- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

lalka - to co się widzi na usg zależy od sprzętu, ja bylam u swojej lekarki na nfz to też za dużo nie widziałam, a jak poszłam prywatnie to usg miala dokładniejsze, też rączki i nóżki widziałam, serduszko nawet pulsowało na kolorowo:-)wiadomo, na nfz sprzęt pewnie trzymają tak długo aż się nie rozpadnie, a prywatnie żeby klientki zachęcić to w sprzęt inwestują..
a co do wątku teściowej - moja jest spoko:-) nawet bardziej się traktujemy jako kumpele, ale to pewnie przez względnie małą różnicę wieku (jest ode mnie 19 lat tylko starsza)
a tak wogóle to mdli mnie strasznie teraz... oby szybko przeszło..
Dziewczyny a czy Wy też czujecie takie kłucia w podbrzuszu po lewej lub prawej stronie, czasami nawet na pośladkach? Czytalam, że to spowodowane jest uciskiem na więzadła i tak się zastanawiam jak długo się te kłucia utrzymują - przejdą czy będą już do końca ciąży?
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

lidianna ja nie czuję aż takie kucia czasem mnie zakuje raz z jednej strony raz z drugiej ale to przez chwile tak to nic ... ogółem teraz czuję sie dobrze zero wymiotów i mdlosci tyle ze mam straszliwego LENIA ;p hehe wczesniej uwielbiałam sprzatac a teraz sprzatam ale robie to bo musze , bo uwielbiam jak jest czysto...
trzymajcie się cieplutko bo na dworze coraz chłodniej

- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

a te kłucia to najwięcej czuje rano i wieczorem, nie są jakoś bardzo uciążliwe, ale po prostu czuję że coś tam się dzieje..
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pewnie macie rację z tym usg....nie będę się nakręcać sama.....wczoraj poszłam do pracy w ciążowych spodniach-pierwszy raz je miałam....spadały mi...nie wygodne...i w ogóle....a w stare dżinsy to już się nie mieszczę .....jakoś tak cała tyję.....a miałam być taką seksowną kobietą w ciąży....hi..hi..
- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny...jedna laska w pracy powiedziała mi,że brzuch dopiero zaczyna być widoczny w 20 tyg.!!!nie wiem jak to się robi!!!!!mi bardziej poszło w boki niż w brzuch...ale powoli...powoli.....miłego dnia...uciekam do pracy na popołud.
- lidianna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

a jak wagowo się trzymacie? u mnie waga stoi cały czas w miejscu, chociaż biust mi sie zwiększył (o 8 cm w obwodzie!!!)to myślałam że to się na wadze odbije, ale na szczęście nie..
aha - i wogóle mnie do słodkiego nie ciągnie, a wcześniej to ciągle bym coś podjadała:-)
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

ja w 1 ciazy przytylam ponad 20 i niestety po porodzie zostalo i teraz startuje z wieksza waga

moja kolezanka do porodu przytyla 10 kg...i wcale nie wygladala jak w ciazy tylko jakby utyla nie miala takiego typowego brzuszka ciazowego i teraz szczupla jest bardziej niz przed ciaza...
mi juz przyszly kg nie duzo bo ze 2 moze ale na spodniach juz tez czuje musze guzik odpinac bo mnie cisnie i zaraz mnie brzuch boli
i zaczynaja mis ie tez mega mdlosci wczoraj po pracy okropnie sie czulam myslalam ze sie kibelkiem skonczy ale nawet nie ale to moze i gorzej bo mnie tak szarpie przez caly dzien bleee
a na usg jeszce tez nic nie widzialam tlyko krope:) mam nadzieje ze na nastepnym juz cos wiecej zobacze i wtdaje mi sie ze tam maja dosyc dobry sprzet ale zobaczymy:)
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Każda kobieta jest inna, jednej pójdzie w brzuch, drugiej w boki. Ja w ciąży z Marcysiem nie miałam dużego brzucha, no ale i synuś nie był zbyt duży jak się urodził, miał 3070g. Na pamiątkę robiłam sobie co tydzień zdjęcie brzucha, żeby widzieć jak się zmienia

Pozdrawiam Was serdecznie

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ja dziewczynki przytyłam 3kg. i nie dosc ze mam juz brzuszek to nie ma mowy zebym weszla w inne spodnie

mnie dzis po południ cos zaczoł brzuszek pobolewac ale to pewnia dla tego ze troche podzwigałam

dobrej i spokojnej nocki wam zycze ...
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

mnie tez coraz bardziej spodnie cisna a nie ma ciazowych;/ musze od kuzynki pozyczec a nie mam kiedy sie do niej wybrac...

u nas tez zimno sie robi