BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #850182 przez Sevilla
My z antybiotyków mieliśmy Hiconcin czy jakoś tak. Mały miał tydzień temu zapalenie tkanek przy oczodołowych i bez antybiotyku się niestety nie odbyło :(

demoniqe
zdradź mi sekret, jak ty to robisz, że tracisz kg. Ja ćwiczę z panią CH. co drugi dzień, 15 min kręcę hula hop, a przez dwa tyg. spadło mi po 1 cm z ud i pasa, a wskazówka na wadzę ani drgnęła. Pomijam temat zdrowego odżywania, bo to u mnie od jakiegoś czasu na porządku dziennym ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #850188 przez Olga60
anusias ranny ptaszek z Ciebie, tyle miejsc załatwiłaś :cheer: , pokaż Twoją Oleńkę.

Kupiłam ostatnio soczek z hippa marchew-jabłko, Natasza dostała po nim takiej sra...ki, od razu mega odparzenie, co ją tak mogło uczylić, wcześniej ten sam skład piła z bobo fruta i nic jej nie było :huh:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850197 przez demoniqe
Sevilla to dopiero początek więc pewnie na razie to co tracę to woda z organizmu :)

ale myślę, że dieta według Ewy i Vitalii (kupiłam dostęp do diety na 2 miesiące).

Warunek konieczny: jeść regularnie co 3 godziny i pić min 1,5 L wody dziennie

7:00 Owsianka z bananami i żurawiną (3 łyżki płatków owsianych zalewam jedną szklanką mleka 1,5% dodaję ok 10 szt żurawiny i pół banana.

10:00 Jogurt naturalny 150 ml z kiwi (albo maślanka z truskawkami mrożonymi, albo serek wiejski, albo jogurt z płatkami migdałowymi

13:00 2 kromki chleba pełnoziarnistego z sałatą, plasterkiem sera pleśniowego i pomidorem (albo z twarożkiem z rzodkiewką

16:00 Makaron pełnoziarnisty z bakłażanem i pomidorami i czosnkiem(duszone warzywa) albo pierś z kury na parze z brokułami. albo zupa brokułowa (z jogurtem)

19:00 Jogurt naturalny 150 ml z miodem i cynamonem albo sałatka warzywna (3 liście sałaty, rzodkiewka, pomidor, marchewka polane jogurtem).

Dużo tu nabiału strasznie a mało mięsa, ale jutro koniecznie zjem wołowinkę :)

mieszam te przepisy z przepisami Ewy

na tej stronie Vitalii sama sobie dobierasz ile czasu chcesz poświęcić na przygotowanie posiłków, jak często się ruszasz i czego nie lubisz jeść. Posiłki mogą się powtarzać, ale nie muszą. Ja wybrałam opcję żeby się nie powtarzały, bo wtedy mam więcej przepisów, a i tak je powtarzam.

Nie martw się że waga nie spada!! ważne centymetry!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850199 przez Alex_87
u nas też ciężko z usiedzeniem w krzesełku podczas jedzenia, czasem jej nie sadzam, po prostu siedzi sobie na podłodze i się bawi i w międzyczasie przychodzi do mnie i daje jej kanapkę, na pewno nie mam zamiaru jej ganiać po domu, jak nie przychodzi znaczy, że nie jest głodna. Chociaż obiad i II śniadanie staram się, żeby jednak jadła w krzesełku.

Tysiak ja się zastanawiam czy moja nie była w poprzednim wcieleniu psem :P bo raczkuje z zabawką w zębach, albo czasem sapie z wywalonym językiem jak pies heh
Co do prezentu, my jedziemy na urodziny do chrześnicy J., zażyczyła sobie puzzle z Hello Kitty...wbrew pozorom w zabawkowych bardzo mały wybór :/
a dla takiego malucha może kocyk, ramka na zdjęcia, album, a może jakiś fajny ciuszek, mata edukacyjna, łuk z zabawkami (zależy ile chcesz wydać)

U nas z kolei od 2 tyg jakieś krostki na pupie ale tylko na wieczór, nic nie zmieniałam, rano i w ciągu dnia tego nie ma, a na wieczór zawsze ją wysypie. Nefrolog stwierdziła, ze to od pampersów, ale nie ma różnicy czy nosi pampki czy wielo i tak są :huh:

Demonique Kubuś jest grzeczny, ale może Twoje następne dziecko też Ci będzie urządzało "nocne imprezki" :P Zuza śpi pięknie w nocy, ale ja już się szykuje przy następnym na nocne życie :D bo nigdy nie wiadomo

10 lata 9 miesiąc temu #850200 przez anek
ale naprodukowałyście, musiałam czytac na raty :) bo Lena nie lubi jak mam siedzi przy lapku a nie trzym ją na rączkach :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anusia22
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Olga u nas jak wyszły 2 dolne jedynki tak do tej pory nic.Widze ze cos na gorze zaczyna sie dziac ale bardziej mi to wygląda na dwóje a nie jedynke.

Karina dzieki za odp.Dzisiaj Lena wzieła antybiotyk(oczywiscie z zabawianiem itp.)i nie zwymiotowała.Naciagało Ją ale jakos poszło.
Co do chorowania dzieciaczków.MOj Sz. tez nie chorował, przez 7 lat miał 2 razy antybiot na uszy i tyle.Lena wszytsko łapie od Szyma.On przyniesie katar dam mu wit c , jakis czosneki
oki jest a u Niej sie rozwija.zresztą u nas zawsze pełno dzieciaków, jak nie siory to Szymka koledzy którzy "bawia "sie z Leną a nie zawsze sa do konca zdrowi...zabawa polega na uciekaniu Jej albo przyczepią jej cos do tyłka(rajstop), ona sie kręci bo szuka a Ci mało nie posikaja sie ze smiechu.

Demonigue dziecko dziecku nie równe.jedne beda pieknie przesypiac noce a drugie nie.MOja Lena tez urządza harce w nocy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850203 przez Sevilla
demoniqe to dieta nie za bardzo się różni od mojej, bo jem niemalże te same produkty ... wiem, że najważniejsze są centymetry, ale chyba większość kobiet na nie patrzy a na wskazówkę na zmorze kobiet... wogóle co za idiota wymyślił wagę, tylko się można zestresować ... :laugh: :silly: :silly:

Alex to Maksior chyba też był psem w poprzednim wcieleniu, bo w buzi nosi non stop zabawkę plastikowy gryzka na kółku. Oczywiście w buzi jest kółko, a nie gryzak

10 lata 9 miesiąc temu #850207 przez anek
zanim napisałam posta to Wy juz 10 innych, i jak tu nadązyc :P

Ewela moze własnie kocyk,karuzele,ubranko ładne,albo jakąs zabawke(bedzie na pozniej)typu hula kula.

Tysiiak 6-latek to cos dla mnie .U nas na topie są:Lego Chima(ninjago juz przeszło),Scianowiec z hotweelsów(nieiwem jak to sie pisze).są mniejsze lub wieksze wiec mozesz dopasowac do jakiej kasy chcesz wydac.Puzzle uwuelbia np z star warts lub ben10.Moze tez kupic np.jakąs koszulke, bluze z Angry birts.

Moja Młoda nie chce zadnych soczków pic ani bobofruty ani moje co sama robiłam np malinowe tylko rumianek, koperek,meliska no i wda.

Tysiiak to pospaliscie a my 6:40 pobudka :P

10 lata 9 miesiąc temu #850208 przez Sevilla
Kawał od mojej mamusi hihihihi :laugh: :laugh:
Proboszcz pewnej małej wioski świętuje 25-tą rocznicę święceń kapłańskich. Na specjalnie wynajętej sali zebrało się pokaźne grono miejscowych znakomitości.
Proboszcz, siedzący za specjalnym stołem na podwyższeniu, zwraca się do przybyłych parafian:
-Kochani moi!... Nie łatwo jest osobie takiej jak ja, mówić o rzeczach nie związanych z naszą wiarą. Dlatego potraktujmy to spotkanie na wesoło! Gdyby nie "tajemnica spowiedzi" mógłbym was tutaj rozbawić, zacznę jednak poważniej.
W pierwszym dniu po przybyciu tutaj, zmuszony byłem zadać sobie pytanie: gdzie ja trafiłem? Pierwszą osobą, którą wyspowiadałem był młody mężczyzna, który wyznał, że zdradza żonę z jej siostrą. Wyznał również, że zaraził się chorobą weneryczną od sekretarki swojego szefa. Jednak z upływem czasu nabrałem przekonania, że mieszkający tutaj ludzie są dobrzy i uczciwi, a to co przedstawiłem to był tylko incydent.

Po 20 minutach na salę wchodzi zdyszany wójt, który bardzo przeprasza za spóźnienie. Siada na miejscu obok proboszcza i poprawiając wąsa zaczyna mówić:
- Doskonale pamiętam dzień, w którym nasz dostojny jubilat zawitał do naszej parafii. Zresztą nie będę się chwalił, ale miałem zaszczyt być pierwszą osobą, którą nasz proboszcz wyspowiadał !!!

MORAŁ:
Kto się spóźnia, niech się lepiej nie odzywa....

10 lata 9 miesiąc temu #850214 przez Alex_87
Buehehe Sevi niezłe :D niby żart ale jednak płynie z niego jakaś nauka :D

Nooo taak jak Maks i Zuzka zaczną szczekać to się nie zdziwię :P Póki co moja piszczy aż mi dzwoni w uszach :huh:

Ewela ja chyba bym kupiła coś dla starszego dziecka już, jakąś zabawkę edukacyjną, dzieci szybko rosną, będzie jak znalazł za niedługo :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850216 przez Sevilla
Pozwolę sobie powstawiać trochę zdjęć mojego urwisa, bo go już tu dawno nie było :P
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #850221 przez Sevilla
Zdjęcie w spodenkach od babci :P
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #850227 przez paninka87
:laugh: :laugh:
Moja Młoda upodobała sobie szafkę z płytami i gazetami... wszystko fruwa. Raczkuje już wszędzie ale tak na spokojnie, jak mały żółwik;)
Ja też nie zmuszam do jedzenia i nie ganiam za dzieciakami... to jest chore :ohmy: znam przykład kuzynka męża musi podtykać UWAGA 8 latkowi jedzenie sposobem jak się bawi bo ciągle jest w ruchu, nie usiedzi to dziecko przy stole 2 minut... MASAKRA skoro nie chce to nie :ohmy: jeśli by zgłodniał to by wołał... i tak się bujają już prawie 9 lat :ohmy:

My też nie praktykujemy soczków... jedynie jak robimy kisiel

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850231 przez tysiiiak
No no Maksik super uśmiechnięty chłopaczek :D i coraz bardziej do taty podobny chociaż niewiem czy bardziej się da :P
cud :kiss: :kiss: :kiss:

A jeszcze co do dzielenia to Kuba mi na siłę smoka wpycha do buzi a jak wezmę to radocha na całego i szybko zabiera :P jedzenie raczej dla siebie zostawia :P

Kuba też wkłada sobie cos do buzi i z tym pomyka :D

Kawał dobry :D

Anek Kuba na odwrót. Nie chce żadnych herbatek a wodą pluje :( tylko soczki :/ i ostatnio sama też mu kompociki robię ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850233 przez anek
Paninka mzesz napisac proporcje jak robisz ten kisiel,ile soczku i ile mąki ziemn.moze tez zrobie bo przy chorobie nie chce nic mi jesc.

Sevilla Ile Maksiu ma cm?Wygląda na 1,5 roczne dziecko :)Jaki Usmiechniety fajnie :)

TYsiak mja gwiazda tez upodobała sobie stół szklany, tyle ze ona go gryzie, masuje dziąsełka :P

Młoda spi juz 2,5 godz :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #850241 przez Sevilla
tysiiiak młody faktycznie jest podobny do Michała, ale jak ostatnio teściowa pokazał mi zdjęcie Micha, jak miał nie cały roczek, to zero podobieństwa. Inny nos, usta, Michu miał blond kręcone włosy, a ten ma czarne i proste, z tyłu lekko mu się wywijają takie kędziorki ... Natomist moja mama, porównuje Maksika ze zdjęciami, jak ja byłam mała i mówi, że bardzo do mnie jest podobny z tego okresu

Co do podawania soczków, u nas Maks pluje nimi dalej niż widzi i się wykręca. Natomiast woda, herbatki nie słodzone mógłby pić hektolitrami. Mi ten fakt nie przeszkadza ani trochę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka