- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale męczę się już 5 dni
Dodam tylko, że nie strawię suszonych śliwek - zwracam je na sam zapach
Dziś próbuję Aktivi.
Macie takie wrażenie że raz brzuszek jest większy a raz mniejszy? Rano zawsze mówię do męża że chyba nie jestem w ciąży, wieczorem jak mi wsmarowywuje krem na rozstępy mówi że mój brzuszek rośnie w zastraszającym tempie nic z tego nie rozumiem... obaw ciąg dalszy widzę, jeszcze 8 dni do wizyty i zobaczę czy wszystko ok.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Joasia sliczne malenstwo nie moge sie doczekac az swoje zobacze wizyta 18 grudnia :D
Sevilla nie martw sie na zapas napewno okaze sie ze wszystko jest w porzadku ja nadal nie czuje zadnych ruchow no ale to pierwsza ciaza i tlumacze sobie ze jeszcze czas
jak na tej wizycie nie zrobi mi usg to chyba ją zmusze stesknilam sieza moim malenstwem, ostatni raz je widzialam jak mialo 2,5 cm jeszcze 5 dni ...
a na zaparcia tez mi kawa pomoga chociaz dawno juz mnie nie meczyly
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Na zaparcia kup sobie błonnik w aptece w formie proszku
Postaram się na zapas nie martwić, jak narazie muszę się umyć, ogolić i ogólnie zrobić się na bóstwo na dole
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
dziewczyny macie jakiś dobry sposób na zaparcia? To mój jedyny od początku objaw ciążowy oprócz swędzących sutków
Ale męczę się już 5 dni
Dodam tylko, że nie strawię suszonych śliwek - zwracam je na sam zapach
Dziś próbuję Aktivi.
Macie takie wrażenie że raz brzuszek jest większy a raz mniejszy? Rano zawsze mówię do męża że chyba nie jestem w ciąży, wieczorem jak mi wsmarowywuje krem na rozstępy mówi że mój brzuszek rośnie w zastraszającym tempie nic z tego nie rozumiem... obaw ciąg dalszy widzę, jeszcze 8 dni do wizyty i zobaczę czy wszystko ok.
Słońce,wróciłam właśnie od mojej gastroenterolożki. Oprócz dodatkowej dawki leków przepisała mi pani DUPHALAC,taki syrop,który pomaga właśnie na zaparcie.Nie wiem czy to można bez recepty dostać,ale ja kupiłam.Mam brać po łyżce dziennie,żeby mi przeszły zaparcia i mam jeszcze probiotyki,żeby "dożywić " moje chore jelito dobrymi bakteriami. Moja pani specjalistka prowadziła już kilka ciąż z moim schorzeniem,więc ufam jej ,że wie co robi i co mi zapisuje...
Ja też mam dziwne sny,już się nawet zaczynam martwić czy wszystko z maluszkiem oki bo tak długo go nie widziałam i nie wiem co tam u niego...Ani nie kopie,bo to jeszcze nie czas,ani nic więc nie mam jak poznać,czy wszystko oki...
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mnie co prawda maluszek walnął kilka razy w 17 tygodniu, ale potem 2 tygodnie była cisza. Od 20 tygodnia kopie już codziennie, teraz pod koniec 21 już o stałych porach
Zaparć jeszcze nie mam - tzn gorzej się wyprózniam, ale jak mnie czasem przycisnie to lecę jak szalona do toalety ;D
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaparć jeszcze nie mam - tzn gorzej się wyprózniam, ale jak mnie czasem przycisnie to lecę jak szalona do toalety ;D
Też tak mam, specjalnie nie jest to uciążliwe, ale jak już złapie, to torować sobie trzeba drogę do łazienki
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Anabelle napisał:
Też tak mam, specjalnie nie jest to uciążliwe, ale jak już złapie, to torować sobie trzeba drogę do łazienki
Wiesz,nie to,że ja "wysiaduję jajo" na kibelku,ale nie chodzę regularnie codziennie tylko co 2-3dni,jak mnie naciśnie.No i kochane-wy nie chorujecie na sprawy jelita grubego jak ja więc u mnie to też całkiem inna sprawa,i pani gastroenterolog robi wszystko,żeby zatrzymać mi krwawienie i "podreperować" stan jelita,żeby przetrwało w zdrowiu do końca ciąży...Nie będe Wam tematu tłumaczyć,bo ktoś kto nie choruje na podobne rzeczy-nie będzie miał bladego pojęcia o czym mówię...Fakt jest taki,że im gorzej ma się jelito-tym gorzej ma się mój stan zdrowia a co za tym idzie zdrowie Dzidziola...
Za tydz wizyta u gina,już się nie mogę doczekać
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Synuś (wiadomo na 100%) ma 11,2cm, waży 180g i wszystko jest w porządku , a tak się bałam ...
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Sevilla to dobrze ze to nic powaznego i ze jest wszystko oki:) nawet nie wiedzialam ze od glaskania brzuszka macica sie moze stawiac:p
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj się nawet bawiłam z maluszkiem latarką
A zwiększona luteina to tak na wszelki wypadek?
Gratulacje potwierdzonego synka
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa