BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #438184 przez tysiiiak
Joasia moje gratulacje :* :)

Dziś się wyspałam i aż tak mnie głowa narazie nie boli :) w ostateczności wezmę ten paracetamol ...

Byle do 16 .... :lol: zaczynam sie troszke stresować ta wizyta;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #438244 przez Patunia
Hej dziewczynki :kiss: :kiss: Jak się czujecie? Mnie to chyba bierze jakaś zakatarzona jestem :( juz jutro mija 10tydzień :):) i chyba 8 idę na USG :) Mam pytanie pijecie kawę? jak się odżywiacie czy sobie czegoś żałujecie? i czy na brzuchu śpicie ?

12 lata 3 miesiąc temu #438255 przez joasia10015
agi.p i tysiiiak dziekuje za miłe ,,przyjecie,,mnie do grupy :)
Kurcze nie wiedzialam o tych fasolkach na allegro-musze jeszcze poszukac innych inspiracji :laugh: Mąż wraca za niecałe dwa tygodnie-wyjezdza na 4 tygodnie do NOrwegi a 2 jestemy razem :kiss: Ciezko czasem samej (z synkiem)ale wiem ze nie my jedni jestemy w takiej sytuacji i cieszymy sie tym co mamy!!!Mąż napewno baaardzo sie ucieszy i już strasznie mnie korci żeby mu powiedziec...ale jakoś przez telefon to mało romantyczne :silly: W naszym przypadku to jakiś cud że za pierwsza próba zaszłam w ciąże-juz z pierwszym synusiem podjelismy decyzje-zaczęliśmy ,,działac,,a miesiac pozniej były dwie kreski.No i tym razem tak samo(jakos mialam wrazenie ze dwa razy takiego szczescia miec nie mozna-a tu NIESPODZIANKA :blink: )Jestem w pozytywnym szoku tymbardziej że kiedy mój mąż zjezdza do domku to nie zawsze wpada na dni plodne :woohoo: Jestem straaaasznie szczesliwa :laugh:
A poza tym wczoraj lekarz mi powiedział że najprawdopodobniej znowu czeka mnie cesarka :( Troche sie tym zmartwiłam,ale najwazniejsze zeby dzieciątko było zdrowe :blush:
Witam jeszcze raz dziewczynki i miło mi że was ,,poznałam,, :blush:

(zaczynam kombinowac tego suwaczka :S )agi.p dziekuje za instrukcje-mam nadzieje ze sie uda :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #438256 przez agi-p
Tysiiiak do 16-stej szybko zleci :) Daj znac jak wrócisz :)

Patunia pij dużo herbaty z miodem i cytryną . Ja sie tak ratowałam jak mnie coś zbierało i pomogło :) Dodatkowo biorę rutinacea .
Kawy nie piję , bo mi niedobrze po niej było . Nawet od anatola mnie odrzuciło .
Jeśli chodzi o odżywianie , to jem to na co mam ochotę . Wychodzę z założenia , że jak mi się czegoś chce , to widocznie tego potrzebuje mój organizm i Dzidzia . Oczywiście staram się nie przesadzac.Ale czasem mnie najdzie ochota na cos niezdrowego typu cheesburger czy frytki i jem to . Ciąża to nie czas na katowanie się i odmawianie sobie przyjemności :) W granicach rozsądku :)
A na brzuchu jeszcze śpię , mimo że już pokaźnych rozmiarów :P Zazwyczaj śpię w takiej pozycji trochę na brzuchu , trochę na boku :P

12 lata 3 miesiąc temu #438261 przez agi-p
Joasia ja też mam już 2 cesarki za soba ... teraz będzie trzecia :( No , ale to sa rzeczy na któe wpływu nie mamy . A dobro Maleństwa jest najważniejsze :)
Ja też byłam w szoku , ze za pierwszym podejściem sie udało i zaszłam w ciążę :) O Amelke staraliśmy się uparcie przez 4 miesiące . Tym razem nawet nie przypuszczałam ,ze pójdzie tak sprawnie :P
Mężuś zaszalał i powiedział , ze może uda się i wyjdzie Szymonek , a jak nie to próbujemy za rok ... i prosze , jestem w ciąży :)
I masz rację przez tel to mało romantyczne ... wymyślisz na pewno coś lepszego :)
Nie dziwię się , ze czasami samej z synkiem Ci cieżko , ale tak jak piszesz teraz takie czasy i trzeba jakoś sobie radzić . To na pewno sytuacja nie na całe życie , więc wytrzymacie . Najwazniejsze , ze się kochacie i macie do siebie zaufanie :)

12 lata 3 miesiąc temu #438273 przez lidianna
cześć Dziewczyny,
chciałabym się do Was dołączyć - jestem w 9 tygodniu i termin mam ustalony na 4 maja 2013r:-)

12 lata 3 miesiąc temu #438278 przez tysiiiak
Witaj serdecznie Lidianna :D i gratulacjee :) rozgość się :)

u nas też za pierwszym razem się udało ... :) :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #438279 przez joasia10015
agi.p nawet nie wiesz jak miło przeczytac tak ciepłe słowa :) A dlaczego bedziesz miec juz trzecia cesarke?(jesli to nie tajemnica albo cos bardzo osobistego)Mi wczoraj powiedział GIN że mam tyło zgięcie szyjki,przy pierwszym porodzie nie miałam rozwarcia wiec ta ciaża raczej skonczy sie cesarką :( A ja tak bardzo chciałam urodzic normalnie...Ale trudno ,nie ma jeszcze pewnosci a wogóle to widac siła wyzsza i musze cieszyc sie dzidzia a nie na zapas martwic :) Bedzie napewno dobrze!!!!
Co do męża to baaardzo sie kochamy i wiecznie slyszymy ze takie malzenstwo na odleglosc jest bez sensu ...ale tak jak napisałas kochana-to nie na zawsze-mam nadzieje ze w przyszlym roku bedziemy juz razem co dzien :kiss:

Apropo picia kawy-ja przezuciałam sie na CARO nestle bo ponoc jest najbardziej odzywcza z dostepnych kaw zbozowych..i nawet fajnie mi smakuje.Ale co z cherbatka dziewczyny?PIjacie???Niby czytałam ze lepiej ja wyeliminowac ale sadze ze jak wypije czasem cherbatke z cytrynka to nic sie nie stanie prawda????Kurcze tak czasem sie łapie na tym ze mam pytania jak by to była moja pierwsza ciąża ,ale szczerze to nie pamietam dokladnie co pilam w poprzedniej ciazy,i kilka rzeczy napewno mi z pamieci uciakło-dlatego jesli bede miec jakies watpliwosci to bede pytac ;)

Kurcze,fajnie że tu trafiłam!!!!
Ps.i mam suwaaaaaczkaaaa-hurrraaaaa!!!!!!(nie dziwcie sie ze tak sie ciesze-poprostu jestem zielona w tych sprawach :X :woohoo: :silly: )

12 lata 3 miesiąc temu #438376 przez demoniqe
Joasia, Lidiana witajcie :)

Ja już nie mogę się doczekać piątkowej wizyty i ginekologa.

W niedzielę pojawiły mi się jakieś zółto brunatne upławy, nasprzątałam się więc pewnie od tego, ale troszkę się boję.

Wczoraj było ich znacznie mniej, a dziś już prawie wcale. Jakoś może dotrzymam do piątku.

Co do seksu w ciąży, to chyba nigdy nie miałam większej ochoty na seks jak teraz :)

Uprawiamy normalnie, staramy się troszkę delikatniej po prostu.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438386 przez MoNiaaa
o ile nowych mamus ale super :):):)

Joasia witam cie serdecznie i oczywiscie lidianna tez witam :kiss: :kiss: dolaczcie do naszego grona :) mam nadzieje ze razem fajnie spedzimy te 9 miesiecy i wzzajemnie bedziemy sobie pomocne :)

ja kawy nigdy nie pilaw wiec teraz tez nie ale herbatke i owszem tez z cytrynka bo strasznie lubie!! jakos nie sadze zeby zaszkodzila a jem tez wszystko na co mam ochote :)

widze ze ja jako jedna z pierwszych trafilam do tego watku a termin mam jako ostatnia albo wogole bede czerwcowka ale nie myslcie sobie ze was opuszcze:P juz na kwietniowkach zaleglam takze cala wiosna nalezy do mnie !!!! :kiss: :kiss:

dziewczyny super suwaczki :)

musze w koncu zrobic aktualna liste bo sie pogubimy :P

a joasia podziwiam ze potrafisz zatrzymac ta wiadomosc dla siebie ja jak tylko zobaczylam II polecialam do spiacego meza do lozka mu powiedziec reakcja byla to fajnie i poszedl spac :P dopiero jak sie obudzil doszlo do niego :side:

http

]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438400 przez agi-p
Witaj Lidianna :) To Twoja pierwsza ciąża ? Jak sie czujesz ?

Joasia ja nie popadam w paranoje i oczywiście czytam i dowiaduję się co mi wolnow ciąży , a czego unikać , ale nie stosuję wszystkich zaleceń całkowicie . Herbatę piję , i smakową i czarną z cytryną i miodem . Ale nie parzę mocnej herbaty . Lubię ciepłe napoje , więc pije nawet 5 herbat dziennie :P
I Kochana nic się nie przejmuj.Ja jestem w ciąży 3 i wydawac by się mogło,ze o ciąży wiem wszystko,a tez wiecznie mam jakieś pytania :P Każda ciąża jest zupełnie inna , objawy i dolegliwości też . I poza tym wychodze z założenia , ze lepiej pytać , niż udawac , ze wszystko się wie . Nie ma głupich pytań i każde warto zadać :)
Co do moich porodów , to przy pierwszej ciąży rodziłam 21 godz , wymęczyli mnie na maxa , błagałam już o cesarke , bo mdlałam z bólu . Oczywiście lekarze traktowali mnie jak zlo konieczne , byłam młodziutka i wymyślili sobie , że widocznie można mnie pomaltretować ,nie znałam swoich praw i nie wiedziałam co mogę . Ostatecznie zmienił się personel i trafiłam na lekarza , któy jak zobaczył mnie i mój brzuch , to chwycił sie za głowę . Okazało sie , ze Paulinka ułożyła się poprzecznie . Próbowali ją obracac ręcznie , ból jak cholera , ale nie dało się już .Zapadła decyzja o cesarce , natychmiastowe , bo było już zagrożenie życia . Mama musiała podpisać zgode na ratowanie mnie lub dziecka .
W drugiej ciąży trafiłam na Anioła a nie ginekologa . Był cudowny i zaufałam mu w 100% :) Złapałam cukrzycę i cukry tak mi zaczęły skakac , ze nie można było ich unormować , poza tym po pierwszej cesarce miałam tyle zrostów , bo dopadł mnie jakiś rzeźnik , ze bali sie o macicę . Mój ginekolog robił ciecie i naprawił wszystko po poprzednim rzeźniku .
A teraz to już wiadomo... 3 ciąża to nie am wyjścia i cesarka na bank . I jako że mały przedział czasowy od poprzedniej , to znowu boja si o macice .
Wooow , to się rozpisałam :P

Edittt...

Demoniqe wypocznij . Mam nadzieję , że bez problemów wytrwasz do piątkowej wizyty . A upławy nadal się utrzymują ?

Moniaaa Ty to potrafisz sie ustawić :P Rzeczywiście cała wiosna Twoja :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438411 przez MoNiaaa
wstepne suwaczki :P (odgapione z kwietnia:P)

kamila kocik i demoniqe podajcie mi daty porodow bo nie moge odnalesc :P

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #438420 przez lidianna
agi-p,
tak to moja pierwsza ciąża - a czuję się ok, trochę mnie mdli,ale nie wymiotuję - odrzuca mnie też od pewnych rzeczy do jedzenia, np. mleko, jajka niektóry warzywa, a poza tym najchętniej bym tylko spała:-)
ja kawy nie pije wogóle, za to wcześniej piłam zieloną herbatę - na którą teraz też patrzeć nie mogę:-)
a dziewczyny jak to jest u Was - pochwaliłyście się już rodzinie dobrą nowiną?:-) my planujemy powiedzieć teraz w sobotę rodzicom, a w pracy powiem dopiero po kolejnym usg, czyli 22 października:-)

12 lata 3 miesiąc temu #438429 przez MoNiaaa
mnie z kolei odrzuca od herbaty malinowej ktora bardzo lubilam :(

my juz powiedzielismy najblizszym a dalej to sie rozniesie poczta pantoflowa :P

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #438446 przez Patunia
NIE MOJA DATA TO 01.06.13 A NIE 06.05.13 WIEM ZE TAK NAPISALAM ALE SIE POMYLILAM

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka