- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny poszłam wczoraj na to usg, babka prywatnie ma dużo lepszy sprzęt niż na nfz, dużo więcej było widać - widziałam już główkę, rączki, nóżki trochę niewyraźne, ale najcudowniejszy było to, że dzidzia tak ruszyła rączką, jakby mi pomachała:-) to było cudowne:-)
aha, póki co maluszek ma niecałe 2 cm:-)
dobrze, to teraz będę już odliczać dni do kolejnej wizyty 22 poaździernika, ale to już na nfz..
a za tą wizytę dużo nie zapłaciłam, bo 50 zł - było warto:-)
no i nowe foto do kolekcji też mam - to właśnie w sobotę pokażemy przyszłym dziadkom:-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Sysia dbaj o siebie więc okropna pracę i szefową masz już z głowy dobrze, że w Polsce jest to cudowne L4 i kobiety w ciązy są tak wspaniale chronione. Do do ciąży zaraz po ślubie my z Mężusiem też działaliśmy szybko już dwa dwa miesiące po odkryłam, że jestem w ciąży i to bez większej niespodzianki. Dzidzia była planowana. Cieszylismy się, że udało się za pierwszym podejsciem
lalka ja mam 36 lat i nie czuję się staro wcześniej ciągle się uczyłam, studia, lepsza praca a w koncu mimo wszystko wyjazd za granice. Ciągle pogoń za karierą. Nie myślałam o byciu żoną a tym bardziej matką. Kiedy spotkałam mojego Męza swiat pokazał mi się od lepszej strony Trochę więc mi zajęło by się przekonać, że tak naprawdę Rodzinka daje najwięcej szczęścia U mnie późne macierzyństwo daje mi wiele radości i spełnienia.
lidianna ciesz się Maleństwem i życzę dużo radości z przekazywania dobrej nowinki. To takie ekscytujące
joasia10015 nie zadręczaj się będzie dobrze ale następnym razem użyj cytrynki
MoNiaa jakoś trudno mi sobie wyobrazić sytuacje, którą opisałaś od nośnie kąśliwych uwag na temat ciąży. 21 lat to jak najbardziej odpowiedni wiek na rodzenie dzieci. Moja siostra była w ciąży w wieku 22 lat i nikt nigdy nie powiedział Jej przykrego słowa. Co miała powiedzieć moja Mamcia, która urodziła mnie w wieku 16 lat w tamtych czasach? Babcia musiała podpisać zgodę na slub itp.
W moim przypadku owszem spotkałam się z paroma kąśliwymi komentarzami. Jedna komentująca to moja koleżanka stwierdziła, że to już mój ostatni dzwonek a sama jest niewiele młodsza a druga to taka tam znajoma z Polski również przyczepiła się do mojego wieku. Uważam, że wynika to tylko z zazdrości i nic więcej. Powiem Wam, że tutaj w UK nikt nie uważa mnie za stara mame
Miłego dnia!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
co do barszczu to wiadomo ze nie jesz codziennie to nie powinno zaszkodzic ja wychodze z zalozenia ze mozna jesc wszystko tylko z umiarem nie wiem ale wogole jedzaccos nie zastanawiam sie czy mozna czy nie i nie sadze zeby bylo cos co moze od razu dzidziowi zaszkodzic:)
lidianna pochwal sie zdejciem!!
sysia a ty czemu nie mozesz brzuszka pokazac?? wlasnie dziewuszki powklejajcie swoje brzucholki
a ja tez mam brata 7 lat starszego i 7 lat mlodszego takze najstarszy ma prawie 30 a najmlodszy do liceum teraz poszedl
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
to jutro sie Wam pochwalę fotką, bo nie mam jej przy sobie, a w domu niestety skanera brak..
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczynki wy mi się wiekiem nie przejmujcie jesteście młodeeeee !!! a ludzi nie słuchać !! bo są dziwni ;]...
A co do kwaśnego to ja też UWIELBIAM mniammmm ale niestety ja to przesadzałam z tym i musiałam to teraz odrzucić ze względu na te kiepskie wyniki z krwi...
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
mi coś brzuszek już sie powiekszył i cały czas mam wrażenie że to nie ciąża tylko napewno przytyłam ;p
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oooo chciałam tylko zaznaczyc ze jakby lekko mnie zaczelo mdlic od rana ale jak czytam wasze wypowiedzi ,ze wymiotujecie to szczerze wspolczuje
Dalej nie mam pomyslu JAK powiedzic mężowi o dzidzi-szukam podpowiedzi
Acha-chciałam spytac-macie jakies ,,przejscia ,,w ciazy z dentystą???Bo ja miałam na dzis wizyte i pierwsze co to powiedziałam ze jestem w ciazy-a ona do mnie jak by DIABLA zobaczyla-,,NIE,NIE,NIE...cały pierwszy trymestr nie moge nic zrobic pani-no chyba ze by bolał ząb,,A ja szok-to znaczy,ja wszystko dla dobra dzidzi wiec ok.,ale GIN powiedzial ze nie ma rzadnych przeciwskazan Będąc w pierwszej ciąży miałam podobny przypadek -tylko ze wtdey mnie ząb strasznie bolał-ale mimo wszystko dwóch lekarzy sie nie zgodziło zeby go ruszac.Dopiero trzeci lekarz-wyrwał zęba Jak to u was jest?Macie jakies ,,doswiadczenia,,???? Dobra zmykam ,bo jutro ciezki dzien z tesciowa
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w pierwszej ciąży gdzieś ok 8m-ca bolał mnie ząb...poszłam do stomatologa....i babka bez niczego wyrwała mi go!!!żadnych przeciwwskazań,tym bardziej ,ze był ropny!!!kazała mi tylko glośno oddychać-żeby mnie słyszała!!!ot co!!!
dziewczyny kiedy kończy się lenistwo ciążowe???jak tak dalej pójdzie to będę musiała zaprosić perfekcyjną panią domu!!!uciekam szykować się do gina!!trzymajcie kciuki
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale ponoć w II trymestrze będzie nas rozpierać energia to nadrobimy zaległości