BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu #444506 przez demoniqe
Agusia83 najlepiej podawać tygodniami ciąży. Na wyniku masz podane normy dla każdego tygodnia. Zakresy są co prawda bardzo duże, ale nie przejmuj się tym. Jeśli mieścisz się w przedziale to jest ok. Wszystko zależy od ciąży. W pierwszej w 5 tygodniu miałam betę 1500 przyrost ok, a jednak ciąża przestała się rozwijać w następnym tygodniu.
Za to w tej ciąży betę w 5 tyg miałam 500 przyrost ok i jak na razie w 8 tygodniu widziałam serduszko.
Nie stresuj się, beta nie jest najważniejsza. Najważniejsze jest czy w ciągu 48h wzrośnie ci o te minimum 66% i czy będzie widać zarodek na USG.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #444684 przez demoniqe
A to mój brzusio - 10 tydzień

12 lata 3 miesiąc temu #444685 przez demoniqe
Jeszcze raz...
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #444713 przez lidianna
demoniqe ale śliczny masz brzuszek:-)

dziewczyny wczoraj się zmierzyłam w brzuszku i różnicy nie ma w cm, a dziś coś mnie tknęło i zmierzyłam się w pasie.... 10 września było 76 cm, a dziś - 82 także talia mi zanika ;)

12 lata 3 miesiąc temu #444718 przez JoannaL
Joasiu, czytałam ostatnio ciekawą wypowiedź na temat przygotowania dziecka na rodzeństwo. Zamieszczam link, przeczytaj go, może coś Ci pomoże :)

justynakulikowskalar.blog.onet.pl/Jak-pr...a-ro,2,ID410492072,n

12 lata 3 miesiąc temu #444720 przez JoannaL
Jak wczoraj odrzucało mnie od jedzenia, tak dziś chodzę i na okrągło mogę jeść :) ciąża to naprawdę przedziwny okres :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #444843 przez pauluska
Byłam u lekarza dzisiaj z maluszkiem wszystko ok machał mi dwoma rączkami do ekranu wiercił i kręcił jak uda mi się zeskanować zdjęcia wrzucę na dniach a przede mną ciężki weekend zjazd zajęcia od rana do nocy :(

12 lata 2 miesiąc temu #444987 przez lidianna
pauluska super miałaś widoczki :) powodzenia na zajeciach w szkole, tylko się nie przemęczaj

12 lata 2 miesiąc temu #444991 przez MoNiaaa
pauluska super ze tak fajnie badanie wyszlo i widzieliscie maluszka :)

ja za to mialam przygode w drodze do pracy..koles usnal za kierownica i naprawde niewiele braklo i by mnie zajechal..pamietam tylko ze nagle zaczelam krzyczec i odskoczylam na bok ale tak sie rozczeslam ze cala droge do pracy plakalam :(

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #445020 przez lidianna
MoNiaaa ale miałaś straszną przygodę... nie dziwie się że płakałaś calą drogę do pracy, stres to musiałbyć dla Ciebie straszny... Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło... A ten kierowca powinien jakąś porządną karę dostać..

12 lata 2 miesiąc temu #445023 przez MoNiaaa
kierowca nawet sie chyba nie przejal...nawet z auta nie wysiadl tlyko ja podeszlam i zaczelam krzyczec na niego ze mogl mnie zabic i ze jak jezdzi a on ze przeprasza ze zasnal bo jedzie z daleka..;/ zaluje ze nie spisalam nr albo zadzwonilam na policje wczoraj w faktach mowili o dwojce dzieci co kierowca ich zabil tez na przejsciu a dzis tez tak moglam skonczyc

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #445032 przez lidianna
no ale wtedy byłaś pewnie w szoku i nie myślałaś żeby numery spisywać, ale facet powienin karę dostać... oby tylko już więcej po drodze nie zasnął, wogóle nie rozumiem takich ludzi, jak sie jest zmęczonym to trzeba odpocząć, a nie jechać na siłę, lepiej sie nawet gdzieś spóźnić niż do takich sytuacji doprawdzać... Ale ma nadzieje, że już choć troszkę się uspokoiłaś?

12 lata 2 miesiąc temu #445050 przez Sysia
Monia ale miałaś dzień jeju ja to bym zawału dostała takich ludziom to od razu prawko zabrać ! bo bedzie zawsze tak jeździł jak bedzie zmęczony i doprowadzi do tragedii.

dominique nie martw się na pewno bedzie dobrze ale w cale ci sie nie dziwie ze tak masz i dla wlasnego spokoju lepiej idz wczesniej do lekarza po co masz sie stresowac. a jak sie objawia w ogole ze płod sie przestal rozwijac ?? wiem glupie pytanie ale ja tez przewrazliwiona jestem i chcialabym wiedziec.

12 lata 2 miesiąc temu #445055 przez lalka
hej!!!ja też jestem przewrażliwiona,ale nawet nie mam zamiaru tego sprawdzać jakie są objawy!!!

12 lata 2 miesiąc temu #445065 przez lalka
mojej kuzynki ciąża bliźniacza zresztą,przestała się rozwijać właśnie w dziesiątym tygodniu,ale boję się pytać jakie miała objawy.....a tak w ogóle to dopadła mnie depresja...tylko nie wiem czy to hormony czy zmęczenie czy nostalgia jesienna?????ale nie cieszy mnie dosłownie nic...kompletnie nic!!!!!nie mam ochoty na nic...najchętniej siedziałabym w kącie...nie malowała się nie ubierała!!!!taki marazm!!!!
jestem okropnie zmęczona.....mogłabym już coś robić,ale zmęczenie mi nie pozwala!!!w pracy wieczorem pod koniec zmiany jestem nieprzytomna...i tak codziennie!!!nie mam już siły!!!!

a co do imion to podobała mi się kiedyś Lena,ale moja sąsiadka tak dała właśnie ni imię swojej....suczce..potem była Jagoda,ale tak miała na imię dziewczynka,która biegała wciąż z gilem do brody..potem była Nina..wścibska sąsiadka mojej mamy...mogłabym tak bez końca porównywać!!!!!i jestem na razie na lodzie...a mam przeczucie,że będzie córa...więc problem jest!!!!co do chłopca to Oliwier albo Nikodem!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka