BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu #849520 przez pauluska
Vika ojej to miałaś przeżycia nie dziwię się że ciężko Ci wybrać lekarza wiedz o tym że masz prawo nie zgodzić się na poród naturalny jak miałaś już wykonywaną cc ! zresztą po tak krótkim odstępie czasu po ostatniej cc wątpie że lekarz nawet by Cię namawiał na poród naturalny bo jest to bardzo niebezpieczne dla rodzącej

Anabelle a tam co się przejmujesz samolocikiem przed znajomą haha ważne że gładko będzie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #849566 przez joasia10015
Witam z rana :) Noooo może z południa :laugh:
Anabelle GRATULACJEEEEEEEEE!!!!!!! aZ ŁZA Sie w oku kręci ze\wzruszenia :blush:
Ale wam zazdroszczę ,mam cały czas cichą nadzieję że kiedyś jeszcze zobacze dwie krechy na teście :blush:
Laski też mam dziś lenia-jak co dzień :silly: Ale pare rzeczy już dziś zrobiłam ... a najlepszy numer dzisiejszego dnia...Rano,8 godzina,dzieci uszykowane do wyjazdu (do przedszkola)a ja ku*wa kluczyków od auta nie mam :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Masakra!!! Przeszukałam wszystko,w końcu o 8;30 zadzwoniłam po sasiadkę i mnie podwiozła :side: No i tak myślę,myślę,myśleee...szukam,szukam.... i wiecie gdzie sie znalazły?
W aucie w zamku od bagażnika ... masakra!! Całą noc auto było na tacy podane złodziejom -na podwórku ,brama otwarta do tego kluczyki :S A to wszystko wina tej pieprzonej spacerówki-(haha jeszcze jej nie mam a już klnę :P ) BO poszłam do auta zmierzyć bagażnik czy wózek wejdzie,otworzyłąm ,zmierzyłam ale już nie wyciągnęłam kluczy :huh: Za dużo na głowie po prostu :blink:

Jeśli chodzi o GINA to ciężki temat -ja obie ciąże chodziłam prywatnie .Pierwszy raz do kobitki,była przy moim porodzie...ale co z tego jak przeczołagała mnie 24h.z bólami co kilka minut i w nosie mnie miała :huh: PO tym czasie zbadała mnie i pow.że jeszcze poczekamy (miałam 2,5 cm.rozwarcia :ohmy: )Gdyby nie kumata położna to mogłaby sie zle skonczyc...Miłosz urodził sie już z zielonymi wodami :angry: (o tym dowiedziałam sie z wypisu )
Z MIkim poszłam do faceta (przystojniak ) z polecenia jednej znajomej...Pierwsza wizyta była ciężka..bo jak zobaczyłąm jego gabinet cofnięty w czasie o jakieś 20 lat :ohmy: (ale czysty oczywiście ) to żałowałam że tam poszłam ....ALe okazał sie tak zajebistym GINEM ze szok!!! Z każdej wizyty wracałam tak uśmiechnięta i naładowana dobra energią że kiedyś .mu pow.że powinien być psychologiem :blush: Kiedy opowiedziałm mu o swoim pierwszym porodzie ,i zobaczył moje przerażenie że znowu bede sie tak męczyć to w 5 min.uświadomił mnie że na to nie pozwoli :blush: W sumie to pozniej mi wytłumaczył dlaczego nie byłam w stanie urodzić naturalnie Miłosza,i dlaczego na 99% nie urodzę naturalnie MIkusia ( problemy z szyjką )
W szpitalu w którym rodziłam była MILION lekarzy,ale to on sam mi zrobił cc,mógłby po tym mieć mnie gdzieś a on jeszcze mnie znalazł na oddziale ,przyszedł zobaczyć rane ,i jeszcze zagadał...Baaaardzo to było mile z jego strony :blush: NIe spodziewałam sie :blush: A sąsiadki z sali jak go zobaczyły to pow.ze chętnie sie przejda do niego :silly: Z tego co wiem od znajomych które do niego chodzą ,żadnej nie odwiedzał w szpitalu :silly: Może mu sie moja....,,RANA ,, spodobała :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:
Jestem zachwycona tym ginem,i mam do niego 100% zaufania :blink:
Achhh to sie rozpisałam :S Miło sie wspomina takie sytuacje :blink:
Apropo rany po cc-dziewczyny jak tam???Moja trochę jeszcze dochodzi do siebie ,ale ogólnie jest dobrze :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #849567 przez tweety
to byla katorga. mam tak wielki brzuch ze nie dosc xe nie widze ale tez nie sięgam

a przytylam 9 kilo, z Kacprem mialam na tym etapoe juz 17 wiec niezle jesr.

u nas lapanie za uszy ale to chyba na spiocha a nie zeby

11 lata 1 miesiąc temu #849568 przez tysiiiak
Chciałam wziąć szkraba na spacerosa bo ładna pogoda a ten zjadł i zasnął podczas przebierania ;) Zdąrzyłam mu zmienić pampersa i założyć bodziaka :P

Vika nooo nieciekawie z tymi porodami miałaś :( Teraz bankowo będziesz miała cc ;)

ojj też bym się pozbyła musu golenia :P Chyba najbardziej zależałoby mi na nogach :S :)

11 lata 1 miesiąc temu #849584 przez vika
No nie bylo ciekawie ...a juz po pierwszym porodzie lekarz stwierdzil,że każdy kolejny poród będzie poprzez cesarkę no ale minelo ponad 10 lat i lekarzom wydaje się,że o te lata zmądrzeli....pierwszą ciąże chodzilam na NFZ do lekarza który pózniej przyjmował mój poród i nie było tak żle tylko rodzila w sylwestra i to byla najgorsza zima 2001 nie wiem czy pamiętacie ale dróg nie bylo...karetki nie dojeżdzaly ,,,,,no i lekarze też sie spóżniali do szpitala :ohmy: :ohmy: :ohmy: no i stąd to czekanie na anastezjologa...na szczęście z Kinia wszystko bylo ok tylko miala przepukline pępkową to podobno od wstrzymywania porodu w tym przypadku....
Joasiu u mnie jeden lekarz stwierdzil nieproporcjonalnośc bioder a drugi szyjki macicy :ohmy: :ohmy: :ohmy: co lekarz to inaczej....
nie no tym razem do razu będzie cesarka nie dam się wykończyć
:ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #849587 przez pauluska
Oj ja to też cała bym się wydepilowała ale najlepsze rezultaty są tam gdzie włosy grubsze i ciemniejsze czyli bikini i paszki :) A ja tonę masakra ! Pojechałam do miasta i na sygnale wracałam po pół godz nooo ale przynajmniej bezbolesne okresy hehe.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849629 przez kaikai
Pauluska kupilas juz spacerowke? bo ja sie tez zastanawiam nad Techno xt i BMW, Techno ma wygodniejsze rozkladanie oparcia bo BMW ma na taki pasek.

Anabelle gratulacje :) :) :)

11 lata 1 miesiąc temu #849635 przez KarinaM
Anek tak Irina miała zap. oskrzeli. Dostała antybiotyk Augmentin i Pulmicort do nebulizatora. Więc inhalacje robiliśmy dwa razy dziennie.

Anabelle gratulacje.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #849647 przez pauluska
kaikai jeszcze nie ale na pewno kupujemy techno xt moja koleżanka ma służy już jej 2 lata jest bardzo zadowolona myślę że na początku kwietnia kupimy ;)

11 lata 1 miesiąc temu #849650 przez KarinaM
Anek pytalas czy długo kaslala. Po wybraniu antybiotyku kaszel miała jeszcze długo. Około tygodnia a nawet półtora. Robiliśmy jeszcze przez ten czas inhalacje.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #849651 przez kaikai
My tez tak ok kwietnia chcemy kupic, jeszcze w sklepie porownam oba modele. Mi sie podoba granatowy ;)

11 lata 1 miesiąc temu #849657 przez ewela86
Hej, jeszcze nie zdążyłam nadrobić ale najpierw napiszę co u nas bo jak skończę czytać co naskrobałyście to mała się obudzi a jeszcze ćwiczenia przede mną :ohmy:

my byliśmy dzisiaj u lekarza bo wyskoczyły jej 3 czerwone plamki wokół szyi (smarować maścią 5x dziennie - jutro do odbioru) poza tym przyplątało się do niej jakieś dziadostwo z tyłu głowy przy szyjce, takie 2 jakby krostki ale takie szorstkie. wg pani doktor to mięczak zakaźny :huh: podobno samo zniknie ale trzeba trochę na to poczekać a jak siębędzie powiększać lub rozmrażać :ohmy: to do dermatologa...

poza tym muszę się pochwalić :) z sukcesem zaczęliśmy dzisiaj nocnikowanie: rano kupka a potem po 1 drzemce siusiu :lol:

dobra - idę się pogimnastykować i was nadrobić!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849661 przez paninka87
Hej! Mam nadzieję że uda mi się coś skrobnąć bo w domu będzie ciężko.... w pracy też nie mam chwili wytchnienia ;) a czuje się... gorzej niestety... nos zapchany, głowa ciężka, kaszel się nasilił :angry: Blanka też wieczorem miała atak kaszlu :ohmy: w nocy nie kaszle ale straszycie mnie tymi oskrzelami :ohmy: B)

Aleeeee Wam zazdroszczę tych dwóch kreseczek!!! Anabelle ogromne gratki :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie lekarz podobnie jak demoniqe... chodziłam w każdej ciąży, siostra też... wizyta 80 zł z badaniem USG, tętna, na końcu ciąży KTG co tydzień i szczegółowe objaśnia to już w szpitalu na NFZ... tylko że teraz to już były zastępca ordynatora ... przy porodach nie był mi potrzebny bo miałam super położną ale to teraz z Blanką... heh 2 poród wspominam z uśmiechem na twarzy :)

11 lata 1 miesiąc temu #849686 przez vika
A moj mąż dziś znów będzie robil pączki i dodatkowo faworki :) hmmmm ostatnio zamrozilam kilka i odmrażałam w mikrofali Ojjjjjj jakie były pyszne caly tydzień po kilka dziennie jadłam i jeszcze mi mało :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #849695 przez tysiiiak
Vika normalnie rozpusta :) ! Zdolny ten Twój mezus jak się tak paczkami zajadasz :) czyżby zachcianka ciazowa? :D

Paninka zdrowka :* wygrzej się porządnie :)

Kuba wstał po godzince i wyszliśmy na spacerek i znów zasnął teraz śpi dalej na balkonie to już 1.5 h :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka