BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 tygodni temu #496875 przez joasia10015
Ha,ha ,ha już sie boje-według zabobonów urodze przyszlego alkoholika(przez polany brzuszek woda ) no i zejdzie na złą drogę (bo sie maluje ;) )allleee chyba bedzie miało krecone włoski booooo ja sama jestem spod znaku BARANA :laugh: .Zgagi nie mam wiec ma byc łyse i jak sie ma jedno do drugiego??? Matko jakie ludzie kiedys mieli pomysły...SZOK.

CO do wspomnianych serów i alkoholu (wspomnianych przeze mnie )to jakos nie mam potrzeby że MUSZE wypic ale wczoraj byłam na urodzinkach i poprostu jakos mi zapachnialo to winko jak siostra piła no iiii naszło mnieeee!!!! Wypiłam w sumie pół lampeczki wina :( Trochę mam wyrzuty ,bo na własne zyczenie wypiłam-nikt mnie nie zmuszał-a przeciez mogłam zaszkodzic malenstwu :( Mam nadzieje że nie :) CO do sera to chodzi za mna od poczatku ciąży-nauczyłam sie jeśc sery własnie przez wytrawne winko ...no i jak już wczoraj wypiłam łyka winka i zobaczyłam serek to padłam....ALe licze że ten tyci kawałek nie zaszkodzi maluchowi :)
Dziewczynki zmieniajac temat od wczoraj naszła mnie znowu rwa kulszowa-wiecie co to za ból? Miała któras z was??? Ja piszę że ,,ZNOWU,, bo w pierwszej ciązy też miałam ten ból ale z drugiej strony :( Ból jest od lędzwi przez pośladek ,biodro,do kolana i czasem nawet do pięty-cos okropnego.WIem że są osoby i tymbardziej kobiety w ciąży które maja taka rwe kulszowa że bez tehabilitacji ani rusz :( Ja na szczescie jakos daje rade-mąż mi masuje,albo tak jak wczoraj ciepła woda w wannie mi pomaga :blush: Przypuszczam że to przez moja skoliozę -czytałam że to przez ucisk na jakis odcinek kregosłupa i z tego ten promieniujący ból :huh: :( Któraś miała??? Jeśli nie to nie życzę :blink:

Achhhh dziewczynki wpadłam na taki pomysł-może z okazji świat ,kiedy bedziemy sobie składac życzonka(bo napewno tak bedzie w tej naszej ,,brzuszkowej rodzince,, :kiss: ) ,może każda prześle jakies swoje zdjęcie z ,,terazniejszym ,,brzuszkiem???? Wtedy bedziemy mogły sie bliżej poznac-wtedy wiemy z kim ,,rozmawiamy,, ;) Tak sobie pomyślałam-oczywiscie jesli sama opanuje dodawanie fotek :unsure: I oczywiscie jesli macie takie mozliwosci :blink: :S
Dobra zmykam ,bo obiadek sie gotuje-oczywiscie jeszcze tu do was zajrze :S
Aszzzzz cholerna rwa-nie moge nawet siedziec :( :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #496880 przez Sevilla
Ja jestem za, zwłaszcza, że i tak po każdej wizycie robię zdjęcie brzuszka, by zobaczyć jak on się zmienia w przeciągu tych 4 tygodni :)

12 lata 4 tygodni temu #496915 przez lania
Ja w końcu przestałam narzekać na brak brzucha ;) :blink: , nadrabiam zaległości... :silly: :blink: :silly: :blink: :silly: :blink: :silly: :blink: Szkoda, że nie pomyślałam o tym, żeby Cyknąć się po każdej wizycie, fajne to by było, tylko że nie lubię siebie na zdjęciach...ale może sam brzunio :) ;) :) ;) :) ;)

Sevilla miło Cię zobaczyć :cheer: , Kiniaczek super brzusio :cheer:

12 lata 4 tygodni temu #496938 przez joasia10015
MoNIaaa od dłuższego czasu chciałam napisac tego posta z wielkimi podziekowaniami dla Ciebie ;-))) Jestes tu od poczatku-chyba nawet zalozylas ten wątek ;-) i moim zdaniem (chyba nie tylko moim) jestes takim dobrym duszkiem tego forum.Ilośc postow mówi to sama za siebie ;-) Wspierasz nas,dopingujesz,martwisz i wogóle....Mimo że przytrafiła ci sie taka smutna sytuacja z druga dzidzia to jestes cały czas z nami ;-) Wierze ze wszystkie jestesmy z toba ,,związane,, i że każda z nas czeka z utesknieniem na wiadomosc o twoim kolejnym brzuszku;-) Napewno chetnie kazda by sie Julcia zajęła żebys tylko mogła z mężem ,,pokombinowac ,,;-P
Dziekujemy że jestes z nami i caly czas cenimy sobie twoje rady-widac ze mądra z ciebie kobieta i czuje przez skórę że poprostu fajna babka z ciebie -DZIEKUJEMY ZE JESTES KOCHANA !!!!

12 lata 4 tygodni temu #496940 przez lalka
Joasia to co ja teraz czuję to rwa?????od kilku dni boli mnie pośladek...tak na wysokości kości ogonowej..a jak dłużej stoję to cierpnie mi pół tyłka!!!!!!!ból nie jest mocny...ale przeszkadza!!!!

ja zaoferowałam się kilka wiadomości temu,że po wizycie jutrzejszej u gina....wstawię zdjęcie nie dzieciaczka...bo już usg nie drukuje,ale mamusię dzieciaczka czyli mnie!!!

mogą pozawieszać wam się komputery,ale jak obiecałam słowa dotrzymam!!!

12 lata 4 tygodni temu #496947 przez lalka
Joasia każda Monia to wyjątkowa i mądra kobieta(moja siostra też Monika)

wrając do tematu słuchania muzyki to w pierwszej ciąży słuchałam duużoo muzyki...no i syn też bardzo lubi muzykę,ale już taki swój gatunek!!!!uwielbiałam też czytać książki ...pochłaniałam je ....każdy gatunek,rodzaj...tygodniowo czytałam po cztery książki...no niestety teraz jak syn ma czytać coś to spazmów dostaje!!!

12 lata 4 tygodni temu #496961 przez lania
joasia10015 napisał:

MoNIaaa od dłuższego czasu chciałam napisac tego posta z wielkimi podziekowaniami dla Ciebie ;-))) Jestes tu od poczatku-chyba nawet zalozylas ten wątek ;-) i moim zdaniem (chyba nie tylko moim) jestes takim dobrym duszkiem tego forum.Ilośc postow mówi to sama za siebie ;-) Wspierasz nas,dopingujesz,martwisz i wogóle....Mimo że przytrafiła ci sie taka smutna sytuacja z druga dzidzia to jestes cały czas z nami ;-) Wierze ze wszystkie jestesmy z toba ,,związane,, i że każda z nas czeka z utesknieniem na wiadomosc o twoim kolejnym brzuszku;-) Napewno chetnie kazda by sie Julcia zajęła żebys tylko mogła z mężem ,,pokombinowac ,,;-P
Dziekujemy że jestes z nami i caly czas cenimy sobie twoje rady-widac ze mądra z ciebie kobieta i czuje przez skórę że poprostu fajna babka z ciebie -DZIEKUJEMY ZE JESTES KOCHANA !!!!

POPIERAM w całej rozciągłości :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 4 tygodni temu #496963 przez lania
lalka napisał:

mogą pozawieszać wam się komputery,ale jak obiecałam słowa dotrzymam!!!

Bez przesady Lalka, czekamy :lol: :lol: :lol:

12 lata 4 tygodni temu #496968 przez hexia
lalka napisał:

a ma któraś pożyczyć barana...chciałabym żeby dziecko miało kręcone włosy!!!!

Kochana barana to nie mam,ale mam białego pudelka-miniaturkę,który wygląda jak mała słodka owieczka więc jakbyś się może poprzytulała do niej to może by jakiś lok się Twojemu dzidziusiowi udzielił :laugh: :laugh: JA tam mam darmowe grzanie brzusia-śpimy we troje-z piesiem,i zawsze się zwinie w kłębuszek i śpi,przyciskając się na wysokości mojego brzusia,albo usypia mi na kolanach albo jak siedzę po turecku :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Więc piecyczek dzidzia ma,że hej (w końcu "starsza siostra" chyba czuje,że coś rośnie mi w brzuszku).

Piękne foteczki kochane,i tak strasznie Wam tych usg zazdroszczę...Ale coś mi się wydaje,że jak pójdę za tydz w piątek to czasem na kasę chorych też mi może strzelić USG,bo to już będzie 19 tydz!!!Dlatego Mąż jedzie ze mną,żeby w razie co być!!!Choć rzecz jasna-połówkowe prywatnie będzie obowiązkowo,tylko muszę się z nim dogadać kiedy!!!!W NOWY ROK już wejdę planowo z 20tyg,więc fajnie,jakbym przed Sylwestrem miała to połówkowe za sobą...Może już się dowiemy co Dzidzia ma między nóżkami???

I Boże,Boże...żeby dzidzi zdrowa była,żeby wszystko z Nią/Nim było ok,jak być powinno... :cheer: :cheer: :cheer:

12 lata 4 tygodni temu #497000 przez lalka
hexia...piękna fotka!!!

12 lata 4 tygodni temu #497043 przez Sevilla
Haha widzę, że zapoczątkowałam wstawianie własnych zdjęć na awatraki, super przynajmniej wkońcu z nas wie, jak wygląda i można by powiedzieć, że rozmowa już się toczy w przysłowiowe cztery oczy :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #497065 przez JoannaL
Widzę dziewuszki w końcu powstawiałyście zdjęcia w awatarach. Super fotki. Ja zrobiłam sobie dziś zdjęcie brzuszka jak co miesiąc i w porównaniu do pierwszej ciąży jest sporo większy :) .
Joasiu popieram Twój pomysł. Jeżeli uda się jeszcze naprawić mojego laptopa to ja na pewno wrzucę foteczkę, chyba że uda mi się w stacjonarnym coś wykombinować :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #497090 przez JoannaL
Dzięki M mogę wam przedstawić małe porównanie. Brzuszek po lewej I ciąża grudzień 2010r, brzuszek po prawej II ciąża grudzień 2012. Troszkę różnicy jest :)
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #497094 przez hexia
Laski jak widać mojego avatara,bo ja ciągle bobasa widzę,a wstawiałam już kilka razy swoje foto z piesiem.... :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

12 lata 4 tygodni temu #497102 przez JoannaL
hexia napisał:

Laski jak widać mojego avatara,bo ja ciągle bobasa widzę,a wstawiałam już kilka razy swoje foto z piesiem.... :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

hexia widać, bynajmniej ja widzę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka