BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 tygodni temu #496382 przez lania
joasia10015 napisał:

Hmmmm nie widac-czyli musze jeszczez zmniejszyc fotke ;-)

próbuj próbuj :silly: :silly: :silly: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #496385 przez joasia10015
Kurcze dziewczyny,co robie nie tak????Wstawiam fote -wciskam ,,DALEJ,,i NIC !!!! Jak by wyrzuca mnie ze strony ;-( Zmniejszylam fote do 614 KB i dalej nic???? Ma byc jeszcze mniejsza??? Jaka???Już mnie głowa rozbolała ;-P A chciałam sie pochwalic ,,piąteczką,,mojej kruszynki ;-))))
Któras z was wspomniała o dodatkowych kg.-no wiec u mnie sie dopiero ruszylo iii mam 1 na plusie ;-P Ale czuje że teraz będzie już szybciutko w górę!!!! Ostatnio mąż pow.że jakies takie bioderka mi sie zaokrągliły-tak go zmierzyłam że już sie chyba przez cała ciąże nie odezwie na temat mojej wagi ;-P

Dziewczynki ,wiem że któraś może sobie o mnie zle pomyślec ale dzis wypiłam kilka łyków wina wytrawnego-wiem że nawet nie powinnam pytac czy to może zaszkodzic malenstwu (bo czytałam nie raz o szkodliwosci alkoholu)ale czy wam sie może zdarzyło wypic jakis alkohol? No i jeszcze taki mały,malutki grzeszek -zjadłam kawałeczek sera plesniowego(UWIELBIAM....to był pierwszy i ostatni w czasie ciąży-OBIECUJE)nie był duży-taki 2 na 2 cm ,kurde a teraz zaczynam sie martwic-jaka ja głupia....;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

12 lata 4 tygodni temu #496388 przez lania
Mi zdarzyło się wypić B) B) B) ,zanim wiedziałam że jestem w ciąży (a dowiedziałam się w 9 tc), mam nadzieję, że to nie zaszkodziło dzidzi :huh: . Moja mama ciągle opowiada, że będąc ze mną w ciąży miała straszną ochotę na wino (jakiś ciociosan czy coś-żiołowe ponoć) i popijała je przez ciążę po łyczku...to dziwne bo ona właściwie nie pija alkoholu, baaaaardzo rzadko...
:lol: urodziłam się zdrowa ;)

O serze jak się dowiedziałam to nie jem :side: a uwielbiam (chodzi chyba o to,że w ciąży jesteśmy bardziej podatne na jakieś choróbsko :X , które można od serów pleśniowych załapać)

Ze zdjęciami Ci nie pomogę, bo sama dochodziłam metodą prób i błędów :blink: :blink: :blink: i i tak nie wiem jak się udało ;) :blink: ;) :blink: ;) :blink:

12 lata 4 tygodni temu #496391 przez Anabelle
Odrobina alkoholu nie zaszkodzi - zrobiłaś maluszkowi małą imprezkę, ale nie dajmy się zwariować :P

12 lata 4 tygodni temu #496404 przez MoNiaaa
jak dodajesz zdjecie i ci go nie wyswietala to zwroc uwage czy na gorze nie wyswietla ci sie taki pasek na czerwono ze zdejcie za duze musi miec chyba 150.

wiadomo alkoholu nie powinno sie pic ale podejrzewam ze takie male ilosci nie powinny zaszkodzic choc w tej kwiesti lepiej uwazac

http

]

12 lata 4 tygodni temu #496417 przez Sevilla
Ja kiedyś na ginekologii oglądałam film z USG po wypiciu nawet nie wielkiej ilości alkoholu i wiem, że nie tknę ...

12 lata 4 tygodni temu #496419 przez MoNiaaa
ja tez swiadomie nie wypije w ciazy alkoholu ale lampka wina nie powinna zaszkodzic.

http

]

12 lata 4 tygodni temu #496435 przez lania
Słyszałyście teorię, że zachcianki są wynikiem potrzeby organizmu na jakieś braki, niedobory :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: nie wiem czy można w to wierzyć, bo co może być potrzebne kobiecie jeśli ma ochotę na ciastko, albo jak moja mama wino ziołowe :side: :blush: :side: :blush: :side: :blush:

12 lata 4 tygodni temu #496436 przez Kiniaczek
lania napisał:

Kiniaczek, super fotka, może się nie wstydził tylko ćwiczył, świetnie trzyma gardę ;) ;) ;) ;) ;) ;)

A TY wiesz że ja nawet w ten sposób nie pomyślałam :) tępota ciążowa mnie opętała :woohoo: :laugh: :) Niech ćwiczy, trzyma gardy, wstydzi się ,tańczy śpiewa whatever ... byle zdrowy był i bez problemów się pojawił na świecie:)

12 lata 4 tygodni temu #496439 przez MoNiaaa
SLICZNE ZDJECIE BABELKA:))

ale stanowczo za malo fotek wrzucacie!!!

http

]

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #496441 przez Kiniaczek
Odnośnie alkoholu to ja pijam piwo bezalkoholowe Bavaria 0 % o smaku jabłka albo brzoskwini...genialne i i jedyne które nie zawiera ani grama alkoholu:))))))
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #496442 przez demoniqe
ja od czasu wypijam pół lampki wina wieczorem z mężem. lekarz mówi, że można wszystko tylko alkohol jak najrzadziej i bardzo małe ilości. Ja te pół lampki sączę cały wieczór czasem :)

Raczej jem wszystko oprócz surowego mięsa.

Jeszcze 9 dni do wizyty połówkowej....

Zdjęcia trzeba zmniejszyć do ok. 500

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #496443 przez lania
KiniaczekPrawda, ale to szalenie ciekawe patrzeć na dzidzię, która gdzieś tam w brzuszku robi takie realne rzeczy, takie zwyczajne,ziewa :woohoo: przeciąga się :woohoo: ssie palec :woohoo: ,niesamowite :lol: :lol: :lol: dlatego tak uzależnia :ohmy:

12 lata 4 tygodni temu #496451 przez MoNiaaa
dobrze ze ja wina nie lubie :side:

dla mnie wogole juz jak sie urodzi dziecko to takie nierealne ze ono tak wygladalo caly zcas w brzuszku bo nie wiem jak wy ale jak sie mysli o dziecku to nie ma takiego wyobrazenia jak wyglada :blush:

http

]

12 lata 4 tygodni temu #496453 przez demoniqe
dziewczyny znalazłam fajny artykuł na mamazone.pl. Przeczytałam mojemu mężowi i śmiał się do rozpuku, ale od tamtej pory i muzykę puszcza dziecku i przeprowadza wieczorne rozmowy z brzuchem i tańczy ze mną :)

Polecam!!

Jest też jeszcze jeden artykuł, bodajże 10 najważniejszych liczb w ciąży. Też super.

Nie działa mi ta stronka dzisiaj ale w googla jak się wpisze: co dziecko lubi w brzuchu to wyskakuje jako pierwszy ten artykuł.

Co lubi maluch w brzuchu - MamaZone.pl
www.mamazone.pl › Ciąża i poród › Ciąża › Przebieg ciąży

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka