BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #440635 przez agi-p
Dzień dobry :)

Oj Kochane co do wieku odpowiedniego na ciążę , to każdy jest dobry :) Najważniejsze , zeby odnaleźć się w sytuacji i kochać maleństwo :) Moje córcie dzieli 12 lat różnicy i momo , ze pierwsza ciąża była nieplanowaną niespodzianką i byłam bardzo młoda , to doskonale się czułam jako Mama . Oczywiście niektróe uwagi były złośliwe i przykre , ale niech spadają wszyscy , którzy je kierują :P

Demonique super , ze się uspokoiłaś i Maleństwo ma się dobrze :)

Tysiiiak bakteriami w moczu się tak nie przejmuj . czasami mocz źle jest przechowywany,transportowany lub z nieodpowiedniego strumienia i dlatego bakterie .
A ołożnej bym zaraz nagadała !!! No co za franca !!! Jka mozna ciężarnej powiedzieć , ze nie wiadomo czy ciąża sie utrzyma ??? No szlag !!!!

Sysia jak dobrze,że już w domku jesteś :) dobrze,że szybko zareagowałaś . Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o Was :)

Joasia ja też barszczyk z octem gotuję i jem go normalnie . Przecież odczasu do czasu nie zaszkodzi :)
Woow to badania Cię sporo kosztowały !!! Byle wszystkie wyniki były dobre !
Co do dentysty to ja chodzę normalnie . W ubiegłym miesiącu miałam wizytę i leczyła mi zęba ze znieczuleniem , teraz mam za niecałe 2 tygodnie kolejną . Normalnie zgłosiłam , ze jestem w ciaża , a ona mi pogratulowała i powiedziała , ze bedzie delikatna :)

JoannaL gratulacje drugiego dzidziusia :)Fajną różnicę bedziesz miała :) A jak się czujesz ?
Szkoda , ze teściowie tak zareagowali :( Przykre , ze najbliżsi ludzie potrafią tak dopiec :( Ale najważniejsze , ze Wy sie cieszycie

Idianna super , że poszłaś prywatnie :) I wizyta naprawdę niedroga :) U Nas min 120 zł trzeba zapłacić . Czyli Masz całe 2 cm SZCZĘŚCIA :)

Lalka i jak wizyta i Maleństwo ???

Ulcia Kochana Mama dobrze Ci mówi :) Z Mężem tworzycie tak wyjątkową parę , ze świetnie sobie poradzicie choćby nie wiem co :)

Pauluska a jak tam na praktykach ? Zadowolona jesteś ?

A ja Kochane mam juz 4,5-5 kg na plusie i zdaje sie , że pobiję swój własny rekord w tyciu :( Pierwsza ciąża to 20 kg na plus , w drugiej było 17 , a teraz zobaczymy :( Poiwnnam jak najmniej przytyć dla swojego i dzidzi dobra . Ginekolog mi tak poradziła , ale cóż ....

Miłego popołudnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #440739 przez pauluska
Oj bardzo zadowolona jestem robię to co lubię czyli księgowość od dawna wiedziałam że chcę być księgową a teraz się utwierdziłam babka traktuję mnie ok nie odwalam czarnej roboty już na trzeci dzień dała mi księgowanie super w pracy mam pełno energii tylko po pracy padam ale cóż. Do końca roku chcę się nauczyć jak najwięcej bo u nas w firmie mam w sumie 5 firm do przejęcia (księgowe na chwilę obecną nie dopuszczają mnie do niczego heh )chciałabym je w przyszłości poprowadzić a tak jakoś lepiej jak się ma przed sobą cel jeszcze 3 tygodnie i wejdę w drugi trymestr więc mam nadzieję że będzie lepiej i maluszek pozwoli na realizację planów :)

12 lata 3 miesiąc temu #440913 przez JoannaL
agi-p napisał:

Dzień dobry :)

JoannaL gratulacje drugiego dzidziusia :)Fajną różnicę bedziesz miała :) A jak się czujesz ?
Szkoda , ze teściowie tak zareagowali :( Przykre , ze najbliżsi ludzie potrafią tak dopiec :( Ale najważniejsze , ze Wy sie cieszycie

Witam Cię.
Dziękuję za gratulacje :) . Na samopoczucie zbytnio narzekać nie mogę, ani mdłości zbytnio nie mam ani wymiotów, tylko tyle że dokuczają mi bóle głowy z powodu niskiego ciśnienia, no i strasznie leniwa się zrobiłam :laugh: .
Mój synuś urodził się 24 maja 2011, więc będzie pomiędzy dzieciakami 2lata różnicy. Marcelka przenosiłam 5dni więc nigdy nie wiadomo jak to będzie z drugim :) ,
Pozdrawiam serdecznie

12 lata 3 miesiąc temu #441023 przez MoNiaaa
hej dzieczyny :)

Joanna przykre ze tak tescie sie zachowali ale z drugiej strony dostaliscie impuls zeby sie wyprowadzic a jednak samemu mieszkac to calkiem inna bajka nikt ci nosa nie wklada we wszystko co robisz i ja jestem zdania ze chocby najwspanialszych sie mialo tesciow czy rodzicow to przez mieszkanie razem zawsze rodza sie konflikty takze zycze zebyscie szybko znalezli idealne gniazdko :) my tez wynajmujemy teraz bedziemy sie przeprowadzac i nei jest zle:) szkoda tylko tej kasy obcym ludzia dawac ale neistety takie czasu nastaly;/

pauluska super ze trafilas na prace marzen a z czasem wszyscy przyzwyczaja sie do twojej obecnosci i cie zaakceptuja:)

ja dzis mam jakis kiepski humor;/ Julka strasznie mnie denerwuje ciagle na nia krzycze ale po prostu nie moge nie wiemczemu..do tego chcialam ja uspac to wielki ryk az moj M stwierdzil ze nie bedzie spala...co oczywiscie spotegowalo moja wscieklosc;/ mam nadzieje ze szybko minie:P

w pon wizyta i mam nadzieje w koncu serduszko zobaczyc :)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #441051 przez lalka
hej agi-p!!!Maleństwo ma się dobrze...rośnie...ma już 23,8mmi od ostatnie j wizyty sporo urósł..sama wizyta średnio udana...jakaś taka..powierzchowna...niby normalna ale niedosyt jest!!!chyba miałam nietęgą mię...bo położna pytala mi się czy cieszę się z ciąży????może nie potrzebnie na pierwszą wizytę szłam prywatnie,ale 100zł za wizytę plus badania.....no..no!!!ale dam radę!!!

ldianna mieszkam koło Poznania.....miasto Śrem,które od wczoraj stało się sławne dzięki DEBILOWI,który zgwałcił półtora roczną dziewczynkę!!!!!osobiście ..jako matka gnoja bym zabila....przepraszam,ale ja na takie coś nie umiem inaczej reagować!!!
dzisiaj mamy zakończenie sezonu letnio grilowego....uciekam,bo zaraz goście się zjadą !!!!miłego dnia Mamuśki!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #441065 przez lalka
będę próbowała wkleić mojego Dzidziulka......

12 lata 3 miesiąc temu #441093 przez pauluska
Tzn praktyki mam do końca roku tylko więc za bardzo nie muszą mnie akceptować hehe bo ogólnie atmosfera w pracy kiepska szefowa pępek świata no ale chcę się nauczyć jak najwięcej, a co mojego samopoczucia doszły mi dzisiaj duszności i znowu sobota minęła a w domu niezrobione nic :/

12 lata 3 miesiąc temu #441099 przez joasia10015
Ooooo lalka jestesmy obie z wielkopolski-tylko ja z całkiem innej strony-ja z NOwego Tomysla czyli w strone granicy ;-)(Ale to tak na marginesie)
Jesli chodzi o sprawe tesciow Joanna(piekne imię ;) )to wcale sie nie dziwie ze nie mogliscie razem wytrzymac-ja z moja tesciowa wytrzymuje jakies 2 dni.Tak sie składa że własnie mnie odwiedzila-tzn.w czwartek a jakas godzine temu pojechała i szczerze-to jestem wyczerapana.Ja moja tesciowa nazywam wampirem energetycznym :evil: :P -matko jak ona potrafi PIERD..IC trzy po trzy :huh: :X Achhhh ale to dłuzsza historia B)
W kazdym razie ja z nią dlugo nie wytrzymuje!!!!!A najlpesze jest to dziewczynki że jak ona mnie teraz odwiedzila to nie powiedziałam jej o ciąży(bo czekam na męża)a ona kilka razy glupie teksty gadała na temat drugiego dziecka-wiec wyobrazcie sobie co myslałam w duszy kiedy ona cos gadała-SZOK!!!! A jeszcze jakis czas temu (jak nie bylam w ciazy)pytała mnie jakie imie damy nastepnemu dziecku-a ja jej na to ze podoba nam sie dla chłopca imie MIKOŁAJ-to ona do mnie,,AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa matko boska,MIKOŁAJJJJ?????I jak to będzie??????to tak jak byscie dali na imie WIELKANOC,O BOże ,O Boże ja sie nie przyznam jak ma na imie przed ludzmi-ale wstyd,o nieeeeeee ja bede kochałą tylko MIłoszka,, :X -Wyobrazcie sobie moją mine-myslałam że mnie krew zaleje-,co to za babcia-ona własnie taka jest-pierdzielnie trzy po trzy i wogole nie mysli ze robi komus przykrosc :silly: Puste to ,tępe i walnięte....Kazdy myślący człowiek wie że 6 grudnia są imieniny MIKOŁAJA ,że to był święty,a ona podchodzi do tego imienia jak by to była ,,nazwa świeta,,-Jak Boże Narodzenie,czy Wielkanoc-wiecie o co kaman :blink:
....................................................................................
Aaaaaa czasem mam ochote ja zabic-a jak bym ja zabila w ciąży kiedy hormony buzują to może byłby to jakis środek łagodzący w sądzie ;)
Ojjjj sorki dziewczynki ze ja tak o niej ale po takich odwiedzinkach to musze sie komus wygadac ,a akurat jestem sama w domku z synkiem;-PPPP

Dobra dośc o tym wampirze-bo mogłabym pisac w nieskonczonosc :S
Ale nieeee,cos jeszcze musze napisac-wczoraj poszlysmy na podwórko pograbic troche lisci-no i patrze pod płotem urosło nam chyba z 5 pieknych muchomorków.A ona do mnie -ojjjj ja juz w czwartek je widziałam,a ty dopiero teraz????A jak by dziecko albo pies zjadl????Tak nie moze byc(ble,ble,ble :X )A może ty chciałas jakis napar z tego zrobic???(i sie śmieje ze mnie :lol: )a ja do niej(bo cisnienie mi podniosla niesamowicie)-,,noooo taki napar dla mamy,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :silly: :angry: :lol: :woohoo: :pinch: :whistle: :S -i ja zaczęłam sie śmiac z niej!!!!!!!!!!

DObra dośc już,dooooosc.A moze wy macie jakies fajne historie z tesciowymi????A moze ktoras ma wyjatkowa fajna tesciowa????To tylko zazdroscic!!!! :blink:

Kurde laseczki zaczynam miec mdłosci-tzn.od kilku dni na samą mysl o jedzeniu az mnie odrzuca...Ale np.jabłko(kwaśne)cytrynka,ogórki to mmmmmmmmm-a przed chwila wciągnęłam oranżadke w proszku :S Wiem ze to sama hemia ale poprostu musiałam-wiecie o co mi chodzi....AAaaaa no i jeszcze ogóraski kiszone-mmmm pycha!!!!!!!!A wy za czym teraz przepadacie???????Kurcze wiecie,przytyłam w pierwszej ciąży 25 kg.i teraz mam nadzieje będzie mniej,ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :S Ważne żeby dzidzia była zdrowa!!!!
Dobra spadam bo mój synus chce sie przytulic :blink: a ja musze odpoczac psychicznie od tego wampira .....dobrze że mieszkamy tak daleko od siebie i widzimy sie kilka razy w roku :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441110 przez JoannaL
Moniu, wiesz ja nie chciałam mieszkać z teściami. Jak zaszłam w ciążę z synkiem mieszkaliśmy w W-wie, ale nie dalibyśmy rady się tam utrzymać więc wróciliśmy do domu i niestety nie było innego wyjścia bo teściowie mają spory dom. Już jakiś czas temu chciałam żebyśmy się wyprowadzili. Teraz jest troszkę kiepski okres bo nie dość że idzie zima, to ja zostałam bez pracy i mamy do dyspozycji tylko wypłatę męża. Z jednej pensji ledwo nam się udaje utrzymać. No ale cóż, jakoś będzie trzeba dać radę :)

Joasiu, moim rodzicom, ani teściom też się nie podobało imię Marcel które daliśmy synkowi. Próbowali nas przekonać, ale bez skutku :) . Ale jak tylko mały się urodził, został zapisany w urzędzie to nikt nie miał już nic do gadania i przywykli do tego :) .

Co do jedzenia to mnie odrzuca od wędlin, kiełbasy i o dziwo od gotowanych utartych ziemniaków :unsure: , za to mogę kilogramami pochłaniać biały i żółty ser, mleko i dżemy :laugh: W pierwszej ciąży miałam fazę na mięso i pomarańcze

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441128 przez JoannaL
Dokuczają mi silne bóle brzucha. Lekarz zalecił mi nospę i luteinę, ale niewiele to pomaga. Boli mnie głównie w górnej części brzucha a czasami też promieniuje na boki. Mam nadzieję że z fasolką wszystko dobrze... :( Wizyta dopiero 24października

12 lata 3 miesiąc temu #441297 przez sanwro
i jestem po wizycie:-) dziecinka ma 22 mm wszystko wporzadku. dostalam pozwolenie na lot samolotem do polski. jedyne co to pomylilam sie do obilczen i dzidzia jest pare dni mlodsza, ale wszystko wporzadku widzialam i slyszalam jak serduszko bije, machalo do nas roczkami ruszalo nozkami:-) wizyta super bo i dokturke mam mega :-) zdjecia nie umiem dodac:-(

a i pytalam sie jak liczyc te tygodnie i moja gin powiedziala ze jak dzis jestem w 8 tyg i 6 dni to konczy mi sie 9 tydzien a jutro zaczynam 10:-) gdzies widzialam ze ktos o tym pisal wiec tez sie spytalam:-)

12 lata 3 miesiąc temu #441299 przez sanwro
a i termin porodu mam na 12 maja a nie na 6 :-)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441308 przez Patunia
hej Dziewczynki:P

06.10.2012r USG robione ma juz 3,5metra

lekarz powiedziała że jest wcześnie ale mówi że chyba chłopiec!! a jak tak to bedziemy mieli małego KACPERKA
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #441335 przez Sysia
JOANNA MI TAKZE DOKUCZALY BOLE BRZUCHA I BYLAM W SZPITALU Z DZIDZI BYLO WSZYSTKO DOBRZE DO TERAZ CZASEM MNIE BOLI BOIORE LUTEINE I TEZ MAM NOSPE WIZTE MAM JUTRO I MAM NADZIEJE ZE BEDZIE OKEJ ! I ZE DZIDZIUS TEZ BEDZIE DO MNIE MACHAL...

CO DO TESCIOWEJ TO MOJA RAZ JEST FAJNA A RAZ PIER... ZE MAM DOSC NO I TROSZKE ZA BARZO WSZYSTKO CHCE WIEDZIEC PISZE CODZEINNIE PO PARE RAZY I PYTA CO SLYCHAC CO ROBIE NO ALE COZ TAKI LOS TESCIOW SIE NIE WYBIERA HEHE...

12 lata 3 miesiąc temu #441348 przez lalka
dziewczyny!!!ja nie mogę narzekać na moją teściową!!!!za to moja siostra......jej byłej teściowej nie pobije nikt....nawet sam SZATAN!!!!jej nawet nie otrułyby te muchomory,które urosły u joasi10015!!

wiecie dziewczyny jak się wystraszyłam!!!!błędnie odczytałam wielkość mojego Maleństwa i myślałam,że po drugiej wizycie Mały się kurczy!!!ufff dobrze,że chociaż mąż zachował zimną krew!!!!miłego dnia!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka