BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #872501 przez vika
m-bravaprzeczytaj co napisalam.....nauczycielka oparła sie na wypowiedzi osób trzecich...dodatkowo moja córka tak nie powiedziala bo szanuje tą nauczycielke a została ukarana ponieważ zadaje sie z chłopakami z którymi pani sobie nie radzi ...... :ohmy: :ohmy: :ohmy: uważam,że to totalna pomyła...i gdyby było inaczej nie pisała bym tego....to jest tak jakbyś Ty miała dostać nagane w pracy bo twój znajomy obraził szefa :ohmy: :ohmy: :ohmy: jak można się z tym godzić???????????
czyli godzisz sie na to,że Twoje dziecko nie jeżdzi na wycieczki bo w 4 klasie może zajść w ciąże..i godzisz się z wypowiedzią nauczycielki ktora twierdzi że dziecko w wieku 11 lat ma w głowie tylko sex....wybacz ale uważam,że jednak dzieci maja prawo jeżdzić na wycieczki a nauczyciele są od tego by im to zapewnić....
Totalne lenistwo nauczyciela...jak nie umie sobie radzić z dziećni nastolatkami to niech uczy klasy 1-3 co stoi na przeszkodzie
Pauluska Tośka załapala smoka jak skończyła 4 msc i też od szpitala ją uczylam...miala 4 różne smoczki a załapala dopiero jak miała taki mega kryzysowy skok gdzie pierwszy raz nie radziłam sobie z nią :ohmy: potem byla masakra ...darla sie co 15 min przez całką noc bo jej wypadał :ohmy: :ohmy: :ohmy: co sie póżniej okazało to były pierwsze zęby a teraz smok króluje :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #872503 przez pauluska
Przy kolejnym dziecku na pewno będę uczyła smoka bo wiele sytuacji może ratować ohh jak przypomnę sobie płacze mojego dziecka to aż mnie ciary przechodzą a jak jej smoka wtedy wpychałam to jeszcze gorszy wrzask.

Kiniaczek jaki wzór zamówiłaś ? :lol: :cheer: Haha pytam bo my mamy wszystko z pszczołą jeszcze jak Iga podrośnie to jej plecaczek dokupię :D

10 lata 11 miesiąc temu #872507 przez munnecabrava
Vika ty też czytaj bo nie napisałam że kara należy się Twojemu dziecku.

Nie wiem jak jest w karcie nauczyciela ale wątpię żeby było że nauczyciel Musi jeździć na wycieczki. ponieważ zadaniem nauczyciela jest przekazywanie wiedzy i kobita ma prawo wyboru czy chce czy nie a wierz mi miałam do czynienia z dzieciakami i nawet wśród 11 zdarzają się ekstremalne sytuacje, ja bym takiej odpowiedzialności nie chciała może dlatego pracuje w innym zawodzie.

10 lata 11 miesiąc temu #872508 przez Kiniaczek
Każdy swoje zdanie ma.
Ja jestem nauczycielem i nawet przez myśl by mi nie przeszło nie pojechać z dziećmi na wycieczkę tylko dlatego że obawiam się ciąży uczennicy.... obłęd... Czy to 4 klasa 6 czy liceum . Jakby każdy nauczyciel miał tak myśleć to dzieci siedzialyby tylko w ławkach i nic poza tym. Vika taka pani nawet do nauczania w klasach 1-3 się nie nadaje...
M-brava na studiach pedagogicznych jest chyba tyle samo zajęć z psychologi co z metodyki nauczania i pedagogiki a na nich uczą jak się zachowywać w takich sytuacjach... Jeszcze gorsze od braku funduszy na szkolnictwo jest brak chęci nauczyciela...

10 lata 11 miesiąc temu #872512 przez Kiniaczek
Pauluska waham się między psem a dinozaurem... HELP:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #872513 przez vika
Pauluska właśnie o to mi chodzi...ja przeżylam walke z jednym dzieckiem bezsmoczkowym i uwież mi wielokrotnie miałam dość i poddawalam się z tym smoczkiem ale zawsze go ze sobą wszędzie zabierałam aż w końcu się udało a teraz zastanawiam sie jak ja ją oduczę :ohmy: tak żle i tak niedobrze ale cieszę się,że ten smok jest bo jak jest kapryśna tak jak dzis ostatnia drzemka o 13 to po 16 myślalam,że się rozryczę ...nie dawalam sobie z nią rady a smok mi pomaga ....w dzioba i spokój ;)

heheee a ja przeczytalam,że na roczek kupilaś jej stroj cynki :laugh: :laugh: :laugh: i tak sobie myślę jak będzie ta mała wrózka wyglądała :laugh: :laugh: :laugh:

M-brava każdy ma swoje zdanie ok...ale zobaczysz jak to jest jak dziecko dorasta w dzisiejszych czasach a nauczyciele nadal żyją teorią z przed 10-15 lat... ale nie mam ochoty dochodzić się o literówkę .....

10 lata 11 miesiąc temu #872521 przez pauluska
Kiniaczek daj link do dinozaura bo nie kojarzę ? :lol:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #872526 przez paninka87
Piesek lepszy.. a ja się napatrzeć nie mogę na sówkę i zamawiam zaraz :laugh:

A reakcja na niekapek Avent... hmmm dlaczego nie leci??? :cheer:
musiałam przelać do butli :P

10 lata 11 miesiąc temu #872528 przez pauluska
Jestem za psem :) :D

Ohh jestem okropna najadłam się wyrobów świątecznych bo już w chłodni są ciekawe czy do Świąt coś zostanie :D i popijam piwem :ohmy: :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #872531 przez tysiiiak
Ja dziś byłam u mamy bo zrobiła pyszną zupkę rybną dla Kubulka :) mniam mniam :D
Kuba rano pospał aż 3 godziny :ohmy: :ohmy: :ohmy: Nie zdążyłam pójść do sklepu i zrobić obiadku :silly:
Jak szłam do rodziców to taki trochę senny był Kubula ale coś nie szło mu zasypianie więc miał jedną drzemkę i jak wróciłam to zasnął przy mleczku nawet go nie kąpałam jedynie rączki i buźkę umyłam :)

Vika Kuuurde też bym się wkurzyła. Jak można czegoś zakazać na podstawie jakiś plotek i to jeszcze Kinia nie była z tym bezpośrednio związana a zwyczajnie została zaszufladkowana :ohmy: Nie lubię takiego oceniania :angry: :angry: :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #872532 przez Kiniaczek
Zamawiam psa :D Dziękuje dziewczyny :)

Ja tymczasem wskakuje na steper -ale jak mi sie chce to głowa mała :huh: :huh: :huh: B) B) B) B) Tak sie obżarłam dziś słodkiego Reeses - moja słabośc z masłem orzechowym :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #872543 przez Alex_87
Też jutro zamawiam ten Bidon i też chyba zdecyduje się na sowę, jutro jeszcze sobie dokładniej popatrzę :) jednak poczekam z zamawianiem, bo mąż będzie w Warszawie w poniedziałek a widzę, że oni mają sklep stacjonarny to go wyślę osobiście :)

Podobno teraz najlepszy okres na odsmoczkowanie to będzie 1,5 roku ;) no ale u mnie wtedy się pojawi drugie więc nie wyobrażam sobie odzwyczajać Zuzki od smoka w tym samym czasie. W dzień ograniczam do minimum, ale różnie to bywa. Ale już chyba wolę tego smoka niż ssanie kciuka. Pauluska uważaj na ten odruch :) moja koleżanka ssała kciuka jeszcze w podstawówce, no i później miała problemy ze zgryzem, ale na pewno Iga rzadko to robi :)

echh temat nauczycieli i uczniów...zawsze chyba było tak, że obrywali Ci co nie powinni :angry: ale za czasów naszych rodziców była większa dyscyplina, nauczyciele mieli szacunek uczniów, zresztą mieli też wiedzę i doświadczenie. a teraz wszystko jakieś takie pomieszane :S

10 lata 11 miesiąc temu #872560 przez Daarikaa
odwiedziny chrzestnego za nami :) Klaudia juz spi z nadmiaru wrazen :) Ona jest wyzsza niz chrzestnego poltoraroczny synek :D:D pieknie sie bawili, Klaudia caly czs chciala go calowac i tulic, on w sumie nie opieral sie za bardzo hehe slodko to wygladalo :)

Co do nauczycieli to ja uwazam ze to jest szczegolny zawod, trzeba miec do niego powolanie, bo jesli nie to h.j wielki dwa bombelki ;P koniec w tym temacie

tez zamowie tę butelkę ze skip hopa i ja decyduj sie na pszczolke tak jak Pauluska

Kiniaczek smacznego ;) pies lepszy

Tysiiak czyzby Kubus przestawial sie na szybsze zasypianie :) :laugh: chyba dobrze co nie

co do smoczka to my wdzien uzywamy tylko do drzemek a tak to prawie wogole, oczywiscie zawsze ammy go przy sobie w razie W ;) na noc zasypia ze smoczkiem (zazwyczaj) i po niedlugim czasei go wypluwa i spi bez az do rana, rzadko zdarza sie ze musze jej podac go w nocy

10 lata 11 miesiąc temu #872568 przez tysiiiak
Daaarika suuuper bo wieczór wolny a i tak byczymy się w wyrku do 8 więc dużych strat nie ma :D
Klaudusia zdradza Kubulka ;( :silly: :S Nie no niech się wyszaleje przed ślubem :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka