BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #435189 przez pauluska
Oj Dziewczyny macie rację nie możemy się nakręcać ale czasami po prostu są te gorsze dni a ja ogólnie jestem panikarą na każdym kroku więc i ciąża mnie stresuje co jest okropne ale dzisiaj lepiej już musimy myśleć pozytywnie bo inaczej zwariujemy i na pewno odbije się to na naszych fasolkach. Ja za 2 tyg mam USG a do tego czasu mocne postanowienie poprawy :)A miała któraś z Wasz w poprzednich ciążach detektor tętna płodu ? Zamierzam kupić oczywiście w późniejszych miesiącach ale chciałam usłyszeć opinie jeśli któraś miała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435271 przez tysiiiak
Witaj kocik i gratulacje :)

Co do sprawdzania w toalecie czy nie ma krwawień to już chyba stało się moim nawykiem. Nie jestem w stanie iść do łazienki i tego nie zrobić.
MAm różne myśli czasami ale dodaje sobie otuchy, że już niedługo ide do ginka i wszystko sprawdzi... ufff

A tak z innej beczki to co noc coraz częściej musze wstawać siusiu :( zaczyna być troszke meczace :(

12 lata 3 miesiąc temu #435328 przez Patunia
Moim tez jest nawykiem sprawdzanie uplawów .
Słuchaj a to że często chodzisz siusiu robic to nic strasznego ja chodzę w nocy 2razy z pełnym pęcherzem do łazienki jak zacznie pracowac łozysko to przestaniesz chodzic tak czesto dopiero III TRYMESTRZE ZNOW BEDZIESZ .

Głowa do góry:) aby dotrwać do 12tygodnia . pozniej bedzie bezpiecznie:)

12 lata 3 miesiąc temu #435334 przez ancia14156
Dziewczynki zazdroszczę tym, które po przejęciu funkcji przez łożysko przestają siusiać za dwóch :P Ja od początku ciąży i nadal (za tydzień zaczynam III trymestr) sikam i sikam. Jest to strasznie męczące :P Jak tam wasze fasolkowe objawy? ustępują powoli?

12 lata 3 miesiąc temu #435347 przez tysiiiak
u mnie mam wrażenie że niektóre się nasilają tj. mdłości coraz częściej je mam jednak bez wymiotów. A takie jak np. senność chyba troszke ustępują. Nie chodzę już z zamkniętymi oczami cała dobe ;p chociaż dalej popoludniowa drzemka wskazana w miarę możliwości :)

12 lata 3 miesiąc temu #435356 przez Patunia
ja wogole nie mialam i nie mam tylko wzdęta chodzę cały czas

12 lata 3 miesiąc temu #435366 przez pauluska
A ja w nocy chyba spałam odkryta i chodzę w pól zgięta tak mnie krzyż boli :( jak nie jedno to drugie ciągle coś :D ale chyba smarować niczym nie mogę ?

12 lata 3 miesiąc temu #435398 przez tysiiiak
ból kręgosłupa tez mi dokucza :( po przebudzeniu i wieczorem najgorzej :( najbardziej pomaga mi spacer

12 lata 3 miesiąc temu #435434 przez MoNiaaa
Natka bardzo ci wspolczuje :( sciskam cie mocno kochana :kiss: :kiss: pewnie nie jest ci teraz latwo ale jak staniesz na nogi to zaczniecie od nowa starania i napewno sie uda !!! teraz bedziesz miala aniolka w niebie ktory bedzie nad toba czuwal :kiss:

Patunia tobie gratuluje fasolki:)

widze ze sie ruch w koncu zaczyna robic :)

dziewczyny chyba was palnac czeba!! nie mozna tak myslec ! ciaza to wspanialy czas a takie schizy tylko wam szkodza i dziecku po czesci tez wiadomo ze kazda i ja tez ma czasem glupie mysli ale nie mozna popadac w paranoje czeba wlaczyc pozytywne myslenie :))) nie uwazam was ze jestescie nie normalne ale musimy wszytkie uwierzyc ze jest ok:))
i nie przejmujcie sie brakiem objawow:P ja nie mam chyba zadnych moze tylko wech mi sie wyostrzyl :side: ani mnie cyce nie bola ani mdlosci i wymiotow nie mam itp w 1 ciazy tez tak mialam a julka jest cala i zdrowa :)

takze teraz wszystkie razem:

WSZYSTKO JEST DOBRZE DZIDZIA JEST ZDROWA I SOBIE LADNIE ROSNIE
a mamusia musi odpoczywac :P

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435455 przez sanwro
to wlasnie jest nasze myslenie, i wydaje mi sie ze kazda gdzies tam w podswiadomosci mysli o ty ( o czym piszecie). ja w zeszlym roku poronilam i teraz boje sie tragicznie ale wszystko musi byc dobrze. a kadza wizyta w wc to sprawdzanie czy nie ma krwi, robie to juz o 5 tygodni. w przyszla sobote wizyta u ginekologa wkonczu :-) juz sie doczekac nie moge. a co do samopoczucia to jednego dnia czuje sie lepiej drugiego gorzej. mdlosci mam i pare razy zwymiotowalam. piersi bola ale juz coraz mniej. juz coraz blizej 12 tygodnia, niech juz mija ten czas :-0

12 lata 3 miesiąc temu #435456 przez tysiiiak
WSZYSTKO JEST DOBRZE DZIDZIA JEST ZDROWA I SOBIE LADNIE ROSNIE
a mamusia musi odpoczywac :D no to powtarzam ;p

12 lata 3 miesiąc temu #435467 przez tysiiiak
słuchajcie dziewczęta czuje jakies meeega dziwne bulgotanie w dole brzucha i nie mam pojęcia co to jest :( jakby sie coś przelewało. Ciężko to wyjaśnić. Nie jest to jednak nic porównywalnego do wzdęć czy tego typu dolegliwości żołądkowych :( hmmmm .... :(

12 lata 3 miesiąc temu #435468 przez MoNiaaa
no i jak pieknie :) od razu lepiej

tysiiak nie wiem co to moze byc ale odczuwasz bol przy tym??

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435469 przez tysiiiak
nie ból nie jakby coś się przelewało tam ... niewiem to naprawde dziwne ;p

12 lata 3 miesiąc temu #435476 przez MoNiaaa
nie wiem co to moze byc ale wydaje mi sie ze to raczej nic groznego :)
obserwuj sie tylko nie wpadaj w panike :P

moze jakies gazy ci sie nagromadzily czy cos ;)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka