BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #437220 przez studentkaae
cześć Dziewczynki :) witam się po paru dniach... byłam u siostry w Łodzi, trochę odpoczęłam, nabrałam sił i wiary w kolejny cykl :)

muszę nadrobić zaległości, bo się mocno rozpisałyście... :)
miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #437269 przez pauluska
Uff jutro 9 tydzień się zaczyna oby przeżyć jeszcze te cztery tygodnie i może mniej stresów było. A dzisiaj byłam na zakupach kupiłam trochę luźniejszych szmatek bo w obcisłych starszych czuję się grubo :D i oglądałam ciuszki dla maluszków są przepiękne aż sięchciało kupować ale na szczęście wyszłam bez niczego :D Jutro zaczynam praktyki więc lecę się ogarniać i zbierać siły na tydzień pełen wrażeń :D

12 lata 3 miesiąc temu #437302 przez Patunia
dziewczyny mam pytanie czy uprawiacie seks podczas ciazy? a jezeli tak jakie sa bezpieczne pozycje wiem ze to jest sprawy intymne ale boje sie dlatego pytam

12 lata 3 miesiąc temu #437346 przez agi-p
Witam :)

Patunia ja w każdej ciąży normalnie uprawiałam sex . Jeśli chodzi o pozycję , to sami dopasujecie najlepszą :) W mniejszej ciąży nie odczuwam żadnego dyskomfortu , ale już pod koniec wszelkie bardzie penetralne pozycje odpadły , bo odczuwałam pobolewanie . Zobaczysz w jakiej będziesz się dobrze czuła,to naprawdę indywidualna sprawa .
Mój Mężuś np początkowo bał się , że sex może Maleństwu zaszkodzić :P Ale podsuwałam mu do czytania różne artykuły i stopniowo sie przełamywał :)

Studentkaae dobrze , ze wyjazd Ci pomógł :) Trzymam kciuki za ten cykl i nosek do góry Kochana :)

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #437695 przez MoNiaaa
studentka glowa do gory troche luzu i sie uda :) wiesz ze tu wszystkei na ciebie liczymy :):)

pauluska a masz juz widoczny brzuszek??pochwal sie fotka??
ja niby czuje ze cos mi urusl ale jest taki galaretowaty a nie taki napiety jak ciazowy i chodze na spietych miesniach zeby tak nie bylo widasc w sumie czesto nie swiadomie to robie

patunia jesli o sex chodzi to tak jak pisala agi my kochamy sie tak samo jak dsawniej a jak brzusio urosnie to tez znajdziemy cos dla siebie w 1 ciazy do samego konca sie kochalismy zreszta na szkole rodzenia mowili ze nawet bardzo wskazane ze pozniej porod moze latwiej przechodzic ale wiadomo ze sa przypadki kiedy nie mozna ale wtedy napewno lekarz cie poinformuje

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #437745 przez Kamila
Witam serdecznie wszystkie dziewczyny.

Po początkowych problemach, cieszę się świadomością noszenia w sobie maleńkiej istotki. Jest to moja pierwsza ciąża i chętnie dowiem się od bardziej doświadczonych koleżanek różnych ciążowych sekretów ;)

Z pewnością będę tu często zaglądała.

Pozdrawiam serdecznie. :)

12 lata 3 miesiąc temu #437757 przez MoNiaaa
Witaj Kamila :)

napisz cos wiecej o sobie ile masz lat skad jestes i na kiedy termin?

wpadaj czesciej bo watek dopiero nabiera rozpedu :)

rozgosc sie i gratuluje :):)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #437916 przez lalka
cześć Dziewczyny!!!!!melduję się po krótkiej przerwie....byłam na dłuższym weekendzie z rodziną w górach!!!!odpoczęłam...przestałam zadręczać się ...i myślę pozytywnie!!!zaczynam dziewiąty tydzień...już mi trochę ciężko...tzn brzuch mi śmiesznie wyskoczył.....w piątek idę do lekarza...nie mogę się doczekać...i trochę się boję!!!!bardzo chciałabym wkleić mojego dzidziulka i mój brzuch,ale muszę uznać wyższość komputera.....hi..hi...hi!!!!!jeszcze miesiąc i uciekam na L4.....miłego wieczorku!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #437920 przez lalka
witaj Kamila..rozgość się!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #437925 przez lalka
hej MoNiaaa!!!ja zupełnie się nie znam na kompie,więc nic nie wkleję,ale mam nadzieję,że nie zapomnicie o mnie przy tabelce!!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #437934 przez MoNiaaa
lalka pewnie ze pamietam zrobilam tabelke ale nie da sie jej wkleic;/;/ trudno po prostu wypisze w slupku nasze terminy ale to moze jutro jak bede miala troche czasu :)

rob fotke brzusia i nam pokaz :)!!

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #438057 przez tysiiiak
hejka dziewczynki :) wkoncu 2 dni wolnego przede mna :)
ostatnio okrooopnie boli mnie głowa :( jakaś masakra poprostu :(
nie biore zadnych przeciwbolowcow ale nie jest latwo :(

ale ... JUTRO DO LEKARZA :D
jeżeli chodzi o brzuszek to jakaś mała oponka już mi się zrobiła ale niestety też to nie przypomina brzuszka ciążowego :(

Witaj Kamila i gratuluję :)

12 lata 3 miesiąc temu #438111 przez joasia10015
Witajcie dziewczynki-jestem tu nowa :blink:
Byłam dzis u lekarza i okazało sie że to 6 tydzien :laugh:
Termin wypada 29 maja wiec ,,załapałam,,sie do ,,MAJÓWECZEK,, :silly:
To mój drugi dzidziuś-mam już cudownego trzylatka :woohoo:
Mój mąż jeszcze nie wie że udało nam sie ,,zalewanie formy,, za pierwszym razem :silly:
Jescze nie wiem jak mu powiedziec,ale że pracuje za granicż nie chce mu mówic przez telefon i myśle jak w ORYGINALNY sposób mu o tym powiedziec :blush: -Macie może jakies pomysły????
Ciesze sie baaardzo że moge zaczac te piekne chwile razem z wami-w koncu łaczy nas baardzo duzo :) POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!!

Ps.kurcze musze rozgryzc te suwaczki-już raz próbowałam i wyskoczyły mi chyba z 4 ,,kody,,-gdzie mam je wkleic?Pomóżcie!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #438130 przez agi-p
Dzień dobry :)
Kamila witaj i gratulujemy :)

Joasia Tobie tez wielkie gratulacje :) Cudownie , ze zostaniesz Mamusią po raz drugi :)
Jeśli chodzi o powiadomienie Męża , to Moniaaa kiedyś zamieszczała linka do fajnych kartek z Allegro . Moniaaa podaj link jeszcze raz :) Znalazłam tylko cis takeigo :P
allegro.pl/fasola-z-wiadomoscia-zostanie...cie-i2624670595.html
Albo wyślij mu buciki z zdjecie z usg :)
To Mężuś na długo będzie poza domem ?

Tysiiiak mnie tez tak głowa bolała i paracetamol jest bardzo bezpiecznym lekiem . Śmiało możesz go zażyć . Ja akurat zaraz po zażyciu wylądowałam w toalecie i tabletka nie zdążyła się nawet wchłonąć .
Powodzenia u lekarza . Daj znac jak po wizycie :)

Lalka super , ze udało sie wyjechac na weekend :) Naładowałaś akumulatory i już inne podejście masz :)

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #438133 przez agi-p
A co do suwaczka , to kod , chyba ten pierwszy musisz wkleić w podpis w profilu :
-Wejdz w swój profil
-Naciśnij Mój profil
-W miejscu podpis wklej kod
-kliknij "Dalej"

Powinno się udac :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka