- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Dobrze , ze pocztałaś o konflikcie serologicznym . Teraz medycyna jest tak zaawansowana , ze nie stanowi to juz ryzyka .
Tym,że witamin nie brałaś , czy piłaś jakieś energetyki wcale sie nie przejmuj . Wisz juz o ciąży i zażywasz odpowiednie preparaty i dbasz o siebie bardziej , więc jest ok Ja pierwszej ciąży wcale nie planowałam i to co robiłam będąc już w ciąży , to aż pisac nie chcę , a Pauli urodziła sie piękna,zdrowa i jest cudowna . Drugą ciążę już planowaliśmy , wiec witaminy brałam dużo wcześniej i przygotowałam organizm . A teraz w 3 ciąży kwas foliowy zaczęłam brać dopiero jak o ciąży sie dowiedziałam . A 2 dni przed testem , czyli już w ciąży piwo piłam i nie zamartwiam sie tym wcale Nasze bobasy musza być zdrowe , dbamy możliwie o siebie , wiec nie am co panikować
Natka a jak Mąz na powiększenie rodzinki zareagował ? Nie pisałas nam ! Ja też już dziś wiem , ze na bank cesarka bedzie . Ciesze się nawet , bo wiem co i jak Chociaż nie powiem , bardzo chciałabym rodzić sn , ale wiem że nie ma takeij opcji , wiec cieszę się z tego co wiem
Lalka super , ze juz dziś wizyta Na pewno się uspokoisz Pochwal sie zaraz nam tutaj zdjęciem Maluszka i relacją z wizyty
Ja cały dzień miałm spokój od mdłości i wymiotów , ale teraz juz mam pierwsza "przygodę" za sobą Byłam w sklepie i zachciało mi się takiego ostrego barszczu czerwonego . Kupiłam kości wędzone i boczek dla Mężusia , bo uwielbia . I co ? jak zaczęłam gotować i poczułam ten zapach wędzonego , to zaraz w toalecie byłam
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do cesarki to daleko do porodu ale ja się zastanawiam nad cesarką na życzenie wiem że z moim lekarzem da się załatwić na chwilę obecną jestem przerażona myślą o porodzie siłami natury ale dużo czytałam na ten temat i cesarka jest bardziej bezpieczna dla dziecka co sądzicie ?
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
a ja właśnie z pracy wróciłam i padam... idę coś zjeść i... nie zgadniecie tak, tak, prasować znowu... mnie też to czeka niestety
- sanwro
- Wylogowany
- gaworzenie
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i jak ktoś planuje dużą rodzinę , to ma przeszkodę w drodze do realizacji tego planu . Naturalnie rodzic można kilka razy , a przez cc już nie bardzo . Ryzyko rośnie z każdym porodem .
Warto porozmawiać z lekarzem , popytać Mam , które rodziły i sn i cc . Najlepiej z taką , która oba takie porody ma za sobą .
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pozdrawiam
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ech, Dziewczyny pamiętacie jak niedawno pisałam Wam o babskim spotkaniu z kumpelami jeszcze z podstawówki. Jedna z nich, oprócz oczywiście mnie, też się stara o ciąże i wiecie co - przed chwilą dała znać, że zobaczyła na teście magiczne 2 kreski super, dobrze, że chociaż jej się udało
a ja robiłam dziś jeszcze test owulacyjny, bo miałam 1 sztukę jeszcze i wyszła 1 kreska. czyli już po owulacji na 100%, no i nie wiem, ale chyba nie trafiliśmy w ten dzień przez ten wyjazd męża hmmm.... zobaczymy.
Moniaaa - i co tam na wizycie?
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
a ja robiłam dziś jeszcze test owulacyjny, bo miałam 1 sztukę jeszcze i wyszła 1 kreska. czyli już po owulacji na 100%, no i nie wiem, ale chyba nie trafiliśmy w ten dzień przez ten wyjazd męża hmmm.... zobaczymy.
Oby się udało, a jak nie to w przyszłym miesiącu. Trzymam kciuki
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Andzia dobrze , ze tu czuwasz i podtrzymujesz na duchu Jesteś już doświadczona w kwestii testów i Twoja wiedza jest tu bardzo cenna
Sysia gratulacje Teraz byle do czwartku i wizyty A tym , że panikujesz się nie przejmuj ...wszystkie troszkę spazmujemy To normalne
Pisz z nami jak najczęściej
Moniaaa ...gdzie Ty jesteś ??? Dawaj tu fotę i relację
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
sorki ze wczoraj sie nie odezwalam ale wrocilam taka padnieta ze poszlam spac od razu do tego moje chore gardlo zmienilo sie w mega bolace i mialam chyba goraczke w nocy bo prawie nie spalam i strasznie sie pocilam czuje sie fatalnie a musze w pracy siedziec
wogole jestem zawiedziona po wizycie az plakac mi sie chcialo w domu...
lekarka spoko myslalam ze bedzie gorzej ale poki co mi odpowiada
dowiedzialam sie ze mam nadzerke
no i najwazniejsze na usg widac bylo tylko pecherzyk niby lekarka mowila ze jest naprawde duzy i ze sie jej wydaje ze cos tam bedzie ale liczylam na serduszko i pierwsze zdjecie i ta pewnosc ze jestem w ciazy !!!!!!!!! co o tym myslicie?
spytala tez czy robilam test potwierdzilam i mowie ze @ nigdy mi sie nie spozniala to popatrzyla na mnie tak jakby chciala powiedziec ze jestem w ciazy ale pewnie nie chce nadzieji robic no i kazala mi przyjsc za tydzien na 6 rano podobno w drugim gabinecie ma duzo lepsze usg i mi narobi zdjec
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Studenkta, nie martw się w końcu trafisz na owulację i bedziesz miała dzidziusia,wiesz powiem Ci że ja się starałam hym z 6 miesięcy chyba i miałam na tel. taki kalendarzyk w którym zaznaczałam sobie ostatnią miesiączke i on sam mi obliczał od kiedy zaczynaja się dni płodne i owulacja i chyba dzięki temu też się nam udało i na pewno też dzięki temu że w końcu przestałam o tym myśleć bo powiedziałam sobie że wezmę to na luz i jak będzie to będzie; (tak więc odblokowanie psychiki także dużo robi) no i zrobiłam jeszcze jeden sposób po stosunku w dzien owulacji(wyznaczony przez kalendarz )oparłam noki o sciane i leżałam tak ok 30 min (wyczytałam to gdzieś na internecie że pomaga)..
MoNiaaa , skoro pani ginekolog widziała pęcherzyk to znaczy że jesteś w ciąży na pewno jeszcze test i brak @, czytałam gdzieś wypowiedź jednej dziewczyny i też w ciąży wykryto jej nadżerkę i lekarz powiedział że się ma tym nie martwić tak więc Ty też się nie martw i trzymam kciuki .
a co do mnie to się już nie mogę doczekać tego czwartku na pewno zaraz wam napiszę co i jak . Dziś w pracy muszę powiedzieć szefostwu że jestem w ciąży trochę się boję ich reakcji bo oni są dziwni dla nich liczy się tylko kasa ( pracuję na stacji paliw bp) także będe chciała isc niedlugo na l4 ponieważ prCuję po 12h;/.caly czas na nogach do tego nie mam żadnych ulg i towar też trzeba rozlożyć,klienci są okropni i nie ma dnia żeby sie nie klucic a dla mnie naj ważniejsze jest maleństwo,po za tym oni i tak nigdy po macieżyńskim nie przyjmują do pracy ;/ bo twierdzą że przyjęli za ciebie nowa dziewczynę która jest już wyszkolona a ciebie po macieżyńskim nie beda uczyc, i tak przyjmują na miesiac i dowidzenia. zresztą też sobie nie wyobrażam potem tam pracować po 12h są też nocki no i wszystkie święta bo stacja czynna jest 24h/7 ;/...
Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko dbajcie o siebie !