BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #853303 przez tysiiiak
Hejka :*

U nas też śliczna pogoda :) M. mnie straszy, że w przyszłym tygodniu mają zimnice wrócić na kilka dni :dry: Mam nadzieję, że się myli :)

Kuba w nocy obudził się raz na smoczusia i pięknie zasnął ALE był cały przesikany więc musiałam go rozbudzić przebieraniem. Na szczęście obyło się bez afer i łądnie potem zasnął :) Pospaliśmy do 8.30 :)

Wczoraj popołudniu wystawiłam Kubulka na balkon i założyłam mu na bodziaka z długim rękawkiem misiową bluzę i kamizelkę. Przykryty był kocykiem i nie było mu zimno. Chyba tak to na dworek ubiorę z jeszcze jedną bluzką z długim rękawkiem :)

A i odwróciłam wczoraj siedzisko spacerówki tyłem do mnie :) Kubie się podobało a mi było smutno :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #853311 przez pauluska
W przyszłym tygodniu mają być przelotne opady śniegu ! mam nadzieję że to tylko złe przepowiednie :D

10 lata 9 miesiąc temu #853319 przez Olga60
tysiiiak też tak wczoraj Natasze po południu wystawiłam na taras, body, bluza misiowa, leginsy i pod kocyk, a ja w spodenkach i krutkim rękawku B)

Jak nie kupię kurtki w h&m to ten płaszczyk też mi się podoba
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #853322 przez pauluska
Haha Olga właśnie miałam wklejać ten płaszczyk że go chyba wezmę dla Iguni :D

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853323 przez vika
Pauluska na jesien wylicytowalam kilka aukcji gdzie były ciuszki od 74 wzwyż i tak oto uzbierało się całe pudło ...no nie mówiąc o tym,że teraz też maz z teściową nakupowali ciuszkow w lidlu na 80 i pól szafki jest za dużych bodziaków leginsów i bluzek :laugh:
a tu Tośka w nowym spodium....troszkę jeszcze za duże ale za chwilę będzie jak znalazl
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

płaszczyk jest śliczny :) my mamy w kwiatki :P

10 lata 9 miesiąc temu #853336 przez Olga60
Tosia cudnie wygląda :kiss:

pauluska a jaki rozmiar weźmiesz i ile cm ma Iga?

10 lata 9 miesiąc temu #853337 przez Alex_87
Ślicznie Tosia wygląda w tym wdzianku :kiss:

Ja kupiłam wczoraj czapkę, na słońcu mam 20 stopni, więc musiałam na siłę już coś wybrać, średnio jestem z niej zadowolona, bo różowa, ale w tym fasonie tak słodko wyglądała :D
Zresztą i tak jeszcze jedną będę musiała kupić.

Wczoraj też zdecydowaliśmy się na spacerówkę Bomiko XL, ale jeszcze z miesiąc poczekamy, bo to i tak parasolka potrzebna jak będziemy jechać do teściów, żeby mniej miejsca w samochodzie zajmował.

Dziewczyny buty dla maluchów powinny być za kostkę czy przed?? Do tej pory myślałam, że za kostkę, ale w necie znalazłam sprzeczne info :/

Achhh pochwalę Wam się, Zuzi zrobiła wczoraj swój pierwszy kroczek :cheer: Chciałam ją wczoraj podać mężowi, trzymała się mnie za palec, puściła się i zanim mąż ją złapał to zrobiła kroczek :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853339 przez Daarikaa
hej

Dzis kupilam plaszczyk dla Klaudii, pozniej jade z nia na spacer wiec wieczorem wstawie zdjecie:)

Hehe ale Tosia superowo w tym wyglada! Taakaaa dluga sie w tym wydaje

Tysiiak no "niestety" nasze dzieci dorosleja ;)

Olga extra ten plaszczyk

Jak Klaudia wstanie to wybiore sie jeszcze do lumpka

Alex brawo dla Zuzki!!!

10 lata 9 miesiąc temu #853344 przez Olga60
Alex najważniejsze żeby podeszwa była miękka, sprawdzasz wyginając ją, niestety bardzo często buty dla dzieci mają twardą , wręcz sztywną podeszwę, a tu mądry artykuł :)

dziecisawazne.pl/male-stopy-jak-o-nie-dbac-jakie-buty-kupowac/

10 lata 9 miesiąc temu #853352 przez pauluska
Olga wezmę na 86 Iga ma tak z 79 cm ale ciuszki są ok na 80 więc mam nadzieję że na 86 płaszczyk nie będzie za mały hahah bo większego już nie ma.

Tosia super wygląda w kombinezonie na lato będzie jak znalazł bo fajnie bez niczego pod spodem będzie wyglądał i do tego jakieś sandałki :) Mała modelka

Ja jeszcze poluję na kurtkę jeansową.

Co do butów to głupota że mają być do kostki czytałam gdzieś artykuł bucik nie ma usztywniać nóżki dziecka tylko z nią współpracować jak znajdę do podrzucę .

10 lata 9 miesiąc temu #853357 przez Alex_87
Dlatego pytam...Kiedyś było przekonanie, że buty powinny być za kostkę, żeby usztywniać dziecku nóżkę, moja mama takie buciki nam kupowała, teraz pewnie już coś się pozmieniało. Jestem zielona w tym temacie, a chciałabym kupić małej wygodne buty. Wiem, że na pewno skórzane i z miękką podeszwą. Te adidaski co teraz ma niestety mają dość twardą podeszwę :/

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853368 przez vika
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

no oprucz tego mamy jeszcez kurtkę w której teraz chodzi srebrną i blado rożową taka na lato gdzieś jest :unsure: a nie mamy żadnej czapki i butów :ohmy:
gratulacje dla ZUZI :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #853376 przez Alex_87
Vika dostałaś od kogoś tyle ciuszków czy kupiłaś? :lol:
Nieźle, codziennie inna kreacja :D

10 lata 9 miesiąc temu #853379 przez Olga60
Vika ile rzeczy :cheer: , w życiu bym tego nie przerobiła ;) , katanka dżinsowa i kapotki MEGA :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853383 przez vika
Alex siwą kurteczkę next ona jest z podpinka bluzą kupilam jeszcze w ciąży
diw następne next kupilam z allegro Joasia linki wstawiala
niebieski plaszczyk z pepco różowy bezrękawnik dżinsowa kórtka polarkowy różowy plaszczyk/bluza i różowa bluza z allegro brazowy bezrękawnik z lumpa czerwony misiek Tośka dostala jak się urodzila biały kupilam jesienią a bezrękawnik miśkowaty od VIVI
oj uzbierało sie tego a nie mam jej w co ubrac :ohmy:
dobrze,że mnie natchnęło by zajrzeć do pudel bo o połowie rzeczy zapomnialam :laugh:
a spodni mam jeszcze raz tyle :ohmy: serio w szczególności sztruksy,dresy i dżinsy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka