BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #434629 przez studentkaae
witaj tysiiiak :)

Lalka - hmmm, wiesz co nie wiem, jokoś nie mam przeczuć co do płci Twojej fasolki, ale jak mi się jakieś przeczucie pojawi to dam znać :silly:

ale wiecie co... siedzę w pracy i przeczuwam zbliżającą się @. zaczyna mnie boleć brzuch, boli mnie kręgosłup... widmo @, mówię Wam... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #434635 przez MoNiaaa
studentka nie zapeszaj jesczze mnie przed terminem @ tez brzuch bolal i jesczze pozniej tez mi sie zdarzaly takie bole i bylam pewna ze @ przyjdzie a nie przyszla :) badz dobrej mysli :)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #434681 przez Natka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #434736 przez demoniqe
agi-p: oczywiście żartuję, ale jestem raczej szczupłą osobą, a nie dopinam żadnych spodni do pracy od tygodnia. W poprzedniej ciąży też moim pierwszym "objawem" był brzuszek :)

12 lata 3 miesiąc temu #434738 przez demoniqe
tysiiak gratulacje!!! trzymamy kciuki

12 lata 3 miesiąc temu #434818 przez studentkaae
Natka - tak mi przykro, dobrze wiem co czujesz... :( głowa do góry, ten ból minie... trzymaj się!!! i nie opuszczaj nas!

a swoją drogą to dziś chyba jest dzień złych wiadomości... :(
do mnie @ przyszła... :( koniec nadziei w tym cyklu :(

12 lata 3 miesiąc temu #434880 przez Urszula
Natka bardzo mi przykro Kochana mam nadzieję, że się trzymasz jakoś. Przytulam Cię mocno!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 3 miesiąc temu #434905 przez pauluska
Natka przytulam i całuję na pewno jest ciężko, trzymaj się :*

Powiem Wam że wchodzę jeszcze na inne forum ciążowe i tam też już dwie dziewczyny poroniły co to się dzieję :/ Ja też się nakręciłam bo tak jakby objawy mi przeszły niby żadnych upławów nie mam ani nic, ale wczoraj miałam okropny dzień. Robiłam obiad i zrobiło mi się zwarcie blacha z wodą mi się wylała w piekarniku ja się tak wystraszyłam narobiłam paniki a wieczorem mój mąż przez przypadek mnie klepnął w brzuch (rękę mu odepchnęłam i mu zleciała) tak bardziej na pachwiny ale jednak klepnięcie było i znowu panika. Ja nie wiem co się ze mną dzieję ale jak minęła mi faza z chorym dzieckiem to teraz boję się poronienia ja zwariuje chyba :/ a do następnej wizyty jeszcze trochę jak się poroni (płód obumrze) to są jakieś objawy czy nie koniecznie ? Przepraszam za moje głupie pytania ale jak napisałam sama nie wiem co się ze mną dzieje :(

12 lata 3 miesiąc temu #434921 przez tysiiiak
Natka - przykro mi bardzo :(

Co do poronien to ja też mam chwile że zaczynam się stresować, że może się to wydarzyć.
Ale szybko staram się odepchnać wszystkie złe myśli. Te jak i te o tym co będzie jak z maluszkiem będzie coś nie tak.
Nawet ostatnio śniło mi się, że poroniłam. ehhh ...
Ale takie rzeczy dzieją się chyba w głowie każdej z nas. Ważne żeby właśnie nie wpadać w paranoje.

12 lata 3 miesiąc temu #434925 przez Sysia
Pauluska mam tak samo !nie chciałam o tym pisać bo bałam się że pomyślicie ,, jakaś wariatka " ale co chwila patrze na papier czy nie ma krwi,budzę się w nocy bo mam dziwne sny odrazu idę do łazienki patrzec czy nia ma krwi,macam się po piersiach czy mnie bolą a jak tylko lekko przestaja to juz panika :( nie moge przestac o tym myslec boje sie cos zjesc ze bedzie nie zdrowe i zaszkodzi boje sie jakos zle ulozyc w lozku bo cos tam boje sie kochac ze swoim mezem bo cos tam boje sie dzwignąć ze poronie i tak w kółko juz mi koleżanka mowi ze mam przestac sie nakrecac ale ja nie umiem :( tak sie strasznie boje a jak nie to , to zas mysle czy dzidzia bedazie zdrowa ;( i nie moge sie doczekac zawsze kolejnej wizyty bo w tedy jestem spokojniejsza.nie wiem juz co robic :( WARIUJE i nie moge sie doczekac chociaz 12tygodnia bo w tedy mija to naj wieksze ryzyko. a to twoje pytanie PAULUSKA jest dobre i też bym chciala znac na nie odpowiedz wiec jak ktos cos wie prosze o napisanie ...
STUDENKA bardzo mi przykro ;( jednak moje przeczucie sie nie sprawdzilo ...

Natka tak mi przykro ;( nie wiem co mam napisac:( biedna :*a powiedzili chociaz jaka przyczyna była ? ... / nie martw sie a niedzlugo bedziesz szczesliwa mamusią :*

przepraszam za błedy ale pisałam na szybko

12 lata 3 miesiąc temu #434926 przez Sysia
tysiiiak masz rację :)

12 lata 3 miesiąc temu #435064 przez lalka
hej Sysia!!!nie jesteś sama!!!chyba każda z nas ma taki kryzys i takie myśli!!!!mam to samo!!!tydzień temu przestały mnie boleć cycki i panika...objawy,które i tak byly kiepskie też prawie zniknęły...więc poszłam do gina,który przyjmie mnie od razu......i co???wszystko ok..jest tętno...bije serduszko!!!niby się uspokoiłam ....nie na długo...teraz mam schizę,że ciąża jest martwa...a wizyta dopiero 5 paźdz.też spr czy nie mam na wkładce krwi....płaski brzuch...nie rośnie pewnie dzidzia!!!!w pracy mnie wyzywają,że tym dziecku nie pomogę a raczej zaszkodzę...albo coś wywróżę!!!!boję się cieszyć...boję się chwalić...boję się cokolwiek mówić na temat ciąży.....

Sysia nie jesteś wariatką..a jeżeli to jesteśmy dwie!!!!jestem w 8tc jeszcze 4 dłłłuuugie tygodnie...może potem będzie mi dane cieszyć z ciąży czego tobie jak i Paulusce życzę!!!!ja mam 35 lat...jak teraz się nie uda to ja już pasuje...nie mam siły...pa,pa,pa

12 lata 3 miesiąc temu #435074 przez Patunia
słuchajcie mam 22lata jestem w drugiej ciąży bo pierwsza poroniłam znaczy obumarła w 11tygodniu ale ciesze się ze znowu zaszłam i jestem już 9tygodniu . to ze nie macie obiawów to nic nie szkodzi jeszcze nie jedna wam by pozazdrościła ja na przykład tez nie mam tylko wzdęcia i brzuch który wygląda na 4miesiąc a jeżeli chodzi o piersi tez już mnie nie bolą z 2tygodnie a na usg byłam z 3dni temu i serduszko bilo 170na minute. a jeżeli chodzi o plamienia ja mam cały czas brązowe trwają pół dnia i niema na 5dni i znów i dlatego biorę dufason na potrzymanie ciąży. ale plamienia nic nie muszą oznaczać macica się powiększa i dlatego. ja jestem w 9tygodniu a miałam 6USG JUŻ ZROBIONYCH. kontroluje każde krwawienie . pamiętajcie myślcie pozytywnie bo dziecko to czuje..

pozdrawiam przyszłe mamusie i głowa do góry :)

12 lata 3 miesiąc temu #435077 przez Patunia
dziewczyny jak boicie sie idźcie na izbe przyjec i skłamcie ze boli was np. pod brzuchem i ze sie boicie . przyjmuja was odrazu i macie pewnosc czy wszystko jest z ciaza dobrze.ja robie tak cały czas starałam sie o malucha 3i5roku na moj młody wiek 22lata mysle i dlatego wiem ze jest wszystko oki ja tez panikara takze naprawde muscie myslec pozytywnie

pamiętajcie ze ciąża TO NIE CHOROBA TO SZCZĘŚCIE!!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #435080 przez kocik
Witam was Kochane mamusie!
Miło mi do Was dołączyć. Od dwóch tygodni w mojej świadomości istnieje fasolka!
Dlatego też postaram się być częstym bywalcem tego forum :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka