BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 8 miesiąc temu #862293 przez ewela86
sevilla u Ciebie dzień na pełnych nocek w zamian za przespane nocki :) coś za coś :laugh:
no i powodzenia! zbieraj energię bo przy dwóch bąblach to nawet nocek pewnie nie b edziesz miała spokojnych :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #862304 przez sylkaax
U nas nocka ok wyjątkowo pobudka o 5 na mleko i pospalismy do 7 ;-) Teraz Adi walczy bo juz ledwo patrzy taki spiący ale wstaje. W ogole rano wstawal chwytając się zaglowka i ruszal obraz bo mamy nad łozkiem i mowie nie wolno i przestal ale obserwowal mnie i znowu dawaj więc ja.mowie Adrianek daj mamie buzi to jak nigdy posluszny nachylil się i otworzyl buzie hehe cwaniak myslal ze jak mi da buzi to będzie mogl ruszac obraz :-P
Dzisiaj pogoda do dupy niech juz się skonczy na 14 do pracy a jutro na 8 :-(

Sevilla Powodzenia w staraniach ;-)

10 lata 8 miesiąc temu #862323 przez lili91
Witajcie

Moja mala nawet ladnie przespala od 19 do 6 z jedna pobudka o 4 ale polozylam ja do nas i zasnela.

Niedawno wrocilysmy ze sklepu i Maja zasnela a ja sie wzielam za obiad. Moj zazyczyl sobie zupe wiec bedzie ogorkowa. Powiem Wam ze juz nie mam pomyslu co gotowac.

Tysiak mam pytanko do Ciebie. Z tego co widzialam na zdjeciach masz taki wozek jak my. Czy u Was tez tak telepocze kolo jak sie szybciej idzie. Chodzi o przednie, skreca w prawo w lewo a na wprost to jak zalapie.

Moze ktoras z Was tez ma tak przy innym wozku . Szukamy z K prźczyny i narazie nic nie przychodzi nam do glowy

Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale jak ktoras tak ma to pewnie sie domysli.
:blush: :blush:

10 lata 8 miesiąc temu #862335 przez Olga60
Mój pomysł na dzisiejszy obiad to zupa koperkowa z ryżem i naleśniki. Nie mogę Nataszy dawać słoików bo jej zakwaszają żołądek i brzydko jej pachnie z buziaczka :(

10 lata 8 miesiąc temu #862347 przez vika
Irinka i Nataszka świetne laleczki :kiss: :kiss: :kiss: też mamy te turkusowe leginsy i bodziaka chyba też??? made in lidl???
ja robie na obiad karkówkę w sosie własnym plus miały być kluski śląskie z suróweczką ale mąż tak się spieszyl do mamusi,że qrwa zapomnial kupić ziemniaki :ohmy: i będzie se sos z chlebem jadł....ja tam zjadlam już karkówkę z patelni :lol:
Tośce uwilam jakąś zupę z cukini na króliku .....sloikami to ona gardzi ....juz się nie poratuje kupnym żarciem :(

10 lata 8 miesiąc temu #862363 przez KarinaM
Olga właśnie myślałam czy nie zrobić dzisiaj nalesnikow na obiad dla Irinki. Igor też zje z chęcią.
A na kolację może zrobię gofry? Jak będzie mi się chciało.
Irina próbuje zasnąć na drugą drzemkę a ja polecę po Igora do szkoły.

Igorek

Irina

10 lata 8 miesiąc temu #862369 przez Daarikaa
Irinka i Nataszka pięknotki:)

Moniaaa synus uroczy!

U nas nocka pt. po co spisz mamo? pobudek duzoo i to napewno przez zeby bo w ciagu dnia non stop pakuje raczki do buzki, nie robi tak w innych przypadkach( jak sa rece w buzi = nieprzespana noc :D )

Olga z czym robisz zupke koperkowa?

Kiniaczek a w dzien jak Ci spi kawaler? masz szanse troszke odespac?

Klauida awlasnie zasnela na drzemke ale bardzo sie meczyla, gzila i gzila sie w tym lozku

10 lata 8 miesiąc temu #862371 przez lili91
Karina tez myslalam o gofrach.

10 lata 8 miesiąc temu #862373 przez Alex_87
a ja robie gyrosa :D Bo w nocy tak sobie udumałam ;)
na obiad mam z wczoraj pieczarkową, a Zuzka pulpeciki. Słoik kupny został mi jeszcze jeden, więc kiedyś wcisnę małej, żeby nie stał niepotrzebnie, jakoś wolę jej sama gotować.

ojj u nas też lada moment powinny wyjść górne jedynki, niby mała nie marudzi ale mało je, przed tamtymi zębami też tak miała :dry:

Sevilla dawaj dawaj, może razem na grudniówkach wylądujemy :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862377 przez Daarikaa
Juz wystrojona do prababci na impreze :)

u abbci na kolanach ( obiecana fotka w plaszczyku) troszke slabo go widac jak zrobie lepsze ujecie to wkleje

a tutaj robi "takaaaa duza" ostatnio caly czas to pokazuje :D:D
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #862386 przez KarinaM
Daarikaa Klaudunia cudna. Ach te oczy.

Irinie idzie prawa trójka na górze ( niedługo powinna się przebić bo widać pod dziąsłem). Pewnie od tego katar. Ale już się zmniejsza ten katar i nie zapisałam Jej dzisiaj do lekarza. Jak jutro będzie miała to zapiszę Ją. Ale to pewnie od tego zęba.

No i śpi. I ja też idę się położyć bo moja kochana mama stwierdziła żebym się położyła a Ona pójdzie po Igora. Kocham tą kobietę. :laugh: :woohoo: :)

Igorek

Irina

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862389 przez paninka87
Heh temat jedzenia mój ulubiony... od razu robię się głodna ale nic pod ręką nie mam :P

Gofry chodzą za mną od paru dni... ale nie mam sprzętu ;)

Monia89 ja proponuję roladę serową można na zimno podać do tego sos czosnkowy
www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/...i_i_piersia_kurczaka

Albo zawijane filety z kurczaka... my robimy na wiele sposobów:
- z szynką serem papryką
- z pieczarkami
- z koperkiem i masełkiem
- z szparagami konserwowymi i masełkiem
- z feta i szpinakiem

Polecam też kotlety panierowane w krakersach cebulkowych (na ciepło lub zimno)
filety pokrojone na małe kawałki przyprawiamy pieprzem solą zalewamy maślanką zostawiamy to na noc, kruszymy krakersy zeby byly sypkie panierujemy kotleciki i na 20 min do piekarnika.

do tego sałatki grecka zawsze schodzi u nas albo z makaronu kółeczka do tego ogórek zielony szynka konserwowa koperek i sos czosnkowy (majonez + jogurt i czosnek) przyprawić pieprzem solą

albo małe kanapeczki z bagietki z pieczarkami lub tuńczykiem zapiekane w piekarniku posypane serem nasmarowane masełkiem dla lepszego smaku:P

No to się rozpisałam... uwielbiam pichcić ale nie mam kiedy :P

10 lata 8 miesiąc temu #862391 przez Sevilla
Alex ja jeszcze muszę z dwa cykle poczekać. Po pierwsze czekam na wyniki cytologii, po drugie ten cykl chyba będzie bezowulacyjny. Ja stosuję metodę Rotzera w określaniu dni płodnych i owulacji. Niestety moja temp cały czas wskazuje, że owulacji brak, na razie tylko śluz się zmienia na bardziej płodny i chcica jest na seks, ale kto to wie, jak się ten cykl skończy :silly: :laugh: :laugh: :unsure: :unsure:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862397 przez Olga60
Daarikaanajpierw wywar:
skrzydełka, marchewki, , pietruszki, seler, liść laurowy, ziele angielskie
po 30min wsypuję ryż
potem zabielam mąką i śmietanką, kroję w kosteczkę marchew, zagotowywuję i wyłączam. Na sam koniec wsypuję poszatkowany koperek 2 lub 3 w zależności od gara. WAŻNE NIE GOTOWAĆ KOPRU, straci kolor i zmieni smak

Klaudia jest taaaaka słodka, ten jej buziak do wycałowania :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #862398 przez ewela86
Daarika ależ z tej Klaudusi prześliczna modelka! a tatuś jaki dumny :)

jednak zamówiłam czerwony :) ten kolorowy wizualnie też mi się bardzo podoba, nawet chyba bardziej ale tamten wydaje mi się taki zgrabniejszy no i ma te gumki na kołach...
zobaczymy czy się głównej zainteresowanej spodoba :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka