BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #436705 przez kocik
Hej dziewczyny!!
Właśnie wróciłam z imprezy integracyjnej w pracy.Powiedziałam wszystkim i jest po prostu super.Wielki kamień spadł mi z serca i teraz mogę spokojnie przeżywać ten czas....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #436710 przez MoNiaaa
Patunia sliczny dzidzius juz taki wyrazny sie zaczyna robic :) nsuper :kiss:

tysiak ale ci zazdroszze tej wizyty ja jescze tydzien musze czekac:(
ja w pracy kolezanka powiedzialam od razu a szefowi nie zamierzam narazie wogole mowic my jestesmy tylko filia wiec widzimy go raz na miesiac a mi poki co sie udawalo ze przychodzil nie na mojej zmianie :lol: ale jak masz taka prace to bierz l4 bo bez sensu zebys sie przemeczala! ja tylko czekam az kolezanka z macierzynskiego wroci i tez uciekam ale to w grudniu:(

kocik super ze wszyscy fajnie zareagowali ja tez jakos lepiej sie czuje jak ludzi wiedza rodzina i znajomi jakos mnie to meczylo jak nie mowilismy nikomu:P

http

]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436717 przez MoNiaaa
hmm zrobilam tabelke ale nie da sie jej wkleic bo nie jest w odpowiednim formacie..moze ktos sie bardziej na tym zna niz ja i stworzy cos ladnego z naszymi terminami?

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #436737 przez agi-p
Dzień dobry :)

Patunia gratuluję :) Piękne Maleństwo :) I jak juz ładnie wszytko widać :)

Tysiiiak pewnie bierz zaświadczenie i przedstaw w pracy :) Ja jestem na wychowawczym , więc mam ten problem z głowy :P Ale w poprzedniej ciąży powiedziałam w 3 miesiącu jak się rozchorowałam . I niedługo potem poszłam na L4 , bo pracę miałam mega stresującą i wymagającą , a ja do końca 4 miesiąca byłam nieprzytomna i wiecznie senna . Dobrze mi zrobiło i Dzidzi oczywiście to , ze byłam w domku :)

Kocik fajnie , ze tak zareagowali w pracy . Czasami różnie to bywa i tylko problemy z tego są.Fajnie , ze u Ciebie normalnie to przyjęli :)

Moniaaa byle do grudnia ;)

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #436738 przez Sysia
Dzień dobry kochane :)

Mam pytanko czy którejś z was dokuczają zaparcia ? bo mi od paru dni tak :( i dziś w nocy miałam strasznie napięty brzuszek i mnie pobolewał :( bardzo się boję że coś nie tak.. ale gdy w nocy poszłam do wc i troszke się wypróżniłam było trochę lepiej.

12 lata 3 miesiąc temu #436788 przez MoNiaaa
mnie jakies wzdecia mecza i sama nei wiem co dziwnie mnie tez brzuch pobolewa ale moze po wczorajszych pieczarkach :unsure:

ja odliczam zeby tylko skonczyc juz na dzis prace i troche luzu w koncu!!! ten tydzien strasznie mnie wymeczyl!!!
agi a ja mam takie pytanie do ciebie hmm bo jak jestem na wychowawczym to teraz jaka kase dostajesz normalnie tyle co wychowawcze czy tak jakbys na l4 byla i jakas pensje ostatnia czy cos?

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #436805 przez agi-p
Sysia zaparcia to mój odwieczny problem :( Spróbuj śliwek suszonych . Ja teraz kupiłam sobie deserki dla niemowląt z Hippa z śliwkami i zobaczymy jaki efekt będzie . Oczywiście duże ilości wody do picia też wskazane .

Moniaaa urlop wychowawczy jest bezpłatny :( Chyba , ze ma się niskie dochody , nie przekraczające śmiesznej kwoty 504 zł/na osobę , to można dostać 400 zł /miesięcznie . Należy się ubiegać o ten dodatek w Mopsie czy Gopsie .
Urlop macierzyński jest płatny i wynosi średnią z ostatnich 12 miesięcy .
Nie wiem czy dość jasno napisałam , jak coś to pytaj , postaram się bardziej szczegółowo opisać .

12 lata 3 miesiąc temu #436828 przez Patunia
jeżeli mogę się wtrącić do macierzyńskiego on jest płatny 100% ile masz na umowie. chyba żę jesteś legalną niania to masz od 1500zl dostajesz okolo 1200zł przynajmniej ja tak bede miała .
a jezeli chodzi o wzdęcia ja mam od poczatku ciąży takżę rzecz normalna. a jezeli chodzi o zaparcia pamietajcie nigdy nie bierzcie leku xenna !!!!!!!!!!!! powoduje ze dziecko sie nie prawidłowo rozwija

12 lata 3 miesiąc temu #436858 przez agi-p
Patunia napisał:

jeżeli mogę się wtrącić do macierzyńskiego on jest płatny 100% ile masz na umowie. chyba żę jesteś legalną niania to masz od 1500zl dostajesz okolo 1200zł

Patunia nie tyle ile masz na umowie , tylko tyle ile zarabiasz tzn tyle ile na konto Ci przelewają .
Ja na umowie miałam najniższą krajową , a ze dostawałam sporą premię i wszystko szło na konto , to tyle przez całe L4 i cały macierzyński dostawałam .

12 lata 3 miesiąc temu #436898 przez pauluska
Tak jak agi-p napisała macierzyński to średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy no chyba że ktoś nie przepracował tyle to średnia z miesięcy przepracowanych.

12 lata 3 miesiąc temu #436906 przez demoniqe
Patunia w którym jesteś tygodniu?? Śliczny ten twój dzidziuś.
Ja w czerwcu poroniłam w 8 tygodniu. USG miałam od 4 tygodnia praktycznie co tydzień.

W tej ciąży gin powiedział mi, że sugeruje zrobić pierwsze USG w 8 tygodniu, czyli 5 października.

Nie mogę się doczekać, bo cycki mni już nie bolą, brzuch przestał być mocno wzdęty.

Trzymam kciuki, żeby na tym monitorze pojawiła się fasola.

12 lata 3 miesiąc temu #436920 przez Patunia
hej demoniqe sluchaj jestem prawie 10 tydzień . ja tez poronilam ale 3i5roku tem a przez ten czas nic nie bylo az wkoncu . słuchaj to żę piersi przestaja bolec to nic zlego mnie tez przestaly to ze wzdeta nie jestes tez nic nie oznacza . a fasolka napewno bedzie i bedzie mocno bilo serduszko trzymam kciuki . ja przez to ze pierwsze poronilam biore duffason na potrzymanie tej ciazy moze powiedz lekarzowi zeby tez ci przepisal skuteczny podobno jest .

12 lata 3 miesiąc temu #436928 przez pauluska
Dziewczyny przy poronieniu krwawiłyście czy ciąża Wam obumarła ? Moja koleżanka dobrze się czuła pojechała na USG normalnie na wizytę i się okazało że serduszko przestało bić i to miała taką przygodę w Dzień Mamy :( okropne

12 lata 3 miesiąc temu #437010 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :)
ja dopiero niedawno z pracy wrociłam :( dlatego tak sie z Wami mijam :(

jak tylko dostanę zaświadczenie to powiem w pracy :) w zasadzie to mogę popracować jeszcze jak się dobrze czuję ale jak mi zmienią grafik... napewno nie po 12 godzin ...

12 lata 3 miesiąc temu #437156 przez demoniqe
Dzięki Patunia. Mój lekarz jest anty wszystkim lekom do 12 tygodnia. Brzuszek jednak napięty :) trochę się nasprzątałam i zaczęłam plamić więc leżę plackiem do jutra :)

Pauluska moja obumarła. Dowiedziałam się, że jestem w ciąży w dzień mamy, a 2 tyg pozniej było po wszystkim. Wywoływali poronienie w szpitalu bo do 11 tygodnia nie poroniłam naturalnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka