- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Swoją drogą, ostatnio do drzwi mojej szwagierki puka dzielnicowy. Co się okazało, młodszy z synów bez zgody rodziców i ich wiedzy jeździł motorynką do szkoły, choć nie ma zdanej karty motorowerowej. Jedna z nauczycielek, zamiast wezwać na rozmowę w pierwszej kolejności rodziców, sprawę zgłosiła do dzielnicowego. Zrobiła co uważała za słuszne, jednak w pierwszej kolejności jest rozmowa z rodzicami.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Kinia już sie uspokoiła a ja obiecałam że kaskę z wycieczki wyda na ciuszki

Sewi współczuje .... ja wczoraj też zdjęłam obrączkę i nie mam zamiaru jej zakladać

ale u mnie to ostatnio norma dlatego już się nawet nie żalę tutaj

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

mam nadzieje, że do czasu aż nasze dzieciaki pójdą do szkoły znowu wróci rygor i dyscyplina, swoją drogą pewnie po trochu wychodzi też bezstresowe wychowanie

Anabelle ja dlatego pobieżnie obejrzałam co jest na stronie, szybko wybrałam kubek i wyszłam, bo pewnie bym wydała dużo kasy hehe no ale mąż pojedzie do ich sklepu stacjonarnego więc i wyjdzie na dobre

u nas się jakoś atmosfera oczyściła po ostatniej kłótni.
taka ładna pogoda a ja mam ochotę leżeć w łóżku cały dzień.
w ogóle to Zuzka dzisiaj mi wpadła do kibla, weszła na chwilę do łazienki, otworzyła klapę i widocznie chciała dotknąć wody, jak weszłam to już wisiała na desce głowa w dół

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Oczy mam spuchnięte od płaczu i niewyspania

Sevi Współczuję

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Sevilla, Vika
Mężczyźni to temat rzeka, jednak mam wrażenie że zawsze uważają, że najwięcej pracują, najwięcej robią i ogólnie są najwspanialsi. Jest to jednak efekt wychowania oraz postrzegania mężczyzn przez społeczeństwo. Mężczyzna od małego słyszy że da radę, że wygra, że sobie poradzi. Przed kobietami stawia się większe wymagania. Mój M też jak ćwiczyłam to coś tam psioczył, jak chciałam coś ze sklepu to chciał żebym mu dała listę. A wieczorami ja małego kąpałam i usypiałam. Wybuchnęłam w końcu i teraz jest inaczej. Bardzo emocjonalnie i z serca wszystko mu wyrzuciłam i jest lepiej. Jeśli jest w domu, to np wyjdzie z antkiem na spacer, pomoże przy przewijaniu, kąpieli czy usypia na noc. Oczywiście noc jest moja, no ale nawet wyskoczenie autem do pobliskiego sklepu kiedy M usypia Antka i powrót po 30 minutach pozwala złapać oddech.
Sevilla wydaje mi się, że jeśli M zarzuca Ci 40 minutową przejażdżkę to zapomniał, że on może sobie wyjść, może odetchnąć, ale ty nie masz już takiego przywileju, a dziecko jest w 50% twoje i 50% twojego partnera. A nie w 90% twoje czy coś w ten deseń - tylko panowie o tym czasem zapominają.
Wiem, ze bywają mężczyźni prawie idealni, którzy są super zadani w pracy, płynni finansowo, wrażliwi, romantyczni, ale też radzą sobie z robótkami przy domu, samochodzie. Do tego najważniejsza jest dla nich rodzina, a nie kumple czy własny czas wolny - ale nie wiele osób miało takiego farta żeby spotkać takiego faceta - oczywiście jak ktoś spotkał, to niech docenia

Dlatego Sevilla postaraj się spokojnie porozmawiać z nim jak będzie w nastroju. Przedstawiaj fakty, argumenty. Niech cię wysłucha. Wiekszość panów potrzebuje takiego nakierowania w rozwoju

--
Dziś piątek. Mam jakieś zajęcia popołudniu.
Wyników histopatologicznych po łyżeczkowaniu nadal brak. Mam dzwonić we wtorek. Ehh
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Tysiak współczuje nocki, u nas też były pobudki ale mniej ekstremalne, prześpij się jak Kuba będzie miał drzemkę

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja tam narzekać póki co nie mogę, bo mąż pomaga i to bardzo, zarówno przy dziecku jak i we wszystkich obowiązkach domowych, ale w życiu mu tego nie powiem bo jeszcze wpadnie w samozachwyt i mu się odmieni

Z drugiej strony na kłótnie za bardzo czasu nie mamy bo 4-5 dni w tygodniu go nie ma no ale coś za coś

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Chociaż niewiem czy nie ciekawsza od artykułu jest dyskusja w komentarzach

krystynajanda.natemat.pl/96829,wychowali...ction_types=og.likes
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie sytuacja na odwrót bo mąż sam mnie wypycha z domu... to na ćwiczenia to tu to tam... tyle że u mnie na wiosce prawie nic nie ma jesli chodzi o ćwiczenia kiedys byla zumba ale juz nie ma, może przywrócą zajęcia to się zapisze... A tak to musialabym jechać do Poznania a to już się wiąże raz z 3 h wyprawy a dwa z tym że po porodzie mało jeżdże i troche mam stresa... wiem wiem glupia jestem musze sie w koncu przemoc i zaczac jeździć bo kaplica... Druga strona medalu jest taka że jak D wraca z pracy w przedziale czasowym od 17-21 to ja już padam po całym dniu z małym i w czterech literach mam wyjścia jedyne o czym marze to kąpiel wyrko i ksiązka. Wtedy to on mi robi wyrzuty że sama sie ograniczma itp ... po czesci ma racje ... trzeba coś zmienić w mysleniu i postępowaniu

Anabelle ja chyba właśnie mam takiego farta... W pracy się spełnia, płynnośc finansowa jest ,wrażliwośc tez.. z romantyzmem słabo ale wybacze

Tysiiiak współczuje nocy... Ja mialam takich mnóstwo...więc sobie wyobraź... tez płakałam, czasami nawet krzyczałam...nie mowiąc o mega wkurzeniu z bezsilności

Alex Zuzka wylądowała w kibelku a Hugo zaliczył dzwona z podłogą

- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-