iść na samolocik do znajomej? hmm :P

Tweety, oj tak ;D to golenie przed porodem haha miałam 120 cm w brzuchu i brak czucia skóry. No i z lustereczkiem pod prysznic ;D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka