BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #439182 przez lalka
Patunia!!!a ja miałam dopiero jedno usg...teraz w piątek będę miała drugie..nie mogę się doczekać!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #439186 przez MoNiaaa
lalka gdzie ty stara jeste?? nie dobieraj sobie do glowy bo nie ma sie co denerwowac. a tak naprawde ludzia to nigdy nie dogodzi 20 latka w ciazy to za mloda jak tak mozna sobie zycie zmarnowac pewnie sie puszczala na prawo i lewo itp a po 30 to stara?? do diabla to kiedy te dzieci rodzic?????

Patunia to powinnas odpoczywac a moze za malo jesz?? mi caly czas jest nie dobrze czy jestem glodna czy najedzona to w brzuchu tak czuje zle :( niby mam na cos ochote a jak mysle o jedzeniu to bleee chyba sie zaczyna ten gorszy okres dobrze ze jutro mam wolne planuje nawet gyrosa zrobic mam nadzieje ze bedzie mi smakowal

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439193 przez tysiiiak
mnie też odrzuca od jedzenia, jedynie ser i pomidory to jest to co kocham :D

Lalka wcale nie jesteś stara! nie daj sobie wkręcać.. Ludzie gadają i będą gadać! Ja za to mam 21 lat i o mnie pewnie tez gadają że taka młode i sie w pieluchy pcha... i o boże jak ona sobie poradzi ...
A niech im języki spuchną od tego gadania.. ;)

12 lata 3 miesiąc temu #439196 przez lalka
MoNiaaa to może wpadnę na gyrosa???ja niestety od 7 do 16 w pracy...a jak wrócę to nic mi się nie chce..a co o gotowaniu mówić!!!!teraz leże ,bo głowa mi pęka...ratunku!!!!a tak na marginesie to jakby ktoś organizował konkurs na największego lenia to mam pierwsze miejsc na bank...mam nadzieję,że to niedługo minie!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #439203 przez MoNiaaa
lalka zapraszam :) poplotkujemy troche:)
a o miejsce lenia moge z toba konkurowac robie naprawde minimum normalnie tez nie gotuje tylko chodze do tesciowej albo taty ale tydzien obiadu nie jadlam wiec stwierdzilam ze jutro mam wolne to cos zrobie co lubie :)

tysiiak ja mialam 21 lat jak urodzilam corke i caly czas gdzies za plecami slysze jakies gadanie(no moze teraz juz nie)
nie zapomne jak jechalam autobusem jesienia i jechaly jakies stare dewoty i wszystkie na mnie siadly ze duzo miejsca z wozkiem zajmuje w autobusie ze gdzie ja sie pcham i ze powinnam wysiasc a nastepnym razem powinnam sie zastanawiac gdzie wsiadam...teraz pewnie bym cos odpysknela bo po wielu roznych sytuacjach nabralam moze pewnosci siebie ale ogulnie nie jestem konfliktowa i zawsze dawalam soba pomiatac ;/;/ i nikt sie nie znalazl w tym autobusie zeby stanac w mojej obronie tylko sie do tamtej starej dolaczali ze taka mloda a juz matka itp

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439207 przez tysiiiak
tego w życiu sie nie ominie ludzie potrafia sie przyczepic do wszystkiego .. ;/

12 lata 3 miesiąc temu #439217 przez lalka
MoNiaaa!!!to stare cioty były!!!!mam nadzieję,że ja na starość taka nie będę....a jak tak to Jędrzej(mój syn)ma moje błogosławieństwo na zastrzelenie mnie...hi...
a wiecie co mówią o mnie???np.moja szwagierka....ojej a po co to wam...macie już tak dobrze(różnica między moimi dziećmi będzie 10 lat)ale wózek już macie to nie będzie źle!!!!hi..hi..czekam tylko na tekst STARY CZŁOWIEK I MOŻE

12 lata 3 miesiąc temu #439221 przez tysiiiak
hehe daj spokój ;DDD rozbawilo mnie to Stary człowiek i może ;p

Moja mama np. ma 3 dzieci ja jestem najstarsza i najmłodszy ma 9 lat. Jest między nami 12 lat różnicy.
Ja już wyfruwam z domu, mój drugi brat zaraz ma 18 i za kilka latek też wyfrunie a moja mama mówi że nie wie co by robiła gdyby nie najmłodszy.. zawsze ma co do roboty i bracki jeszcze jest w tym wieku że chce z mamą gdzieś jeździć, chodzić, zwiedzać...
Damianek nie był planowany i mama sie zamartwiala jak to bedzie finansowo jak ona sobie poradzi i wogole a teraz uwaza ze to najlepsze co ja spotkalo :)

a teraz w dodatku będzie młodą babcią :)

12 lata 3 miesiąc temu #439227 przez Sysia
Witam dziewczynki :) także witam serdecznie nowe mamusie ..
nie było mnie tu trochę i się pozmieniało ho ho..
byłam w szpitalu 5dni bo bolał mnie strasznie brzuszek i jestem na podtrzymaniu z dzidzi okej ale potem że macica za mała,aaa szkoda gadać oni sami też nie wiedzą co mową ci lekarze jedni ze macica dobra drudzy ze za mala ;/ ...dzis wyszlam i leze w lozeczku zero dzwigania i przemeczania sie do pracy juz nie chodze dzis zawiozlam l4.

pozdrawiam was bardzo :) i dziekuje za pamiec w tabelce :)

12 lata 3 miesiąc temu #439230 przez lalka
bo wiesz tysiiiak kobiety sa od ekstremalnych sytuacji i zawsze muszą być na posterunku!!!!dla mnie późne macierzyństwo ma zalety....będę mogła cieszyć się Maleństwem nie mając wyrzutów,że Jędrzejem się mało zajmuję!!!a Jędrzej bardzo się cieszy i pytał się ostatnio czy będzie mógł trzymać go lub ją na rękach????miłe prawda???

12 lata 3 miesiąc temu #439232 przez lalka
Sysia zdrowiej...dużo odpoczywaj..nie przemęczaj się!!!!a jak coś będziesz potrzebowała to daj znać któraś coś podrzuci!!!!pa...odpoczywaj!!!

12 lata 3 miesiąc temu #439233 przez tysiiiak
Sysia to teraz jak juz to co zle za Tobą życzę dużo odpoczynku :) i trzymaj się :)
Buziaczki :)

Lalka no to jest urocze :) mój braciszek co chwile chodzi i się cieszy że będzie wujkiem i pyta kiedy będę miała duży brzuch :D

12 lata 3 miesiąc temu #439376 przez joasia10015
lalka daj spokój-ludziom sie nie dogodzi.Gadaja i gadac będą;-P Moja mama miała 37 lat jak urodziła moja siostre(młodsza o 10 lat odemnie i 16 od mojej najstaszej siostry;-)No to w sumie minęło od tego czasu 20 lat ...- pamietam jak moja sis miała jakis 10 lat i jechała z moją mamą autobusem do miasta to gosciu spytał,,Ile wnuczka ma lat bo nie wie jaki bilet jej dac....,,Ale jak wspomniałam -to było kupe czasu temu!!! Teraz to normalne ,kobiety rodza pozniej,ostatnio nawet ogladałam jakis program gdzie mówili że jest taka troche skrajnosc-bo albo rodza 17-latki albo 35 latki-tak niby najczesciej.A 20 ,30 lat temu to 21 to chyba norma!!!! Kochana ja sama mam 30 lat ;-P To mój drugi dzidzius-pierwszego rodziłam mając 27 lat i też slyszałam pare kąśliwych uwag-ale wiesz gdzie to mam????? :P :X :evil: Kurcze kochane troszke sie dzis napracowałam,nagotowałam(jutro teściówka wpada :S )-kregosłup mnie troche boli,jakos dziwnie mnie brzusio boli-mam nadzieje ze wszystko ok.;-) Ajjj laseczki-ja kocham barszczyk czerwony,barszcz ukrainski-no i dzis sie pokusiłam i zrobiłam spory gar(zamrażam częśc)Hmmm i nic nie było by w tym dziwnego gdyby nie to że ja zawsze dodawałąm do niego OCET-i to nawet sporo(no nie pół butelki,ale moze na spory gar 1/4 butelki :( )-No i dzis zjadłam jakies 2 miseczki,a potem pomyślałam-CZY OCET MOZE MI JAKOS ZASZKODZIC????WIEM ,ZE WOGOLE OCET POWINNO SIE OGRANICZAC ALE CZY MAM DAC SOBIE SPOKÓJ Z TA ZUPKA?????Ehhhhh-dam rade ale ona taka pychaaaaaa!!!!! :S :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #439378 przez Sysia
Dzień doberek :)

Tak już lepiej,tyle że mam wypoczywać i nic absolutnie nie dźwigać wiadomo boje się ale teraz to juz myślę pozytywnie bo to pewnie też przez to moje zamartwianie sie, psychika też dużo robi ważne że już dobrze :).

Lalka Ty się wiekiem nie przejmuj Ty młodziutka jesteś znam osoby ktore późnij decydowały się na dziecko także spokojnie uwagami innych się nie przejmują bo ludziom nie dogodzisz za młoda źle i wszystko źle ... ja mam 24 lata i moja szefowa z tekstem do mnie dopiero ślub wziełaś a juz dziecko ;/ (ślub mialam 16czerwca 2012.).ważne ze ty sie cieszysz i rodzinka i ze dzidzia zdrowo rosnie :)

Joasia co do ostu fakt jeść go nie można !! ja jadłam i się okazało że mam za mało czerwonych krwinek co doprowadza do anemi bo w ciazy naj latwiej ją mieć ! ale to że dałaś go do zupki to nic takiego wielkiego się nie stanie jedz spokojnie :) - SMACZNEGO-

MIŁEGO DNIA BUZIAKI :*

12 lata 3 miesiąc temu #439380 przez Sysia
ahaa wiecie że ja już nie wchodzę w żadnee ale to żadne spodnie tak mi brzuszek wypchalo musialam kupic sobie spodnie ciazowe dobrze ze jak sie ubierze tunike to nie widac ze ciazowe bo normalnie za szybko chyba ;p... ale to podobno dla tego ze dużo wody mi się zbiera w organiźmie a wy jakie macie brzusie ??

wkeleiłabym zdjęcie ale mi sie nie da :/:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka