BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #432376 przez Patunia
mam pytanie czy któraś z was tańczyła pod czas wczesnej ciąży?? :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432380 przez Patunia
Dziewczyny ja spie na brzuchu lub na lewym boku jak wygodnie jestem caly czas wzdęta i nie moge inaczej. ja na ból brzucha biorę 3x dziennie NO-SPE i duphaston na podtrzymanie ciązy. bo moja pierwsza o niestety obumarła ..

12 lata 3 miesiąc temu #432393 przez studentkaae
Sysia, ja i nie tylko ja tutaj, jestem z Bielska :)
województwo śląskie na tym forum w takim razie ma największą reprezentację :)

12 lata 3 miesiąc temu #432414 przez agi-p
Witam Kochane :)

Ulcia jak się czujesz ? Mi brzuch nie cierpnie , ale bóle kręgosłupa miewam . Tylko ja mam skrzywienie kręgoslupa i uciska mi to .Lekarka mi mówiła , że teraz w ciąży bol będzie większy , bo ciężar wiekszy będe dźwigała . Daj koniecznie znać czy ból się utrzymuje .

Sysia mam to samo ... obiad jest , a ja kombinuję co tu innego zjeść :P

Patunia ale o jaki rodzaj tańca Ci chodzi ? Jeśli tak rekreacyjnie , to owszem :) Ale czytałam , ze jak któraś Mamusia uprawiała przed ciążą jakiś sprot , to w ciąży nie musi z niego rezygnować . Wystarczy troszkę zwolnić tempo i można spokojnie w ciąży dalej go uprawiać . W granicach rozsądku oczywiscie . Więc z tancem tez na pewno tak jest :)

Studentkaae oj tak Śląskie rządzi :P

Ja dziś lekko osłabiona i obolała jakaś . Wirusy się panosza i migdały zaczęły mnie boleć . Ale będę walczyła :P Choroba wstępu nie ma :P

Miłego popołudnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #432480 przez Sysia
oo to super :D jak by co kiedyś można urządzić spotkanie MAM hehe :P...
no z tym apetytem to jest okropnie dziś miałam ochotę na pizze po której zaraz poszłam do wc bo chyba dzidziuś nie chciał i zwymiotowałam ;p.. dziś ogólnie bardziej mnie mdli.

co do tańca to myślę że problemu nie ma tylko że nie wolno się przemęczać i robić jakiś wygibasów :) wszystko na spokojnie...

Wszystkie dziewczynki ubierajcie się ciepło i chorobie się nie dajcie ty agi-p szczególnie się nie daj jak już cię gardełko boli...

DOBRANOC :)

12 lata 3 miesiąc temu #432486 przez Dave
Patunia - w pierwszej ciąży w 9 miesiącu szalałam na weselu, że mało kto nadążał :lol: Zawsze byłam aktywna, dużo spacerowała i się ruszałam w ciąży. Miałam tylko piłeczkę przed sobą więc mogłam szaleć.

Tak, tak południe PL rządzi :side:

Aga - oby nic Cię nie złapało. Pod kołderkę z herbatką zmykaj :)

Sysia - z mną pizza od kilku dni chodziła. Dziś się w końcu ja najadałam. Mojemu maluszkowi smakowała :laugh:

A ja dziś poszalałam z tym pakowaniem kartonów. Ale nie widzę efektów. Tyle rzeczy mamy, że masakra :ohmy: No ale powoli będzie ubywało.

Miłego wieczorku :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #432507 przez lalka
dobry wieczór Dziewczyny!!!!a może któraś jest z wielkopolski..hi...może nie będę tu sama......ja mam tylko maleńkie,delikatne mdłości...żadnych wymiotów!!!!!jest mi tylko cholernie zimno...chodzę w dwóch grubych bluzach,śpię w zimowych skarpetach.....i z zimna nie mogę nic zrobić!!!!!w dalszym ciągu denerwują mnie te dolegliwości a raczej ich brak...5 października idę do lekarza...może mnie uspokoi!!!!wczoraj mąż u nas na ogrodzie zrobił imprezę firmową(sami faceci)...no i pochwaliłam się im,że jestem w ciąży.....prawie nosili mnie na rękach przez cały wieczór...takie to miłe....szkoda,że tylko w takich sytuacjach:( dobranoc

12 lata 3 miesiąc temu #432512 przez lalka
mnie zaczęło boleć gardło...ale na potęgę piłam herbatę z cytryną.....póki co mam spokój....i tak jak pisała Sysia ubieram się ciepło....pomaga

12 lata 3 miesiąc temu #432611 przez agi-p
Dzień dobry :)

I tu Moniaaa nic nie pisała ? Myślałam , ze zobacze jakiś piekny pościk . Kochana nie trzymaj Nas w niepewnosci . Co u lekarza ???

Ulcia jak się czujesz ?

Mnie dzis gardło już nie boli . Piłam herbatę z cytryna i miodem , a jak wychodziłam z domku , to oczywiście gardełko szczelnie zasłonięte szalem było :) Pomogło :) A i wit C zażywałam i multiwitaminę :)\

Lalka brak dolegliwości Cię martwi ? Ha kobiecie to nigdy nie dogodzi :P Sa mdłości i wymioty , to narzekamy , nie ma ich to też rozpacz :P

Mi teraz dolegliwości minęły i ciesze się tym stanem :) Nie maszeruje non stop do toalety i nie przytulam kibelka :P
Jedyne co to mam duże parcie na pęcherz . Chodze siku non stop. Najbardziej mnie to w nocy wkurza :P

Dave zawsze przy przeprowadzkach okazuje sie , ze wszystkiego mamy za dużo hahaha :P A kiedy całkowita przeprowadzka ?

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #432644 przez Sysia
lalka co do tego zimna to mi też jest cały czas tak zimno że masakra.po domu chodzę w bluzie cały czas siedzę pod kołdrą i na tym mam jeszcze gruby polarowy koc :P.

Co do objawów to fakt nie dogodzi się bo ja też tak mam jak ich nie ma to się martwię a jak są to mam dość heh :P ...także nie ma się czym martwić na pewno jest wszystko ok :)...

aaa i co do tego noszenia na rękach to fakt mogło by tak być zawszeee :D:D ...mmm...

No właśnie a co z Monią ??

Dave współczuję przeprowadzki eh mnie też to czeka za rok... blee jeszcze jak pomyśle o remoncie oh oh .. ale teraz to ja muszę przebrać swoje rzeczy bo mam tyle tych szmatek w których nie chodzę a tak je gromadzę. a co do pizzy to juz chyba nigdy nie zjem na samą myśl mi nie dobrze :( i strasznie mnie odrzuciło od kurczaków wszystko co zwiazane z drobiem jest blee...a ta pizza była z kurczakiem własnie...

miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #432656 przez Urszula
Witam!

Dziękuję za odpowiedz odnośnie mojego bolącego brzuszka. Czuję się lepiej miałam koszmar na badaniach w szpitalu...opiszę Wam później bo moja Córcia się budzi.

MoNiaa czekamy na relacje.

Miłego poranka!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432763 przez MoNiaaa
hej :) jestem jestem :)
przepraszam ze trzymam was w niecierpliwosci ale prosto po wizycie poszlam spac :P
chorubsko dalej mnie trzyma i ciezko mi funkcjonowac a tu do pracy jesczze czeba isc;/;/

na wizycie fajnowo :)
dzis bylam w lepszym gabinecie nie musialam sie wyginac zeby widziec ekran usg tylko nad lozkiem jest tv i moge sobie lezec i wszystko pieknie widac :)

widac juz fasolke jesczze nie ma serduszka ale tym sie nie martwie bo z usg wyszlo ze to jest 4 tc i 2 dnien :blush: i za 2 tyg kolejna wizyta :):):) juz sie nie moge doczewkac:)

a na przeziebienie mozna brac wapno rutinoscorbin a na gardlo tantum verdin (nie wiem jak sie pisze)

moja fasolka :)

http

]
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #432766 przez asia26
No to gratulacje :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432836 przez lalka
MoNiaa piękna fasolka!!!super,że wszystko ok...bardzo się cieszę!!!!!

u mnie zimno :angry: ....szaro,brzydko i nastrój kiepski :( !!!!!dobrze,że dzisiaj mam wolne tylko z młodym do okulisty,na trening i mogę leniuchować

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432843 przez lalka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka