BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #849938 przez joasia10015
ewela to numer z kluczami :laugh: Wyobrażam sobie że nie było ci wesoło :laugh:
NIe wiem czy opisywałam ale chyba jak byłam w ciązy też zgubiłam kluczyk od auta(byłam u siostry na noc) obszukałam wszystko,wypytałam wszystkich sasiadów i NIC !!! Dwa dni i zero ,a że z auta do jej kamienicy idzie sie kawałek to byłam pewna że kluczyk poszedł sie wali* :S Pewien ,,złodziejaszek,,włamał mi sie do auta (na moją prośbę ) inny gościu rozkręcił całą stacyjkę ,a szwagier ze stacyjką pojechał dorobić klucz aż pod POznań ( 50km.) Cała ta przyjemność wyniosła mnie jakieś 400 zł. :S

Ale najśmieszniejsze jest to że po kilku dniach jak kluczyk sie znalazł :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Sistra robiła pranie i znalazła w koszu na ciuchy :ohmy: Widocznie jak sie przebierałam to ze spodni wypadły i tam wleciały :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S

Nie wspomnę już o sytuacji kiedy mąż gubi prawko,albo dowód i twierdzi że GDZIEŚ ZGUBIŁ,TRZEBA NA POLICJĘ ZGŁOSIĆ,PRZESZUKAŁ JUZ WSZYSTKO W TYM 100 RAZY PORTFEL...no i nagle żona (w sensie JA)bierze portfel i nagle sie znajduje wszystko :dry: :lol:
Laski czy wasi faceci też nie potrafią nic znalezc? ALe nie tak jak nasze przypadki tylko np.proszę męża ,,IDŻ TAM W KUCHNI W SZAFCE NA DOLE OBOK LODÓWKI ,JEST TAKI POJEMNIK NIEBIESKI ,Z OBRAZKIEM MYSZKI MIKI -PRZYNIEŚ MI GO PROSZĘ ,,mój M.i dzie i co słyszę???? NIE MAAAAAAAA :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: A ja ide i odrazu znajduje-i tak jest praktycznie co dzień-ja wiem że coś tam ,gdzieś tam jest a on idzie i nie widzi -MASAKRA z tymi chłopami :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #849940 przez Olga60
paninka drosetux to lek homeopatyczny, raczej ma działać wspomagająco w leczeniu, a piszesz, że mała ma mega kaszel, więc faktycznie idź jutro do innego pediatry :(

Boszeee, ostatnio ciągle zawiesza się to forum :angry:

10 lata 9 miesiąc temu #849946 przez joasia10015
Olga60 napisał:

Jeśli chodzi o używki i inne dziwne rzeczy jestem wyluzowana. Wszystko dla ludzi w granicach rozsądku (sama lubię ;) ), mój mąż UWIELBIA oglądać gołe baby :laugh: i też nie mam z tym problemu bo też zdarzy mi się zerknąć :cheer: :lol:
Ale sex z facetem który mnie wku...a .... :huh: z tego by dzieci nie było :side: :P

DOBRE OLGA,DOBREEEE...CHYBA PODSUMOWAŁAŚ CAŁY TEMAT O FACETACH :blink:
ps.każdy facet lubi gołe babki -jeśli mówi że nie lubi to GEJ :blink: a swoją drogą ja oglądam razem z mężem i miły wieczór rozpoczęty :blush: :blush: :blush: :blush: Chociaz M.sie zazwyczaj wkórza na mnie bo ja wiecznie,,Ejjj ta ma cycki sztuczne,, :blink: ,,A ta to se odessała trochę,, ;) ,,Ejjjj ja bym tak nie umiała ,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hihi aż za mężem zatęskniłam :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #849947 przez Anabelle
Cóż my zaprawieni w bojach bo Antek miał zapalenie oskrzeli w grudniu, a końcem stycznia zapalenie płuc, oskrzeli, gardła, nosa i uszu. Później 2 kolejne infekcje.

Obecnie jak tylko kaszlnie to lece prywatnie do pulmunologa ze szpitala dzieciecego - pani ordynator.

Tyle, że ona zabroniła mi lać olejkami Antkowi czy smarować go typu viks, bo są to bardzo silne zapachowo rzeczy i przy niemowlętach nie zaleca się tego stosować. Bardzo często powodują wręcz trudności z oddychaniem niż pomagają. Sporo dzieci też uczulają. Często trafiają do szpitala dzieci z dusznościami właśnie po takich rewelacjach.

Swietne są inhalacje. Profilaktycznie również powinno się robić inhalacje z solą fizjologiczną żeby oczyścić i nawilżyc drogi oddechowe. Przy katarze również dają ulgę.

Katar tak czy siak bedzie trwał z tydzień, możemy jedynie pomóc dziecku oddychać częstym odciąganiem, psikaniem solą oraz ihalacjami.

Z gardłem już gorzej. W ciągu kilku godzin może rozwinąć się infekcja dróg oddechowych. U nas zapalenie płuc i duszności to była kwestia kilku godzin.

10 lata 9 miesiąc temu #849948 przez anek
Ja tam tez jestem tolerancyjna na uzywki :) sama nie lubie, jakos mnie nie kręci to ale M.jak jestesmy na imprezie i ma ochote zapalic to nie mam nic przeciwko ;)

Olga u Was przy infekcji była gorączka?

Moja doktorka dała nam tez inhalacje ale mowiła ze jak Lena zacznie mocno goraczkowac to zeby przyjechac po antybiotyk.No i własnie popołudniu zagorączkowała i dała nam Augmentin.

Karina troche Cie pomecze :P Jak Irina tolerowała antybiotyk bo kurde Lene na wymioty naciaga.dałam o 19 ,pozniej było oki a o 21 wypiła mleczko i za sekunde wszystko zwymiotowała.

10 lata 9 miesiąc temu #849949 przez paninka87
Forum ma zawiechę jak ja dzisiaj... w pracy chciałam się napić niezaparzonej kawy, zapędziłam się i ominęłam moje auto... jeszcze coś było ale amnezja.
Mąż też radzi lekarza... qwa niech spakuje dzieciaka i jedzie jutro bo ja też opadam z sił :angry:
... idę się kąpać bo czas najwyższy spać!!!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849950 przez Anabelle
Ja nie toleruje używek. Na papierosy i narkotyki mam istną alergię - zagryzłabym jakby mi ktoś wciskał. Serio. Ale jeśli bym mojego zobaczyła z papierosem lub skrętem to dostałby po gębie i dobrze o tym wie. Więc np przed Antkiem mówił, że jedzie do pracy, a było zupełnie inaczej. Znalazłam mu raz pare rzeczy w paczce papierosów. Dobrze wiedział jakie mam podejście. Jasno wyraziłam swoje poglądy jeszcze przed ślubem. Raz miałam partnera palacza i dla mnie jest to nie do zaakceptowania. Wolałabym, żeby na dziwki chodził niż zaczął palić. Taką agresje u mnie to wywołuje. A narkotyki to już w ogóle. Jak słysze temat legalizacji marihuany to gdyby mi ktoś dał widły to byłabym gotowa wybiec na ulice :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A jakby mój się ograniczał do patrzenia sie na baby przez monitor, to byłby mój najmniejszy problem ;) Sama oglądam różne rzeczy i mam sporo zabawek ;) Zresztą często ich używamy.

No dobra. Nie pogrążam się haha.

Idę się wykąpać bo Antek już 3 razy wstał.

10 lata 9 miesiąc temu #849955 przez Olga60
Anek nie miała gorączki, więc to był wirus.

Z tym oglądaniem gołych bab ;) wiele kobiet niestety ma problem i bardzo często słyszę jak to żony awantury o to robią :ohmy: :laugh: (w mojej pracy jest 90% facetów :lol: :silly: )

10 lata 9 miesiąc temu #849956 przez ewela86
u nas w domu jedynymi używkami są te właśnie z monitora :lol: mąż przeciwnik zarówno papierosów jak i innych używek a nawet za alkoholem nie przepada (czasem to mi nawet głupio kiedy mam ochotę chlapnąć sobie jakiegoś drina lub winko i muszę go namawiać B) :huh:

10 lata 9 miesiąc temu #849959 przez ewela86
olga u mnie w pracy ja jestem jedyną kobietą :lol: ja też tego nie rozumiem: to chyba taki zdrowy odruch u facetów, lepsze chyba to niż "używanie" w realu albo co gorsza oglądanie facetów :lol: :lol: :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #849960 przez anek
no własnie.a my sie od tygodnia bujamy z przeziebieniem teraz doszły wziewy i miałam nadzije ze to wirus i sobie poradzimy ale jak juz doszło 39st gorączki dałam za wygraną i pojechałam po antybiotyk :(

tez ide spac bo padam.ostatnie noce porazka,dzisiejsz pewnie podobnie.pa.

10 lata 9 miesiąc temu #849961 przez vika
Olga kurczę tolerncyjna babka z Ciebie ...pewnie dlatego masz naj mniej problemów :)
ja tam nie toleruje używek a mój uwielbia :angry: choc odkąd jesteśmy razem ogranicza sie do raz na pół roku czy rok :ohmy: a dla mnie to temat do wojny :) NIE I KONIEC.....
Gołe babki....hmmmm wole jak sobie pogra w tysiąca na necie i on chyba też bo jakoś nigdy nie widziałam by oglądał :ohmy: Hmmmmm Joasiu może mój M to Gej :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Alex wyrażnie napisalam,że ja mam chlerny problem z nieufnością i wiem,że mało jest tak ciężkich przypadków :lol: :lol: :woohoo:
A mój M mnie wlaśnie WK....... pączki jemu nie wyrosły tak jak chcial i wiecie co zrobil....wyrzucił do kosza :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: a mi aż sie płakać zachcialao :huh: :huh: :huh: nosz co za dupek....zamiast przyjśc do mnie i zapytać co z tym zrobic :dry: :dry: no to zostały mi faworki :huh:

10 lata 9 miesiąc temu #849964 przez Olga60
Anabelle a skąd u Ciebie taka agresja do trawki??? Przyjemny zapach, dobrze robi, stosowana nawet w leczeniu :woohoo: , papierosy faktycznie fuj (rzuciliśmy z mężem jakieś dwa lata temu :P ). Będę się czepiać, to Twój mąż z tymi babeczkami tak bardziej namacalnie :huh: ????

10 lata 9 miesiąc temu #849971 przez Olga60
Vika u nas w domu są problemy z natury porządkowo-organizacyjnej. Mój mąż to bałaganiarz, który zawsze na wszystko ma czas :angry: :silly:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849975 przez pauluska
Hahah ja tak samo na używki jestem tolerancyjna sama lubię się zrelaksować ;) mój mąż ogląda strony "zakazane" i nie mam z tym problemu, sama popatrzę zresztą lubię patrzeć na ładne babeczki na ulicy i często komentuje do męża a z facetem musi być coś nie tak jak nie zwróci uwagi na fajną laskę a zazdrość o takie coś ? to właśnie jeden z objawów braku zaufania bo patrzenie to nie zdrada ;) Ale jak dwie osoby żyją razem i mają różne zdania to nic dziwnego że zgrzyty i jedno przed drugim musi się chować w końcu widziały gały co brały :) :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka