BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #439012 przez MoNiaaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #439044 przez lidianna
dziewczyny a mnie Mąż namawia, żebym jeszcze przed sobotnim powiedzeniem rodzicom poszła na usg - ostatnie zdjęcie dzidzi mam sprzed 2 tygodni, a chcemy takie foto pokazać przyszłym dziadkom - chyba się dam namówić i wybiorę się do mojej lekarki jeszcze w tym tygodniu, niestety już na wizytę prywatną

12 lata 3 miesiąc temu #439066 przez Kamila
Pewnie, że idź. Im więcej zdjęć tym lepiej. Sama mam tylko jedno i już nie mogę doczekać się kolejnej fotki. Niestety następną wizytę u lekarza mam dopiero 19 października.

12 lata 3 miesiąc temu #439067 przez MoNiaaa
ja tez jakbym mogla to chodzilabym co tydzien :P jak masz tylko taka mozliwosc to czemu nie :)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439097 przez lidianna
MoNiaaa ja też najchętniej bym co tydzień chodziła :) ale wiecie na nfz to wizyty będą co 3 - 4 tygodnie, dzwoniłam już i udało mi sie na dziś umówić, także super :)

później jeszcze na pewno wybiorę na na usg 3d, ale do tego jeszcze sporo czasu...

12 lata 3 miesiąc temu #439103 przez Urszula
Witam!

Joasia 10015 co do służby zdrowia to wszędzie tak jest gdzie jest ona państwowa :( my z Mężem mieszkamy u UK i tutaj jest to samo :( niestety..
Wiem, że pisałaś, że Twój Męzuś pracuje w Norwegii PIĘKNY KRAJ!!! Trzymam kciuki za Was rozłąka musi być bolesna ale niestety takie czasy.

Aguś u mnie mięta się sprawdza ale rumianek i melisa bleee..

Monia u mnie wszyscy co już wiedzą ucieszyli się bardzo i serdecznie nam gratulowali. Mieliśmy przeczekać 12 tygodni zanim powiadomimy znajomych i rodzinę ale nie wytrzymalismy i juz niektórzy wiedzą. Moja Mama dowiedziała się wczoraj i bardzo się ucieszyła. Jedyne czym się zmartwiła to jak my sobie damy radę sami bez pomocy rodzinki. Po czym stwierdziła, że my z Mężem tworzymy świetny duet i razem damy radę wszystkiemu :)

lidianna swietna niespodziankę zrobiłas Mężusiowi :) trochę wyobraźni i kreatywności i niespodzianka gotowa :)

tysiiak superowa foteczka i cudownie, ze w pracy tak miło zareagowali :)

Miłego popołudnia!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 3 miesiąc temu #439108 przez MoNiaaa
no wlasnie tysiiak zapomnialam pogratulowac slicznej fotki :) :kiss: wybacz kochana :blush:

lidianna to szybciutko udalo ci sie zapisac :) super pochwal sie oczywiscie swoim malenstwem!!
ja tez bede chciala sie wybrac na usg 3d mam nadzieje ze wypala moje plany :blink:

urszula ja tez sie czasem obawiam jak ze wszystkim damy rade zeby wszystko pogodzic a najbardziej sie boje jak czeba bedzie do pracy wrocic:( a maluszka do zlobka oddac :(:(

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439116 przez Urszula
Monia ja sobie nie wyobrażam oddać takiego maleństwa do złobka :( ale cóz niektórzy są do tego zmuszeni.. :( sama jak wychodzę do pracy to mi się serce kraja....Na szczęście pracuję tylko dwie noce i Elizia wtedy spi :) więc w sumie nie tracimy na kontakcie az tak dużo. Nasza Córeczka ma 15 miesięcy i tylko raz Ją zostawiliśmy pod opieka Babci kiedy bylismy w Polsce a my z Mężem wyszliśmy do restauracji z okazji pierwszej rocznicy slubu.

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 3 miesiąc temu #439126 przez MoNiaaa
moja Julka jak skonczyla roczek poszla do zlobka wiadomo bylo mi ciezko ja zostawic na poczatku ale teraz wcale nie zaluje i widze ze jej to na dobre wychodzi :) ale takie pol roczne malenstwo :( ale nie mam innego wyjscia a do pracy musze wrocic! niestety takie czasy nastaly jakbym miala taka mozliwosc wolalabymw domu z dziecmi siedziec

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439148 przez tysiiiak
ah dziękujemy dziękujemy za pochwały zdjęcia ... :D

troszkę się martwie bo odebrałam wyniki moczu i się okazało że mam bakterie w moczu :( ehh ... co chwile coś nowego do niepokoju..

12 lata 3 miesiąc temu #439151 przez demoniqe
aaaa kamień spadł mi z serca... dziś znów miałam brunatne a nawet różowe upławy więc przełożyłam wizytę z piątku na dziś :)

widziałam na usg piękne serducho!! fasola jeszcze strasznie mała i ciałko żółte je w sumie zasłania, ale jest!!!

w poprzedniej ciąży nawet serduszka się nie doczekałam, a tu pięknie!

zmierzył jakieś 5 mm więc to 5-6 tydzień,ale powinnam być w 7-8. Mówi, że to możliwe, bo dzidziusia może nie być jeszcze widać całego. Ważne, że jest serce!

Jeszcze 4 tyg niepewności i odetchnę...

Trzymam kciuki za wasze fasolki i ich serducha!

12 lata 3 miesiąc temu #439152 przez lalka
cześć Dziewczyny!!!!teraz jak i w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ....i jestem bardzo zadowolona...za nic nie płaciłam...wszystkie informacje...porady..zalecenia......

ja mam wizytę teraz w piątek...nareszcie..jak uda mi się to wkleję zdjęcie!!!

koleżanka kazała mi się spytać jak będę u lekarza o badania prenatalne!!!!!!cholera czy ja już taka stara jestem.....???słyszałam,że po 40 się robi!!!!ja tu chyba najstarsza jestem...więc wy nie macie takich dylematów!!!!i co tu począć??????

12 lata 3 miesiąc temu #439164 przez MoNiaaa
lalka a ile ty masz lat?? badania prenatalne to chyba indywidualna sprawa na kwietniowkach dziewczyny wlasnie gadaly na ten temat i rozne maja zdanie jedne same ida a inne nie korzystaja porozmawiac na ten temat mozesz i ozbaczysz co ci lekarz powie

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #439171 przez lalka
MoNiaaa ja mam 35 lat!!!oglądałam ostatnio program w którym lekarz wypowiadał się na temat kobiet 35 letnich w ciąży...powiedział,że(to jest cytat)to jest ciąża kobiet starszych.....błagam!!!!a gin na pierwszej wizycie powiedział mi,że ze względu na wiek niema czasu na pierdoły(chodziło mu o mój wiek :(

12 lata 3 miesiąc temu #439175 przez Patunia
hej dziewczynki chyba zaspalam .. tak mi sie krecilo w glowie ze prawie upadlam. Ja też chodzę przez NFZ mam dobrego lekarza duzo badan raczej niebylo by mnie satac na tyle USG co ja juz mialam a mialam z 7razy .. moim zdaniem taka sama opieka jest prywatna jak przez NFZ.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka