BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #850086 przez Olga60
to może coś o dzieciach :laugh:

Natasza jak zaczęła raczkować, to w jednej chwili potrafi być wszędzie :cheer: , oczywiście wstaje przy wszytkim, siada z raczka i z leżenia. Ząbki nadal dwa demoniqe u Was jak nic nie było to już prześcigacie inne dzieci :lol: , ale w natarciu jest górna jedynka.

Vika jakie są relacje Tosi z psem. Nasz maltańczyk zaczął się bać Nataszy odkąd zdzieliła go po łbie. Więc ona pomyka za nim i piszczy, zabiera mu zabawki, a on ucieka :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #850088 przez Anabelle
My mieliśmy jeden antybiotyk w szpitalu, później augmentin, później cedax (który antkowi bardzo smakował) no i zinnat którego okropnie nie lubił, ale tylko raz przez 10 dni lekko zwymiotował.

10 lata 9 miesiąc temu #850089 przez Anabelle
Ja dałam antkowi odrobine truskawek sklepowych, pokrzywił sie, ciut zjadł, ale nie wciskałam mu :) Nic mu nie było.

10 lata 9 miesiąc temu #850091 przez joasia10015
olga nie prawda,nie prawda -ja w nocy pisałam ... i od 7 jestem na nogach :dry: DO tego kilka pobudek nocnych ...hmmmm ile to jeszcze potrwa :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

moniak odezwij sie ,co tam u was?

Dziś pogoda kiepska ,i znowu mi sie nic nie chce :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #850093 przez Olga60
Anabelle teścik robiłaś?

10 lata 9 miesiąc temu #850104 przez lili91
Ja tez witam.

Jesli chodzi o Maje to raczkuje i wszedzie jej pelno wstaje przy wszzstkim co sie da a do tego nauczyla sie wchodzic na lezaczek i staje w nim. Rusza dupcia i tak sie husta aj tam moja Mala Age

10 lata 9 miesiąc temu #850106 przez vika
Witam Ja też od 7 na nogach jak co dzień hmmm co dzień od 6 a wczoraj i dziś mala pospala do 7 :ohmy: ale kładziemy ją spać około 20 tak celowo bo budzila się przed 6 a ja byłam nieprzytomna bo chodzimy co dzień po północy spać :ohmy:
dziś jeszcze całą noc mnie coś bolało :ohmy: kurcze nie wiem czy to ucisk na pęcherz :unsure: czy to możliwe by tak wcześnie :unsure: jak się opróżniłam to przechodzilo i za jakis czas od nowa :huh:
Olga nasz Max spieprza przed Tośką :laugh: włazi pod łóżko a ta kladzie sie na brzuchu wypina dupsko i zagląda pod łóżko krzycząc do niego :lol: a jak idzie w jego strone to ten się kuli i trzęsie ucieka dopiero jak go dotknie...ale jak Tośka coś je to stoi obok niej :angry: a ta jak jest na podłodze to się z nim dzieli :lol:
tez go pare razy pacła ale tak to go ładnie głaszcze tylko nasz pies jest taki trzęsidupek :side:

10 lata 9 miesiąc temu #850120 przez Sevilla
U nas koty spieprzają przed Maksem a on ma radochę i je goni wołając "kchy, kchy". Ma to swoje plusy, ja nie cierpię tych futrzaków, bo ich sierść jest wszędzie, do tego łażą po meblach w kuchni zostawiając ślady swoimi brudnymi łapskami, ale ze względu na teściową muszę je tolerować :dry: :dry:

Ja jestem na nogach od 5, bo na 6 jechałam do pracy :) Tragedia :) Po prostu już nie mogę się doczekać weekendu :lol: :lol:

Maks wstaje przy wszystkim, na wszystkim. Zrezygnowaliśmy z krzesełka do karmienia, bo w nim też wstaje i robi "tany, tany" dupą. A ja białej gorączki dostaje. Do tego najchętniej jadł by w ruchu, więc do karmienie jest walka, bo z dupskiem w miejscu nie chce usiedzieć. Mam świadomość, że jak przegramy tą walkę, jako rodzice, to potem będziemy ganiać za trzylatkiem z kanapką w ręku.

10 lata 9 miesiąc temu #850124 przez ewela86
ja te się witam dopiero, chociaż pobudka już o 6.30 :) ale i tak nie jest źle bo od jakiegoś tygodnia Diana się przestawiła i w w nocy a raczej rano budzi sie na jedzenie dop o 5 a nie o 1 jak wcześniej. z dnia na dzień tak przeskoczyła. mam nadzieję że zbliżamy się do przespanych nocek :)
teraz pierwsza drzemka

dziewczyny zastanawiałyście się co chciałybyście aby wasze dzieciaczki dostały na roczek? bo odezwali się chrzestni i się zastanawiam co im podpowiedzieć :dry:

i drugie pytanie: w weekend jedziemy w odwiedziny do znajomych którym urodziła się dzidzia, chłopiec teraz ma miesiąc i zastanawiam się co kupić w prezencie. staram się przypomnieć co było potrzebne i z czego ja byłabym zadowolona... wolałabym kupić coś co im się przyda.

10 lata 9 miesiąc temu #850134 przez pauluska
Ale naskrobałyście a wydawało mi się że do późna tu siedziałam :lol:

Temat facetów i kilka stron do przodu hahaha :) U nas noc ok, ja dzisiaj ciąg dalszy lenia ale dzisiaj sobie jeszcze na to pozwolę ;) A coś a antybiotykach było my też mieliśmy Cedax jak Iga miała ZUM i Zinatt jak anginę od wczoraj coś mi kaszle mam nadzieję że nic się nam z tego nie wykluję. A i u nas wróciła zima :ohmy: Śnieg pada ehhh ale przynajmniej kożuszek się przyda :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #850139 przez demoniqe
Alex ja dawałam małemu truskawkę z Lidla i mimo że słodka to krzywił się strasznie :) za to te w deserku Hippa z jogurtem uwielbia :)

Olga60 z zębami tak właśnie jest :) ale podobno im później wychodzą tym trwalsze więc ja się cieszę :) Kubie dwie dolne jedynki wyginają się w wachlarzyk. Mój M ma identyczne :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

miłego dnia :) ja od soboty kolejny kilogram w dół! wczoraj była przerwa od Skalpela Wyzwanie, kręciło mi się w głowie strasznie bo mam @, ale dziś jest ok i wracam do ćwiczeń.

10 lata 9 miesiąc temu #850145 przez demoniqe
Paninka ja przy katarze małego smarowałam mu pod noskiem olejkiem eukaliptusowym i psikałam Nasivin dla dzieci (to jest sól morska z dodatkiem leku) no i sól morska przed każdym spaniem. Brzuszkować trzeba dużo i oklepywać.

Kuba jeszcze nie był tak naprawdę chory (odpukać), ale jak zaczął mieć katar (chyba od zębów) to wieczorem zaczęłam mu podawać Vit C w kropelkach i jest zdrów jak rybka.

Moja sąsiadka z dołu urodziła miesiąc temu trzecie dziecko i jeszcze nie widziałam jej na spacerze. Ma straszne te dzieci... wiecznie wyją i krzyczą. Męża nigdy nie ma w domu. Chyba babka nie daje rady :( mimo, że dwójka ma około 3-4 lat to łobuzy straszne i budzą się w nocy bo je słyszę. Kuba pięknie przesypia całe nocki, a te wrzaskuny wyją pare razy.

10 lata 9 miesiąc temu #850147 przez anusias22
Hej! Ja juz od 6 na nogach :-P Zupe dla malej ugotowalam, bylam w kosciele i w ciuchu bo jest nowy towar. A teraz Ola ma drzemke to ja mam wolna chwilke.

10 lata 9 miesiąc temu #850164 przez anusias22
Jak Ola byla chora to podawalam jej augumentin syrop prospan tamtum verde do psikania na gardelko i inhalacje z mucosolvanem. Po inhalacji oklepywac plecki. Jak miala katar to na noc smarowalam piersi i plecki zelem depulol i kladlam pieluszke na piersi i na to body to zapach nie byl tak intensywny a dodatkowo rozgrzewal.

10 lata 9 miesiąc temu #850182 przez Sevilla
My z antybiotyków mieliśmy Hiconcin czy jakoś tak. Mały miał tydzień temu zapalenie tkanek przy oczodołowych i bez antybiotyku się niestety nie odbyło :(

demoniqe
zdradź mi sekret, jak ty to robisz, że tracisz kg. Ja ćwiczę z panią CH. co drugi dzień, 15 min kręcę hula hop, a przez dwa tyg. spadło mi po 1 cm z ud i pasa, a wskazówka na wadzę ani drgnęła. Pomijam temat zdrowego odżywania, bo to u mnie od jakiegoś czasu na porządku dziennym ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka