- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- kocik
- Wylogowany
- gaworzenie
Właśnie wróciłam z imprezy integracyjnej w pracy.Powiedziałam wszystkim i jest po prostu super.Wielki kamień spadł mi z serca i teraz mogę spokojnie przeżywać ten czas....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
tysiak ale ci zazdroszze tej wizyty ja jescze tydzien musze czekac:(
ja w pracy kolezanka powiedzialam od razu a szefowi nie zamierzam narazie wogole mowic my jestesmy tylko filia wiec widzimy go raz na miesiac a mi poki co sie udawalo ze przychodzil nie na mojej zmianie ale jak masz taka prace to bierz l4 bo bez sensu zebys sie przemeczala! ja tylko czekam az kolezanka z macierzynskiego wroci i tez uciekam ale to w grudniu:(
kocik super ze wszyscy fajnie zareagowali ja tez jakos lepiej sie czuje jak ludzi wiedza rodzina i znajomi jakos mnie to meczylo jak nie mowilismy nikomu:P
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Patunia gratuluję Piękne Maleństwo I jak juz ładnie wszytko widać
Tysiiiak pewnie bierz zaświadczenie i przedstaw w pracy Ja jestem na wychowawczym , więc mam ten problem z głowy Ale w poprzedniej ciąży powiedziałam w 3 miesiącu jak się rozchorowałam . I niedługo potem poszłam na L4 , bo pracę miałam mega stresującą i wymagającą , a ja do końca 4 miesiąca byłam nieprzytomna i wiecznie senna . Dobrze mi zrobiło i Dzidzi oczywiście to , ze byłam w domku
Kocik fajnie , ze tak zareagowali w pracy . Czasami różnie to bywa i tylko problemy z tego są.Fajnie , ze u Ciebie normalnie to przyjęli
Moniaaa byle do grudnia
Miłego dnia
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam pytanko czy którejś z was dokuczają zaparcia ? bo mi od paru dni tak i dziś w nocy miałam strasznie napięty brzuszek i mnie pobolewał bardzo się boję że coś nie tak.. ale gdy w nocy poszłam do wc i troszke się wypróżniłam było trochę lepiej.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja odliczam zeby tylko skonczyc juz na dzis prace i troche luzu w koncu!!! ten tydzien strasznie mnie wymeczyl!!!
agi a ja mam takie pytanie do ciebie hmm bo jak jestem na wychowawczym to teraz jaka kase dostajesz normalnie tyle co wychowawcze czy tak jakbys na l4 byla i jakas pensje ostatnia czy cos?
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moniaaa urlop wychowawczy jest bezpłatny Chyba , ze ma się niskie dochody , nie przekraczające śmiesznej kwoty 504 zł/na osobę , to można dostać 400 zł /miesięcznie . Należy się ubiegać o ten dodatek w Mopsie czy Gopsie .
Urlop macierzyński jest płatny i wynosi średnią z ostatnich 12 miesięcy .
Nie wiem czy dość jasno napisałam , jak coś to pytaj , postaram się bardziej szczegółowo opisać .
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie
a jezeli chodzi o wzdęcia ja mam od poczatku ciąży takżę rzecz normalna. a jezeli chodzi o zaparcia pamietajcie nigdy nie bierzcie leku xenna !!!!!!!!!!!! powoduje ze dziecko sie nie prawidłowo rozwija
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeżeli mogę się wtrącić do macierzyńskiego on jest płatny 100% ile masz na umowie. chyba żę jesteś legalną niania to masz od 1500zl dostajesz okolo 1200zł
Patunia nie tyle ile masz na umowie , tylko tyle ile zarabiasz tzn tyle ile na konto Ci przelewają .
Ja na umowie miałam najniższą krajową , a ze dostawałam sporą premię i wszystko szło na konto , to tyle przez całe L4 i cały macierzyński dostawałam .
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja w czerwcu poroniłam w 8 tygodniu. USG miałam od 4 tygodnia praktycznie co tydzień.
W tej ciąży gin powiedział mi, że sugeruje zrobić pierwsze USG w 8 tygodniu, czyli 5 października.
Nie mogę się doczekać, bo cycki mni już nie bolą, brzuch przestał być mocno wzdęty.
Trzymam kciuki, żeby na tym monitorze pojawiła się fasola.
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
ja dopiero niedawno z pracy wrociłam dlatego tak sie z Wami mijam
jak tylko dostanę zaświadczenie to powiem w pracy w zasadzie to mogę popracować jeszcze jak się dobrze czuję ale jak mi zmienią grafik... napewno nie po 12 godzin ...
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Pauluska moja obumarła. Dowiedziałam się, że jestem w ciąży w dzień mamy, a 2 tyg pozniej było po wszystkim. Wywoływali poronienie w szpitalu bo do 11 tygodnia nie poroniłam naturalnie.